maanantai 9. huhtikuuta 2012

Nopea ja helppo kuivakakku

"Mummojen kuivakakkuja" väheksytään ihan turhaan...
Ovat arkisia pikakakkuja, joihin voi heittää ja upottaa ihan melkein mitä vaan ja joita ala-asteikäiset lapsetkin voivat väsäillä välipalaksi.

Arkinen kuivakakku:

Noin 2 dl neljänviljan hiutaleita
Reilu 2 dl jauhoja (Mikä vaan sekoitus käy, tutkaile lopuksi taikinaa ja heitä vähän lisää jos lopputulos tuntuu liian löysältä)
Noin 1 desi mantelilastuja (Tai kookoshiutaleita tai ripaus pellavarouhetta tai ihan mitä vaan rouhetta tai pähkinää tai sitten ei...)
Noin 1/2 desiä sokeria
Pari ruokalusikallista vanilliinisokeria
Pari ruokalusikallista tummaa kaakaojauhetta, ei pakollinen tämäkään...
Noin teelusikallinen leivinjauhetta
Noin teelusikallinen soodaa (Jos käytät taikinaan ylipäivän kermaa / kermaviiliä)
2 munaa
1 purkki vanhaa kermaa, tai kuten nyt; purkki päivänyli mennyttä kermaviiliä
Noin puoli desiä öljyä tai sulatettua voita (tälläkertaa loraus rapsiöljyä)

Kuivat aineet kulhossa sekaisin, "märät" aineet sekaan, kaikki tasaiseksi sähkövispilän pienillä kierroksilla.
Voitele ja korppujauhota vuoka (Huolellisemmin kuin minä, tarttui vähän keskeltä kiinni :)
Noin 175 asteiseen uuniin noin 45 minuuttia.






Ripottelin päälle hiukan tummaa kaakaojauhetta




Itse käytän aika minimalistisesti sokeria, meille kakut maistuvat näin. Hiutaleet, rouheet ja pähkinät tuovat kakkuun mukavan rouheisen ja kuohkean rakenteen. On ihan hyvä välipala, meillä ainakin  häipyy melkein sillä hetkellä kun tulee uunista ulos.

nopea kuivakakku / helppo kuivakakku /

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti