sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Kaali-kookoskerma-pikapata

Kohta kaupoista saa jo uudensadon kaalia. Omassa jääkaapissani kummitteli ja odotti inspistä vielä yksi "vanha" kaalinpää. Siitä tänään pikaruoka.

Pala siitä isosta kaalista, ison purjon vihreät osat, muutama valkosipulin kynsi ja eilen keitettyä riisiä. Väriksi olisin lisännyt kuorimaveitsellä ohuiksi suikaloituja porkkanoita, mutta niitä ei nyt jääkaapissa ollut.





Freesailin hetken purjoa ja valkosipulia lorauksessa oliiviöljyä.



Sekaan kaalisilppu ja riisinloput. Pyörittelyä keskilämmöllä jonkin aikaa. "Vanha" kaali on jo keväällä hiukan puisevaa ja se kannattaa silputa aika ohuiksi suikaleiksi.



Kun kaali on hiukan kuullottunut, sekaan purkki kookoskermaa, hiukan ruususuolaa, ripaus mustapippuria ja currya. Tuorechilin korvasin kokeeksi kuivatulla chilipippurilla, ei ollut ollenkaan niin hyvä kuin tuorechili tai kokonainen kuivattu chili. Jollet ole tottunut kovin tuliseen ruokaan, niin tämä jauhettu chili on siinä tapauksessa ihan hyvä vaihtoehto. Ja mausteiksi voit toki valita ihan mitä omasta kaapista vaan löytyy.



Sekoitus saa hauduskella keskilämmöllä senverran että maut tasaantuvat ja kaali on pehmennyt sopivasti.



Kookos-kaalin kanssa sopivat mielestäni erinomaisesti etikkapunajuuret. Aina mukana tietysti myös niitä sinimailasen ituja ja väriksi vielä puolukkahilloakin.



Mieskin tätä kehui maasta taivaaseen... Purjon voi toki korvata sipulilla, valkokaalin vaikka punakaalilla tai minkä ainesosan nyt vaan melkeinpä millä vaan... Tässä nyt vaan tälläkertaa tämmöinen setti :)

kaalipaistos / kaalia pannulla / kaalilisuke / kaalia ja kookosmaitoa / nopea kaalilisuke / helppo kaalilisuke / kookos ja kaali / kaali riisi pannulla / kaali riisi lisuke / gluteeniton kaalilisuke / 

8 kommenttia:

  1. Nam nam:) Harmi kun en ollut ruoka-aikaan kotona :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tehdään uusi satsi viikonloppuna kun tulet tänne :)

      Poista
  2. No tuota täytyy kokeilla kun vapusta päästään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helppo, edullinen, nopea terveellinen ja ihan hyväkin setti. Täyttää kaikki kriteerit :) Kannattaa kokeilla, ja jalosta ohjetta oman maun mukaan :)

      Poista
  3. Moikka! Ihan näin vinkkinä, jo jonkin aikaa blogiasi lueskelleena, suosittelisin sulle vierailua ravintola Silvopleessä jos Helsinkiin/pääkaupunkiseudulle on asiaa:) Tosi maukasta kasvisruokaa, oras -ja porkkanamehua, tuore&raakakakkuja, tuorepuuroja yms.. Tosi maittavaa ruokaa! Kannattaa mennä ihan vaikka koko perheenkin kanssa:). Ilmeisesti et ihan lähellä asu, mutta jos tosiaan oot Helsingissä niin käy ihmeessä kokeilemassa! Se on muutaman ratikkapysäkin päässä keskustasta, kävellenkin kyllä pääsee. Hyvää kevättä!

    -kiu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä ja viestistä Kiu :)
      Olen joskus lukenutkin juttua ravintolasta ja on minulla hyllyssä Satun ja Paulan kirjakin.
      Ilman muuta teen retken sinne kunhan taas joskus selviän siellä ihmisten ilmoilla käymään. Muistelen että lounaslistaa ja -pöytää on kehuttu edulliseksi?
      Tämä oli hyvä vinkki, kiitos sinulle :)

      Poista
  4. Tätäpä täytyy testata, koska tässä yhdistyy pari lempiruoka-ainetta: kookos ja kaali. Yllättävä yhdistelmä, mutta ehdottomasti kokeiltava, sillä näyttää hyvälle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Saara :)
      Kerropa mielipiteesi kun ehdit kokeilla settiä :)

      Poista