keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Bataatti-porkkana-feta sosekeitto

Siitä tuli nyt tänään semmoinen setti, koska kaapissa ei oikeastaan muuta ollut.

En ole vielä Turkin reissun jäljiltä jaksanut vääntäytyä kauppaan ja tilanne alkaa pikkuhiljaa olla se että joutuu ihan tosissaan keksimään reseptinpoikasta. No, onneksi pakkasessa on vielä niitä lanttulaatikoita :)

Nämä löysin vihanneslaatikosta; neljä porkkanaa, yksi iso bataatti, kaksi sipulia ja muutama valkosipulinkynsi. Jopa oliiviöljy on loppu, siispä freesaukseen kookosöljyä. Mausteeksi yksi kasvisliemikuutio ja puolikas tuorechilipalko.
Porkkana ja bataatti ovat senverran makeita vihanneksia, että kaipaavat kyllä hiukan potkua. Tuorechili on porkkanalle oikein hyvä makupari.




Keittelin vihannekset pehmeiksi, noin puolisen tuntia ja bamixilla soppa sileäksi. Tänään ihan "oikeita töitä" tehdessä halusin vähän tuhdimpaa keittoa ja pyöritin sekaan fetapalan. Jokasopan mukaan aina ripaus terveellistä kurkumaa.


Ja tässäpä tämä: Bataatti-porkkana-feta sosekeitto. Lautaselle vielä muutama fetasiivu ja ruohosipulisilppua.


sosekeitto bataatti / sosekeitto porkkana / helppo sosekeitto/ kasvissosekeitto /


2 kommenttia:

  1. Hei!
    Kiitos kivasta ja inspiroivasta blogista ja tästä ohjeesta! Kokeilin ohjetta ja lisäsin vihannesten joukkoon chilipalon. Chili ei kuitenkaan maistunut keitossa lainkaan, eikä keitosta tullut ollenkaan tulista! Miten chili pitäisi laittaa tässä reseptissä? Freesasin chilipalon sipuleiden kaverina ja annoin sen sitten kiehua keiton mukana. Menikö jotain vikaan?
    Keitosta tuli kuitenkin hyvää, kun lisäsin joukkoon reippaasti chilijauhetta pussista. Täytyy kokeilla keittoa seuraavan kerran fetajuuston kanssa, se kuulostaa tosi hyvältä!

    VastaaPoista
  2. Oleko koittanut kvinoa? Se käy myös keliakikoille. Siitä saa hyää puuroa eikä tartte niin paljon syödä, koska se on niin ravitsevaa.

    VastaaPoista