maanantai 14. huhtikuuta 2014

Vain pakollisia paikkailuja


Kolmisenkymmentä vuotta palvellut kivikomposiittinen tiskitiallas halkesi pohjasta. Haaste oli löytää äkkiä ja edullisesti samaan tilaan ja reikään sopiva ehjä allas. Kävin kierrätyskeskuksessa - ei ainuttakaan yksialtaista, kolusin Torin ja Huutiksen tarjonnan - ei löytynyt käytettyä kohtuullisella hakuetäisyydellä mistään.

Pakko oli nöyrtyä ja laittaa hintakysely oikeaan keittiökauppaan. Tässä kohdin tärppäsi - kaikista mahdollisista malleista kysäisin kuvassa näkyvän altaan hintaa - perusmalli jonka mitat olivat aika lähellä vanhaa aukkoa. Vastaus tuli samana päivänä - allas oli juuri purettu esittelykeittiöstä ja hintapyyntönä oli alle puolet tarjoushinnasta, kaupan päälle kaikki uudet putket ja asennuskappaleet.
Tässä kohdin kiitos Jyväskylän Kalustetukulle: asiallista palvelua. Poistoaltaan mukaan oli hienosti pakattu joka mahdollinen putkisto- ja asennusnippeli kaupanpäälle - paketin hinta jäi alle käytetyn vastaavan.
Ja kuvassa näkyy myös uusi leikkuulauta - mies raahasi hienoja jätelevypaloja kaverin varastoista. Pyöristin kulmat hiomalla ja öljysin - nyt on monta uutta leikkuulautaa jemmassa.

Viherkasveina keittiössä terhakoita chilin taimia. Käsitiskiaineen täyttöastiaksi ostin Ikea Sävern -saippuapumppuun.


Seppälänkankaan Cittarin poistopisteestä löysin viime viikolla valkoisia ja punaisia suojaruukkuja hintaan 0.50€/kpl. Yrttipurkkeissa on itsekasvatettua basilikaa - nyt sitä sitten piisaakin omasta takaa lokakuulle saakka :)

Uusi tiskiallas houkuttelisi nyt siistimään kymmeniä vuosia palvellutta keittiötä vähän laajemmaltikin. Tein tänään ostoslistaa - seinäpintojen maalaus, pari lisäkaappia - nukun vielä yön yli ja mietin josko aloittaisi urakan :)

Kasarikeittiössä on jo käytönjälkiä... Ensimmäiset viisitoista vuotta tässä kodissa odottelin sopivaa hetkeä keittiörempalle. Nyt tämä tila on jo niin muistojen kyllästämä - läksyhetkiä, leipomuksia, lasten kokkailuja, arkea ja juhlaa -  "kaikki siloiseksi" haave on vaihtunut pieniin pakollisiin paikkauksiin. Kuluneiden, mutta vielä täysin käyttökelpoisten kalusteiden vaihtaminen uusiin tuntuu sekin ajatuksena vieraalta ja hullulta...


keittiön tiskiallas vanhaan keittiöön

3 kommenttia:

 1. Mahtava löytö tuo tiskiallas! Tästä tuli mieleen, että me uudistimme hetki sitten omaa keittiötä poistamalla nuo yläkaappien alla kulkevat puulistat ja vaihtamalla kaapinovien rivat. Nuin pienellä jutulla keittiön ilme muuttui yllättävän paljon.

  Sinulla on mahtava ja inspiroiva blogi. Aloitteleva parvekeviljelijä on saanut täältä monta hyvää vinkkiä. Mukavaa kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja iso kiitos vinkistä :)

   Minäkin olen laskeskellut kaapinripojen vaihtokustannuksia. Ikealta lienee löytyisi edullisimmin uusia? Toisaalta haluaisin periaatteessa löytää kahvat kierrätettynä ja se onkin sitten aikamoinen haaste kun ovia on kuitenkin niin monta keitiössä ja kodinhoitohuoneessa.

   Mutta ihan uusi huomio oli tuo alalistojen poistaminen. Nyt vasta niitä katsoin ja näköjään ovat ihan irrotettava osa. Ilmehän raikastuu tosiaan kun nekin ottaa pois - kiitos vinkistä vielä kerran :)

   Yläkaapeista otin ovet pois jo jokunen vuosi sitten. Sekin kevensi ilmettä.

   Poista
 2. Minä kans remontoin keittiön vaihtamalla modernimmat vetimet :) Välitilan kaakelit (olivat kuviolliset, yök) maalasin kaakelimaalilla ja hienot tuli! Näin myös jossain liikkeessä sellaisia levyjä, joita voi välitilaan liimata kaakeleiden päälle, sekin oli kiva idea!

  VastaaPoista