maanantai 28. huhtikuuta 2014

Pikkuvapun juhlintaa

Vietetäänhän pikkujoulujakin - täällä juhlittiin eilen terassilla pikkuvappua. Inspis ulkopippaloihin syntyi lauantai-iltana - liitteenä ja selityksenä alla oleva kuva...


Heräsimme Lempi-tyttären kanssa jo aamusta leipomaan ja katoimme perheen aamu-unisille puolenpäivän-brunssin terassille.

Tarjottaviksi valmistui munkkeja - tietysti, suklaamuffinseja, välimerellistä vuokaleipää, tattariryynirieskoja, juustoja, makaronisalaattia ja kaikenlaista muuta pientä hyvää - kaikki gluteenittomina.

Pikamunkit olivat uusi kokeilu: Pohja-aineena käytin vain maitorahkaa ja munan, jauhoina peruna- ja tattarijauhoja, sitkona ripauksen psylliumia. Pursotimme löysähköstä taikinasta pikku rinkuloita ja hyviä tuli. Kokeilen vielä toisen kierroksen hieman paksummalla taikinalla ja laitan sitten näiden gluteenittomien ja hiivattomien rahkamunkkien ohjetta vapuksi teillekin


Tämä gluteeniton vuokaleipäkin oli kyllä aika onnistunut veto. Muna-smetanapohjaan valmistunut hiivaton, gluteeniton, kuohkea ja kosteantäyteläinen leipä, joka ei kaipaa edes päällisiä. Postailen tästäkin ohjetta myöhemmin.

Minun aamu-uniset kahvikissani - Veera-tytär ja Anette ovat vihjailleet jo kauan CupSolo -keittimestä, jolla saisi valmistettua kupillisen kerrallaan erilaisia maustettuja kahveja. Nyt sain aiheeseen liittyen Blogiringiltä kutsun Paulig'in Cupsolobrunssi -kilpailuun.

Kisaan voi osallistua julkaisemalla kuvan tai videon brunssihetkestä Instagramissa tai Twitterissä tunnisteilla #cupsolobrunssi ja @PauligFi.

Palkintona on toukokuussa markkinoille tuleva uusi Cupsolo Lattensia -laite (arvo 299 €) sekä valmiiksi katettu brunssi kotiin itselle ja ystäville. Minulle kelpaisi molemmat :)

Lähdin kisaan mukaan näillä pikkuvappu -tunnelmakuvilla. Jospa seuraavan brunssin meidän terassille leipoo ja kattaa joku muu...

Kilpailu on avoin kaikille - ja voittaja arvotaan, joten tyyli on vapaa.

Lisätietoa ja osallistumisohjeet Cupsolobrunssi -kilpailuun.Yhteistyössä Paulig ja Blogirinki
gluteenittomat piparit / gluteenittomat joulupiparit / gluteeniton piparitaikina

4 kommenttia:

 1. oooh,, munkkireseptiä odotellessa, gluteenittomia vappuvieraita tulossa! terv.ingrid

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Ingrid :)

   Vielä viilailen sitä munkkireseptiä. Ovat tosi hyviä, mutta ulkoasu ei ihan sitä mitä haluaisin...

   Poista
 2. Oi mitä ihania kuvia, kelpaisi kyllä tuommoinen brunssi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Dahlia :)
   Tämä oli mukava päivä - ja vappusääkin kohdillaan.

   Poista