perjantai 4. huhtikuuta 2014

Edullinen käsidesi

Tässä käsidesi, johon itse olen tykästynyt. Se on edullinen (siis oikeasti halpa) ja hyväntuoksuinenkin. Turkin matkatuliaisina tuon aina muutaman pullollisen sitruunan tuoksuista "coloniavettä", 80% alkoholia, 400ml, alle 1€. (Esim. Erisan käsidesi: 70% etanolia, 500ml, 8.32€.)

En ollenkaan halua nipottaa tässäkään aiheessa, mutta toisinaan on tilanteita ja hetkiä, että suihkaus käsidesiä on paikallaan. Kesän aikaan käsilaukussa kulkee pikkupullo. Toista pidän vessan pöydällä - meillä ei ole touchfree hanoja tai -saippuoita, mutta on tilanteita ja vessa-asiakkaita, joiden jälkeen tuoksuvaa ja desinfioivaa "desivettä" on kiva suhauttaa hanoihin ;)

Hakusalla olisi jokunen pieni ja sievä täytettävä suihkupullo. Nämä tyhjentyneet ja permanent -tussilla merkatut kasvovesi- ja puhdistusvaahtopullot toimivat hyvin, mutta estetiikkaosasto (tyttäret :) välillä huomauttaa asiasta...


Tuli mieleen, etten ole koskaan tutkaillut, onko Suomen marketeissa näitä "tuoksuvesiä" isoissa pulloissa ja edullisilla litrahinnoilla. Nyt lomasesongin alkaessa edulliset eau de toilette -pullot ovat kuitenkin yksi ostosvinkki Turkista tai muistakin Eteläisen Euroopan maista. Minulle ne tulivat tutuksi jo reilu parikymmentä vuotta sitten Espanjassa asuessani.

Ja toimii tämä kenkädesinäkin: Koska ostan usein kirpparilta myös kenkiä, kysäisin aikoinaan suutarilta nahkakenkien sisäpintaan suihkutettavaa desinfiointiainetta. Hän oli mieltä että: Voit sinä sitäkin ostaa, mutta edullisemmin ja saman asian ajaa ihan tavallinen desinfiointiaine - eli vahva etanoli tai alkoholi.

6 kommenttia:

 1. Kappas vaan - eipä ole tuokaan tullut mieleen :-) Tuosta "sitruunavedestä" ei varmaan edes jää sitä epämiellyttävää spriin tuoksuakaan - vai kuinka ? Mistä niitä voi ostaa esim. Espanjassa - ruokaosastolta, kemikalio-osastolta, marketeista vai ihan mistä vaan ? :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips Marru :)
   No ei jää - vaan ihanan raikas sitruunan tuoksu. Ja toinen poitti, en tykkää yhtään joidenkin virallisten käsidesien geelirakenteesta - tuntuu että kädet jäävät ihan tahmaisiksi, eikä tee mieli niillä ruokaan koskea. Desivedestä jää käsiin hyvä tuoksu ja raikas olo.
   Näitä myydään ihan pienissäkin ruokakaupoissa samoilla hyllyillä kuin hammastahnoja ja muuta sälää.

   Espanjan ajoilta muistan että vauvoille oli omat tuoksuvedet - niitä käyttivät kaikki - minäkin. Nyt kyllä vähän mietin, että olikohan niissä alkoholia... Täytyy tarkistaa asia seuraavalla reissulla :) Hengissä ja hyvässä kunnossa poika kuitenkin nykyään on - jos vaikka sitten kasvoikin (ja nukkui hyvin :) pirtulla siveltynä...

   Poista
 2. Kyllä, käsidesi on usein paikallaan :) minulla myös kulkee pikkupullo käsidesiä aina mukana ja kotonakin niitä on pari pulloa :) miehelle aina muistuttelen (paasaan) sen käytöstä. Voih miten halpaa tuo käsivesi, eipä oo minullekaan pistänyt silmään saisiko noita Suomesta. Mukavaa päivää Johanna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tiina Eliisa :)
   Seuraava komentoija jo informoikin, että ainakin Turkkilaisesta kaupasta saa vastaavia - oikein kanisterikaupalla. Nämä tuoksuvedet ovat eteläisessä Euroopassa ihan kaikkien käytössä - eivätkä maksa käytännössä mitään. Niissä on paljon vaihtoehtoja ja raikkaat tuoksut. Minulla on täyttöpulloina tyhjiksi jääneitä kierrätyspulloja - suihkupullot ovat parhaita siihen tarkoitukseen. Täytyisi kyllä pitää silmät auki ja metsästellä jokunen oikein kaunis pieni suihkepullo käsilaukkujemmoiksi.

   Virallisia käsidesejä paljon edullisempia ja mielestäni käytössä mukavampia ovat nämä raikkaat tuoksuvedet.

   Poista
 3. Saa Suomestakin ainakin turkkilaiskaupoista. En tiedä tilannetta muualla, mutta Helsingissä ainakin Itiksen Alanya Oriental Market myy kolonyaa isoissa muovi"kanistereissakin".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja isot kiitokset vinkistä :)
   Etniset kaupat ovat kyllä yksi aarreaitta. Minä olen löytänyt Jyväskylän Seppälänkankaan Asian Food -marketista monta ihan suosikkituotetta keittiöön. Niissä kannattaa ainakin ensimmäisillä käynneillä tutkia hyllyt ihan ajan kanssa ja kysellä tuotteista.

   Poista