lauantai 5. huhtikuuta 2014

Paakkuja nolla


Lueskeltuani aikani kokemuksia ja kirjoittelua aiheesta eri lähteistä, vakuutuin jokunen aika sitten kokeilemaan kollageenilisää. Yleisesti ottaen kollageeniin tuotteena uskotaan - kritiikinaiheena tuntuisi olevan kollageenijauheen huono sekoittuvuus nesteeseen.

Tässä pari käytössä ihan toimivaksi havaitsemaani niksiä sekoitusongelmaan:
Severin maitovaahdottimella kollageenijauhe sekoittuu hetkessä veteen tai mehuun - paakkuja nolla :)
Itse suosin vettä - siinä maku tosin tulee hiukan tympeänä läpi. Vahvan mehun seassa se häviää lähes kokonaan.
Severin on senverran ärhäkkä mylly, että lasi kannattaa täyttää vain noin puolilleen nesteellä.

Yläkuvassa kuvassa kollageenijauhe Severinillä sekoitettuna, alakuvassa lusikalla sekoitettuna. Kokemusta minulla tosin on vain tästä yhdestä kollageenijauheesta - toivottavasti vinkki toimii myös muiden vastaavien kanssa :)
"Stir vigorously. For best results, use a blender." -ohjeistaa tämän tuotteen esittelysivu. Väitän, että pikku Severin on "potenssiin monta" kertaa näppärämpi tähänkin hommaan kuin blenderi...

Käytän tätä pientä maitovaahdotinta usein myös esim. salaatinkastikkeiden sekoittamiseen. Sain oman Severini lahjaksi ja se on jo vuosia vanha, malli nro 9669. Kaupassa uusi vastaava kustantaa noin kympin verran. Suosittelen - kätevä apuri moneen pieneen sekoitushommaan.

Kollageenijauheen sekoitan toisinaan myös suoraan puuron ja marjojen sekaan. Silloin sekaan jää ehkä jokunen paakku, mutta ne eivät puuron seassa erotu. Kollageenijauheen makukin häviää ihan tehokkaasti marjojen alle.Tämä kollageenijauhekokeilu tosin oli hiukan vahinko-ostos...
Tykästyin käytössä käteviin ja jo aiemmin esittelemiini BioSil -tippoihin. Tuote on vegaaneillekin sopiva "kollageenigeneraattori" - tuote siis aktivoi elimistön omaa kollageenia tuottavat solut.

Tutkailin mielenkiinnosta iHerb'in muitakin kollageenivaihtoehtoja ja tämä kuvissa näkyvä kollageeni oli niistä suosituin. Klikkasin tuotteen koriin "talteen" tarkoituksella, että tutkin sisältöä tarkemmin ajan kanssa ennen tilaamista...
No, pamautin jossain iltakiireessä tilauksen läpi - ja tämä purkki oli unohtunut "ostoskoriin". Käytän sen nyt pois, mutta aion palata BioSil tippoihin.
Tämä kollageenivalmiste on iHerb'in suosituin kollageenivalmiste - eli siis tykätty tuote, mutta sisältää eläinperäisiä ainesosia.

Kollageenituotteiden hinta on myös yksi kompromissi monelle aiheesta kiinnostuvalle.
NeoCell Super Collagen on suhteessa hyvinkin edullinen - kuukauden annos 8.90€. (6600mg/vrk)
BioSil Collagen Generator on kohtuuhintainen sekin - kahden kuukauden annos 18.58€

iHerb kollageeni / kollageeni paras edullinen nestemäinen / kollageenilisä keski-ikäinen lähteet / kollageeni iho /

8 kommenttia:

 1. Mulla on samanlainen vispilä. Ostin sen tosta ahjokadun spr:ltä. Koiran vispilä se oikeastaan on. Joudun syöttämään ruokalusikallisen maitohappobakteereja ruuan seassa ja tehobact ei oikein liukene veteen lusikalla.

  Koko revohka alkaa kuolaamaan, kun nostan vispilän lasista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips Ansku :)
   Severin on kyllä kätevä monessa. Minä sekoitan sillä salaatinkastikkeet ja muut sushi- tai kesäkäärylesoosit. Käytetään sitä meillä tietysti maidon vaahdottamiseenkin... Yllättävän pitkään pyörii samoilla pattereilla - en ole monta kertaa vaihtanut.

   Poista
 2. Olen käyttänyt samaa tuotetta pari purkkia, ja minä laitoin sen aina aamupalasmoothien joukkoon, johon se sekoittui mainiosti ja maistuikin oikein hyvältä. En tosin huomannut naamassani mitään vaikutuksia...
  Nyt haussa joku muu, ei-eläinperäisiä aineita sisältävä... Voisin kokeilla tuota sinun suosittamaasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tellu :)
   Hieno blogi sinulla - kiitti kun kommentoit ja löysin taas uuden ihanuuden :)

   Olen sekoittanut jauheen useimmiten puuron sekaan. Jää kyllä jonkin verran paakkuja, mutteivat pahemmin hiutaleiden seasta erotu. Veteen jauhe sekoittuu sekunnissa tällä vispilällä.

   BioSil on vegaani tuote. Minusta tipat ovat kätevämmät käytössä. Maku niissäkään ei tosin häävi ole - puuron sekaan menevät ihan huomaamatta, mutta vedessä maistuvat läpi.
   Tehoista en osaa sanoa - semmoinen pieni huomio kuitenkin, että jo vuosia kuntosalilla vihoitellut olkapää on nyt ollut paljon paremmassa kunnossa - eli niveliin ainakin tuntuisi auttavan.

   Poista
 3. Hei!
  Minun on pakko kysyä, kun tilasin tätä samaa kollageenijauhetta.. ohjeessa lukee, että sekoita yksi lusikka nesteeseen. Kuinka paljon laitan tätä jauhetta, ja kuinka iso lusikka? Entäs tuo nesteen määrä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei :)
   Purkissa pitäisi olla sininen mittalusikka - penkaise vähän pohjalta, usein se on jauheen alla piilossa. Jos otat kollageenin nesteen kanssa, niin puolikas lasillinen on aikalailla sopiva. Ei nesteen määrällä muuta merkitystä ole kuin että jauhe sekoittuu. Itse laitan jauheen usein aamulla kaurapuuron sekaan. Jauhetta ei saa sekoittaa kuumaan, se ymmärtääkseni tuhoaa kollageenia. Sekoitan jauheen puuroon vasta kun se on jäähtynyt syömäkelpoiseksi. Jauhe jää puurossa vähän paakkuiseksi, mutta minua se ei haittaa :)

   Poista
  2. Hei,
   Kiitos paljon :) Siellä purkin pohjalla se sininen lusikka oli. Empä olisi muuten huomannut.. Ok, itsekin laitoin puuron sekaan, ja maku hävisi sinne täysin. En tiedä olisiko tehokkaampi kuitenkin nesteeseen sekoitettuna, vai onko merkitystä. Appelsiinimehun sekaan voisi kokeilla.

   Poista
 4. minuakin kiinnostaisi tuo kollageenin testaaminen. Ihmettelen vain miten tuossa vivania beauty shot nesteessä on 10 000 mg kalakollageenia päiväannoksessa ja puhdas plus + caps kollageeni ja biotiini kapseleissa puolestaan 1000 mg kalakollageenia päiväannoksessa. täytyypäs vielä vertailla noita jauheidenkin kollageeni määriä toisiinsa ennen ostamista.

  VastaaPoista