perjantai 25. huhtikuuta 2014

Kevään merkit

Ensimmäiset ulkoruukkukylvökset ja valeistutuksesta nostettuja yrttejä. 
Heppahullun kuorma - sain taas peräkärryllisen sitä itseään.

Samettiruusun siemenet kylvetty.

Päivänliljoja iltapäivän auringossa.

Kevään sipulikukkia - kaikilla hevonkakkakaulus...


 Idänunikot, pionit ja ritarinkannukset - lupaus kesän väriloistosta.


Lipstikka, raparperi ja valkosipuli - kasvimaa heräilee...


Puhtaat ruukut odottavat basilikan taimia. Ruukutetut tyrnin varastaimet uutta kotia.

Lasilavakin tikutettu - salaattia, persiljaa, ruoho- ja kiinansipulia. Kokeilussa myös lehtikaalin siemenkylvö suoraan ulos - tähän saakka olen aina esikasvattanut taimet.

Karhunvatukat ovat talvehtineet hienosti. 

Siili on löytänyt ruokintapaikalle.

Vesiallaskin on nyt pesty ja täytetty - iso ruukku viime viikon kierrätyslöytö.

Pihakasvuston tilanne Jyväskylän pohjoispuolella, kolmos-nelos-vyöhykkeen rajamailla 25.4.
Olihan taas hieno päivä ja aurinkoista luvassa vielä huomennakin. Ihanaa kevätviikonloppua sinullekin :)

4 kommenttia:

 1. Tervehdys!

  Ihana katsoa näitä kuvia, nautin kun asiat on järjestyksessä sinulla. Taas tekee mieli mennä ulos kasvien pariin... On vain valinnan runsaus, mistä aloittaa. Pitäis reunustaa kasvimaan penkit raakalaudalla, hakea p-kuorma, kääntää ja vääntää... Eli kivaa tiedossa. Täällä vähän pohjoisemmassa ollaan aina pari askelta jäljessä, mutta perässä tullaan. Mutta tänään minun 4 tarkkaan valittua sinivuokkojen avautuivat. Sinun krookuksesi ovat tosi kauniita, niitä pitäisi ensi syksynä istuttaa. Näyttäisi tuo lämpömittarikin jo olevan mukavissa lukemissa...

  Lehtikaalista sen verran, että koulin osan ja osa on vielä hajakylvöastiassa, ja em. Ovat kasvaneet paremmin (!). Onko siis koulita siis turhaa? Katsotaanpa tilanne vielä, kun kasvimaille asti päästään.

  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta viestistä :)

   Me puutarhahullut vaan jaksetaan innostua vaatimattomistakin pikku uutisista :) Minäkin aina ihan innoissani seuraan kuka on kylvänyt ja mitä ja montako lehteä jo näkyy...

   Minä olen aina viljellyt Keski-Suomen korkeuksilla. Olisi kyllä opetteleminen, jos muuttaisi etelämpään tai pohjoisempaan. Ei vanhat aikataulut pätisi ollenkaan :)

   Lehtikaali on kyllä viheliäinen taimikasvatettava. Minä latasin ensimmäiset purkkiin helmikuussa, Niistä nyt vain jokunen hengissä ja ehkä viisisenttisiä... Olen kokeillut aika monta konstia - nyt viimeisin suorakylvö ulos lasilavaan. Saas nähdä, minkä taktiikan taimet johtavat heinäkuussa.

   Lehtikaali ei minunkaan kokemuksen mukaan tykkää koulimisesta. Ei se tosin sen paremmin ole kasvanut vaikka olen yrittänyt yksittäiskylvöjäkin. En anna kuitenkaan periksi - se on minulle yksi kasvimaan topkolmoskasveja - ehtiihän se vissiin vaikka suoraan uloskin kylväisi, mutta haluaisin saada satoa vähän aiemmin...

   Positiivista porukkaa me puutarhurit vaan ollaan...
   Oikein mukavaa sunnuntaita sinulle - pihalla menee, arvaan :)

   Poista
 2. Minusta olet saanut nyt vankkumattoman fanin tälle blogillesi. Eilen luin jo toista tuntia tätä blogiasi, posketkin punoittivat, niin innoissani olin. En löydä nyt kuvaavia sanoja, kertomaan, kuinka paljon ihailen kaltaisiasi ihmisiä. Toivon, että sisäinen puutarhurini herää vielä paremmin esiin ja pääsen seuraamaan isovanhempieni ja muutaman muunkin sukulaiseni jalanjälkiä. Minua kiinnostaa, että millä pidät tuholaisötökät pois kasveistasi? Onkohan siitä jo jossain blogissasi postaus. Ihanaa, että olen tämän löytänyt! Aurinkoista viikonloppua.

  Venla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Venla :)

   Ihan sanattomaksi vetää tämmöinen viesti. Toivottavasti pääset toteuttamaan unelmiasi sinäkin. Tässä kasvihommassa pieni sirkkalehti on iso ilo :)

   Tuholaisia ei oikeastaan torju mitenkään., eikä niistä ole suurempaa harmia ollut. Viime kesänä kaaliperhosen toukat vikuuttivat lehtikaaleja aika pahasti. Kastelin mäntysuopavedellä ja keräilin näkyvät toukat pois. Loppukesästä niitä ei sitten enää ollut. Etanoita tontilla ei ole, jokunen kotilo kyllä, mutta ovat pysyneet aisoissa. Ruusuja minulla oli ennen enempikin ja niissä tietysti viihtyivät kirvat. En kuitenkaan oikein innostunut ruusujen kanssa touhuamaan - tykästyin enempi mm. pioneihin ja alppiruusuihin.
   Olen laittanut linnunpönttöjä joka mahdolliseen nurkkaan ja puuhun ja ruokin siilejä. Ne hävittävät ehkä osaltaan etanat ja muut pikku örkit.

   Ihan harrastelijatouhuja kaikki nämä minun pihaviritykset. Minulla intoa piisaa niin moneen, etten oikein yhteen juttuun jaksa ja ehdi keskittyä. Kokeilen sitä sun tätä ja lukemattomien kirjojen kasa sekin senkun kasvaa sängyn vieressä :)

   Tästä blogista ajattelen, että voin antaa pientä alkuvinkkiä niistä aiheista, joita itse kokeilen. Jos joku innostuu, niin muualta löytyy sitten syventävämpää tietoa.
   Kasvit kuitenkin ovat ehkä se kiinnostavin aihe - välillä mietin, josko vanhoilla päivillä vielä pyyhkäisisi alan kouluun...

   Mutta vielä kerran kiitos ilahduttavasta viestistäsi ja mukavaa sunnuntaipäivää sinulle :)

   Poista