keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Paljon vai vähän...

Tässä omia tällä hetkellä arjessa mukana kulkevia, hyviksi havaitsemiani - tai vähintäänkin hyviksi uskomiani ravinnelisiä. Osa näistä, tai ehkä kaikki ovat jollekulle "joutavaa humpuukia". Tuotteet vaihtuvat minullakin aina sen mukaan mitä uutta opin. Uskon kuitenkin että eri tarpeisiin ja erilaisiin elämäntilanteisiin löytyy apua luontaistuotepuolelta.

Mikä sinun mielestäsi on paljon / vähän purkkivitamiineja tai muita kevyen sarjan apulaisia ravintorintamalla?
Vastaako tämä oma purkkiarsenaalini sinun käyttämiäsi?
Mitkä ovat sinun luottotuotteesi?
Mitä suosittelisit?

Muistelin jokunen päivä sitten erästä asiakasta: Keski-ikäinen mieshenkilö, joka kertoi olleensa samalla työnantajalla kaksikymmentäviisi vuotta ilman yhtään sairaslomapäivää. Huomasin siinä jutellessa että enhän minäkään ole vielä päivääkään elämässäni ollut töistä pois sairaslomilla. On minulla tietty niitä lasten kanssa kotonakin vietttyjä vuosia, mutta ei siinäkään hommassa ollut mahdollista sairastella...
Mutta ihan vakavasti aiheesta - täytyy joka päivä muistaa olla kiitollinen hyvästä terveydestä.

Aamulla puolikkaan sitruunan mehu - veteen sekoitettuna.

Ja OxyColon happijauhe. Noin 1/2tl jauhetta veteen sekoitettuna. (Uusi kokeilu ja kuuriluontoinen tuote.)

Aamupalan lisukkeet:
1-2rkl lesitiinirakeita (kolesterolitason normalisointi, solukalvojen rakennusaine)
1-2rkl oluthiivajauhetta (B-vitamiini)
1/2tl Opti MSM rikkijauhetta (nivelien, ihon, hiusten solukalvojen ja sidekudosten hyvinvinti)
1/4tl korallikalkkijauhetta
1rkl siitepölyrakeita (elinvoimaa, neutralisoi allergiaoireita)
1/2tl Schindele mineraalijauhetta
Yleensä myös magnesiumjauhetta, mutta sitä en nyt käytä koska ohjelmassa on happijauhe.

2dl mustikoita, 1dl luonnonjogurttia. Annokseen on kätevä sekoittaa kaikki em. systeemit - on ihan hyvä setti :)

Päivällä 1rkl vehnänorasjauhetta (A- ja K-vitamiini) veteen sekoitettuna. Ei häävin makuista mielestäni. Yritin joskus sekoittaa vehnänorasjauhetta aamupalasettiinkin, mutta ei toimi jogurtin kanssa. Menee mielestäni parhaiten veteen sekoitettuna.

Lukija kysyi miten otan Chlorella leväjauheen - siis miten menee parhaiten alas. Hän kertoi sekoittavansa jauheen pinaattikeittoon mutta ei viitsisi joka päivä syödä pinaattikeittoa :D
En valitettavasti ole keksinyt parempaa tapaa kuin huitaista levän veden seassa yhdellä heitolla. Hyväksi se ei ole muuttunut vaikka jo muutaman vuoden olen sitä epäsäännöllisen säännöllisesti pitänyt ohjelmassa. Usein "unohdankin" tämän herkun päiväohjelmasta...

Illalla ennen mukkumaanmenoa Alfalipoiinihappo, Kalium, Q10, D-vitamiini, Sinkki ja Seleeni.
Vierailevina tähtinä DHA - EPA kapselit ja Punainen riisi koska sattuivat olemaan hyvässä tarjouksessa. Vakkareina yleensä myös maitohappobakteerit, mutta ne ovat nyt loppu.
Mitään näistä en raahaa mukana mökille tai lomille tai muutenkaan joka ilta nipota...

Illalla myös lusikallinen öljyä, vaihdellen jotain näistä: Vehnänalkioöljy / hampunsiemenöljy / kalaöljy.

Ulkohommiin otan usein mukaan juomapullollisen veteen sekoitettua SuperGreens jauhetta. Tämän purkin sain lahjaksi ja olen kyllä tykästynyt tuotteeseen.
Ystäväni käytti SuperGreens jauhetta ja happitippoja noin parin vuoden ajan ja onnistui laihtumaan lähes parikymmentä kiloa. Hän kertoi että tuote auttoi myös vaihdevuosioireisiin eli kuumat aallot jäivät lähes kokonaan. Tästä en osaa vielä sanoa mitään :) mutta mielestäni jauhe maistuu hyvältä

Saunajuomana mukana on yleensä loraus veteen sekoitettua Molkosania. Se on kulkenut mukanani ainakin kymmenen vuotta kuntosalilla, tanssitunneilla ja saunajuomana. Kahta en vaihda - Molkosania ja... :D

Juomapullona metallinen Pura-pullo. Suosittelen ehdottomasti hankkimaan lasisen tai metallisen juomapullon. Aiheesta kattavampi postaus TÄÄLLÄ.

Kuuriluontoisesti otan välillä kukkauutetippoja, omia sekoituksia ja Frantsilan valmiita sekoituksia.
Keittiön tasolla on aina valikoima mm. maca- ja mantelijauhetta, manteleita, öljyhampun-, nokkosen-, chian-, kurpitsan- ja auringonkukan siemeniä. Niitä voi ripotella aina välipalan tai salaattien sekaan.

Ja on minulla jemmoissa hyvää juustoa ja viiniä ja suklaata ja kuoharipullokin :)

6 kommenttia:

  1. Huh, mikä arsenaali terveysantimia. En ikuna pystyisi noin paljoa käyttämään päivässä vitamiinilisiä, alkaisi ennen pitkää närästää tms. Vehnänorasjauhe ei sovi lainkaan, tulen siitä todella huonovointiseksi. Et kai ole aikeissa aloittaa Katriinan kauppaa/luontaistuotekauppaa? Mites maksaarvosi? Tiedän, että on ihmisiä, joilla maksa-arvot nousevat jo yhdenkin vitamiinilisän syönnistä ja kun on kontrolloitu niin arvo on vitamiinitauon jälkeen laskenut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei :)
      Ai näyttää paljolta? Välillä itse lueskelen aiheeseen enemmänkin perehtyneiden juttuja / esim. päämäärätavotteisesti treenaavien blogeja ja huomaan että aika vaatimattomia ovat vielä minunkin tietoni aiheesta.

      Vitamiinilisiä minulla ei kovin monta lajia ole. Mm. pähkinät, siemenet, öljyt, levä, vehnänoras, SuperGreens (kuivattuja vihanneksia) ja siitepöly ovat mielestäni elintarvikkeita. Vitamiinilisäksi en osaa laskea myöskään esim. maitohappobakteereita tai Molkosania.

      Maksa-arvoista en osaa sanoa mitään. Munuaiset ovat minulla niin herkät että eivät kestä yhtään edes tavallisia särkylääkkeitä. Nuorempana minulta leikattiin nielurisat. Sen jälkeen olisi pitänyt ottaa kipulääkkeitä mutta niistä tuli ihan hirvittävä särky alaselkään - munuaiset kävivät kuumana.. Uskoisin että ne hälyttäisivät nytkin jos joku ei elimistölle sovi.

      Ainut mistä minulle ihan konkreettisesti on tullut huono olo, ovat B-vitamiinit. Niitä olen välillä yrittänyt ottaa koska syön hyvin harvoin lihaa mutta ei onnistu. Oluthiiva sen sijaan sopii.

      Olen kyllä minäkin mieltä että munuaisten / maksan pitää levätä välillä. En mitenkään nipota näitä vitamiinijuttuja. Kesällä mökkeilen pari kuukautta enkä ota matkaan yhtään purkkia.
      Myös SuperGreenin virallinen käyttösuositus (3-4l vesi-jauhesekoitusta päivässä) hieman mietityttää. Vaikka tuote on ihan kasvipohjainen, niin pelkkä vesi on lmyös tarpeellinen huuhteluaine munuaisille.

      En ole aikeissa perustaa luontaistuotealan yritystä :D

      Poista
  2. Minä otan msm:n kapselina, se on niin karmean makuista :D. Huomasin, että selkeästi pitäisi panostaa enemmän. Oma niksini on ottaa lusikallinen suomalaisten yliopistoihmisten kehittämää Elixir-marjajuomaa aamuisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Pauska :)
      Minusta MSM ei maistu miltään marjojen seassa - vehnänorasjauhe ja levä sen sijaan tökkivät.

      Monipuolinen ruokavalio on tietty tärkeä asia, mutta fakta on että maaperä on suurelta osin köyhtynyt mineraaleista ja kivennäisaineista tehomaatalouden ansiosta. Luulee saavansa paljonkin vitamiineja appelsiinista mutta todellisuudessa tankkaa vain sokeria

      Käynpä tutustumassa mainitsemaasi Elixir-juomaan.

      Poista
  3. Hih , eiköhän tuolla arsenaalilla pysy kutakuinkin kunnossa, kun vielä muistaa mitä syöt noin niinkuin ihan ilman purkkeja siis lautaselta ;D
    Kuulostaa oikeen hyvälle .

    Nim :
    kaapit täynnä jos ja vaikka minkämoisia lisä vitamiinejä ja ravinteita .
    Voin joskus esitellä omat seokseni ;D ;D

    Ihanaa loppuviikkoa

    Maarit

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Maarit :)

      Oikein mielenkiinnolla odottelen juttua sinun "salaisista aseista" :D

      Jos nyt jotain nostaisin ihan yleisesti kaikkein parhaiksi niin Opti-MSM ja D-vitamiini. Vaikea yleisesti sanoa - riippuu niin kunkin tavoista. C-vitamiini tietty on myös tärkeä mutta itse syön niin paljon marjoja etten siltä osin ole huolissani.
      Naiselle hyvät öljyt ovat tärkeitä - korokeelle nostaisin mantelit ja vehnänalkioöljyn. No nämä ovat vain minun vajavaisen tietämykseni arvioita. Erittäinkin mielenkiintoinen aihe kokonaisuudessaan kuitenkin tämä on :)

      Mukavaa viikonloppua sinullekin :)

      Poista