lauantai 9. kesäkuuta 2012

Rucolakeitto



Ensimmäiset salaattikylvöt leviävät jo käsiin... Ei ehdi millään kaikkea vihreää syödä vaikka jokapäivä niistä mitä keksisi...

Rucola on suosikkisalaattini. Tein siitä tänään pinaattikeittopohjaan rucolakeiton. Hyvä, nopea ja edullinen setti.

Lasilavan salaattitarjontaa.


Pinaattikeitto rucolasta 
Iso puntti tuoretta rucolaa
50g voita
1/2dl vehnäjauhoja
1l maitoa
1/2tl muskottipähkinää
1/2tl jauhettua valkopippuria
1tl ruususuolaa
Lautaselle keitetty kananmuna.


Sula voi ja jauhot sekaisin kattilan pohjalla, älä anna ruskistua. Sekaan reippaasti vispaten maito. Sekoittele kunnes seos kiehahtaa. Hetken haudutus ja mausteet sekaan.


Höyrytän huuhdeltuja rucolanlehtiä hetken lävikössä. Huuhtelu kylmällä vedellä.


Puristan pehmenneet lehdet tiiviiksi patukaksi (kannattaa muotoilla hieman ohuemmaksi ja pidemmäksi niin silppuaminen on vielä helpompaa), tästä ne on kätevä pilkkoa saksilla valmiin keittopohjan sekaan.



Terassin yrttiruukuissa on jo vaikka mitä lajia... Hain sekaan ruohosipulia.



Pinaatti saa kasvaa vielä jonkun viikon. Sillävälin "pinaattikeiton" voi tehdä käytännössä mistä salaatista vaan, mitä nyt kasvimaalta löytyy. Maaseudulla asuvat tietysti voivat poimia vaikka nokkosta, horsmanversoja tai voikukanlehtiä. Itse en viitsi niitä täältä kaupungin kupeesta keräillä.

pinaattikeitto / resepti / helppo pinaattikeitto / pinaattikeitto rucolasta / salaattikeitto /

8 kommenttia:

  1. Hei,
    haluan kiittää sua tästä blogista. Olet Marttojen ruumillistuma : ).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anonyymi :) Tämä on paras blogini saama tunnustus. En tosin tiedä allekirjoittaisivatko ihan oikeaopiset martat kaikkia näitä minun vippaskonsteja...

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos Jarna :) Sovella siihen mitä sinulta löytyy :)

      Poista
  3. Ihanan näköistä! :p

    Tämä täytyy kyllä testata pian!
    Onko maku niin, kuin pinaattikeitossa? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anonyymi :) Minä nyt käytännössä tykkään kaikesta. Mönkään meni joskus aikanaan katkarapusalaatti jota koristelin tyrninmarjoilla. Ihan kamala setti :D Kaikki muu on tainnut tulla ihan hyvällä ruokahalulla syötyä.

      Tuota, tyttäreni Lempi ei oikein välitä tuoreesta rucolasta. Keitosta hän kuitenkin tykkäsi. Eli rucolan maku taitaa jonkinverran laimentua höyryttämisessä. Ei nyt ihan pinaattikeitolta maistu mutta näyttää ainakin jos se helpottaa :D Teen vastaavaa keittoa mangoldista ja kaikesta muustakin vihreästä mitä vaan kasvimaa pukkaa. Meille kelpaa kaikki enkä suuria makueroja ole kyllä huomannut. Eivät lienee lapsetkaan kun kaikki on uponnut :D

      Poista