torstai 21. kesäkuuta 2012

Revittyä ja jemmattua

Näitäkin keräilen... Tai ainakin heitän hetkeksi jemmaan että ehdin ihan ajan kanssa sitten joskus ne lueskella läpi...
Kiinnostavia ja pysäyttäviä artikkeleita, kuvia, tilastoja, asuja, reseptejä, ohjeita, neuvoja, vinkkejä...
Niistä kaikista sekalaisista lehdistä joita kotiin vaan kulkeutuu äidiltä, ystäviltä, kirpparilta, kierrätyksestä...

Tänään jemmalootaan pääsi pari sivua otsikoilla: Ruis vie voiton ja Kuiduista pitkää ikää.
Lisäpontta Leipälaatikko-postaukseeni faktaa näkkäreistä & hapankorpuista.


Aarrearkkuni; jemmaloota johon heitän kaiken tarkempaa tutkimista ja tutustumista ansaitsevat artikkelit.
Ja uusin näkkärilöytöni: Leksands mallasnäkkäriä. Ihania tummiksi paistettuja ohuita kiekkoja. Suosittelen.Juhannusaattoa en aio viettää tornissa enkä mummolassa enkä anoppilassa enkä lavalla enkä mökillä vaan ihan omalla takaterassilla. Tänään olen imuroinut, pessyt lattian ja vessat ja pyykit ja käynyt kaupassa. Mies pyöräytti kaksi vuokaa hirvenliha-aurajuusto-rullia. Aattosuunnitelmissa aurinkoa, poreallasta, hyvää viiniä ja ruokaa ja ihanaa oleilua :) Suunnitelman toteutus alkaa tänään :D

Aurinkoa ja iloa teille kaikille.

3 kommenttia:

 1. Juhannusta vallan ihanaa sinne.

  VastaaPoista
 2. Mukavaa juhannusta täältä Kainuusta :)

  VastaaPoista
 3. Mua aina huvittaa nää sun jemmailujutut (vaatteet, ruoka, kirjat, siemenet, lehtileikkeet..). Siis siinä mielessä, että oon ite niin päinvastainen, koitan ennemminkin hävittää kaiken sälän. Mua ahistaa kaikki nurkissa olevat turhat tavarat, ja kaikki sellanen millä ei selkeesti oo jotain käyttöä. En myöskään millään jaksa ajatella, että "nämä siemenet istutan sitten ensi vuonna" tms. Oon joskus koittanut keräillä lehtileikkeitä, että teen niistä sellasen unelmakirjan, mutta sit meni hermo sen silpun säilömiseen. Heitin kaikki veks. Ja äsken kun etsin yksiä sängyn jalkoja (joo, oikeesti) niin mietin just että hyvänen aika sentään kun ei mulla ees oo mitään loputtomia jemmoja mistä niitä vois ettiä... (ne löyty pojan laatikosta, sieltä huoneesta siis missä se sänkykin oli - hyvin loogista ja hyvin minua!). Mun oikein unelma on sellanen koti, missä ei oo mitään turhaa. Ei yhtään lehteä, mikä pitäis lukea "sit joskus kun on aikaa" eikä mitään muutakaan sellasta "teen sit joskus" -juttua. (sillä onhan mulla sellasia kuitenkin)

  Ihanaa juhannusta sinne, me ollaan kotosalla vaan paitsi että käyn kaverin kanssa viemässä yhden koiran parin sadan kilometrin päähän. Mutta kuitenkin juhannus sujunee rauhallisissa merkeissä. Lapsetkin taitaa pysyä ihan vaan kotosalla... (viimeaikaisten tapahtumien takia..)

  VastaaPoista