sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Kukkien pelastuspartio...

Ne oranssinpunaiset hintalappuset viimeisten pelargonioiden ja petunioiden ja miljoonakellojen ruukuissa, 0.50€/kpl. Ystävän soitto; Otatko taimia vai heitänkö kompostiin...
En voi kävellä niiden ohi... Enkä sanoa kaverille että en tarvi ja että ei mahdu minnekään... Aina ne johonkin vaan mahtuvat :)

Miljoonakelloja minulla ei ole koskaan aiemmin ollutkaan. Nämä pelastin peräkonttiin Cittarin kukkahyllyltä, 0.50€/kpl. Yhtään kukkaa ei ollut joten värisävy oli ihan arvoitus. Pääsivät isoon ruukkuun, puolivarjoon, ulko-oven ja pyöräparkin läheisyyteen. Seisemän taimea yht. 3.50€. Ihan kohtuuhintainen kokeilu.

Heitin ruukusta vanhat mullat kukkapenkkiin ja latasin tilalle ihan pelkkää hevosenkakkakompostia... Saman tempun tein pelargonioille. Jos olisin uusinut mullat kaikkiin isoihin ruukkuihin, multasäkkejä olisi pitänyt ostaa useampi kymmenen. Uskalsin kokeilla edullisilla taimilla miten käy jos raakasti vaan täytän ruukut ilmaisella kompostilla. Turvelantaa saan hevostallilta senkun haen peräkärryllä


Juhannuksena avautui ensimmäinen kukka. Taimet eivät säikähtäneet tuhtia kasvualustaa. Mielenkiinnolla seurailen kukintaa ja kasvua. Myös pelkkään kompostiin ruukutetut pelargoniat ovat tummanvihreitä ja tosi tuuheita. Turvepohja on hapan joten lisukkeeksi heitin hiukan kalkkia.Tallissa käytetty turve on "kakkoslaatua". Seassa saattaa olla jokunen oksanpätkä ja muutenkin rakenne on rouheisempaa. Kokkareitakin kasassa on, mutta ollenkaan pahalle ei haise.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti