perjantai 9. tammikuuta 2015

Se hetki

Kirpparishoppailun suola on se hetki, kun katse pysähtyy ja epäusko on ensimmäinen mielen valtaava tunne. Geeniperimässä oleva saalistusvietti kartoittaa yhdellä vilkaisulla mahdolliset lähietäisyyden "viholliset", käsi ojentuu jo muutaman askeleen etäisyydeltä - ja kun ote on aarteessa kiinni, ei sitä enää sinulta pois oteta :)

Burberry tikkitakki, kierrätyskeskus 5€ - sellaista ei usein osu kohdalle. Ehkä takki on enempi kevään tai syksyn vaate, mutta en ole malttanut olla käyttämättä... On se tosin ihan täydellinen kaupunkitakki pikku pakkasillakin reilun neuleen kanssa. Löysin takin jo ennen joulua, mutta edelleen ajatuskin siitä ilahduttaa - se oli hyvän mielen joululahja itselleni.



Takkeja minulla on entuudestaankin, mutta olihan vitosen Burberry pakko ottaa... Pelkkää ilo-ostosta kompensoimaan löytyi sitten kuitenkin pari pientä hyvin tarpeellistakin. Lähes pro-tason marjansiivuri, 0,20€. Pellin kokoinen metallisiivilä palvelee täydellisesti myös hortasaaliin kuivatusalustana. Kiitos Marja-seulan kierrätykseen lahjoittaneelle, siivuri pääsi sitä arvostavaan kotiin - tosin hinta oli kyllä pahasti alakanttiin :)


Ja kukkatarpeellista: Iso osa viherkasveja viihtyy altakasteluruukuissa - kellastuneet muoviruukut vaan eivät tee oikeutta kasveille - riipivät silmää ihan siltäänkin... Olen aktiivisesti etsiskellyt sisustukseen sopivia suojaruukkuja niille, mutta sylinterinmalliset isot altakasteluruukut ovat aika haastava yhtälö.
Viime kesänä löysin jokusen sopivan Pentikin alesta ja ostin useammankin rottinkipunotun suojaruukun ihan sopuhintaan. Ongelmaksi huomasin sen, että painavan sisäruukun kanssa setti oli tosi hankala liikuteltava ilman että tuplaseinäiseksi punottu rottinkiruukku rikkoontuu. Vaan eipä hätää, kierrätyskeskus on oikea osoite moneen pikku pulmaan... Tämä pyörällinen alusta löytyi nyt kolmella eurolla - enää yksi vastaava hakusalla :)



Eilen vein vielä viimeisen joululomailijan junalle. Ajelin samalla tarkistamaan, josko Cittarin porkkana- ja lanttusosepussit on romautettu siihen viimeiseen hintaan. Tilanne on nyt 1,69€, eli vielä vitkutan vähän... Edullisimmillaan kilon sosepusseja on saanut 0,50€/kpl, mutta euronkin kappalehintaan olen ostanut alesta motivoituneena jokusen kymmenen pussia pakastimeen sosekeittojen ja porkkanarieskojen pohjaksi.

Sosetta siis jäin vielä odottelemaan, mutta kukkaosastolta löytyi valkoisia Pirkka joulutähtiä hintaan 0,10€/kpl. Ostin kymmenen - enemmänkin olisin, mutta omaan kestokassiin ei mahtunut. Ja pelkästä periaatteesta en ostanut kymmenen sentin kukille kaupasta muovi- tai muitakaan kasseja, jotka maksavat enemmän kuin kukat...

Alalehdet olivat kuivahtaneet, mutta se ei haittaa suojaruukuissa yhtään. Ihana talvinen ryhmä ikkunalle jouluisten punaisten ritarinkukkien jälkeen. Kiitos vaan Cittarille - reilut kaupat.




Ei kierrätyskeskuksista ihan näin vähillä löydöillä ole selvitty. Monta muutakin kivaa - osa ihan tarpeellistakin löytyi maanantain kierroksella. Ennen jouluakin oli hyviä kirppislöytöpäiviä, kun suurin osa kansaa parveili "oikeilla" jouluostoksilla "oikeissa" kaupoissa :)

16 kommenttia:

  1. Kauniita ja raikkaan valkoisia joulutähtiä, punaisten kukkien jälkeen kiva piristys. Aika komea
    on tuo kaktuksesikin ! Tv Marjo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos :)
      Kyllä tuntui ihan hassulta kantaa koko kassillinen kukkia eurolla... Punainen joulutähti leimautuu minulla enempi joulun sesonkikukaksi, mutta tämä vihertävän valkoinen on erilailla "elegantin" oloinen. Ihana rivi nyt ikkunalla piristämässä eloa :)
      Jännä kyllä tuo joulukaktus - on kukkinut tänä vuonna ripotellen - olisikohan kohta parin kuukauden ajan. Viime vuonna sama kukka kukki yhtenä pyräyksenä - ja oli kyllä tosi upea sen hetken. Suojaruukku sen altakasteluruukulle vielä hakusassa - en tykkää yhtään noista muovisista ryökäleistä - vaikka ovatkin niin käteviä :)

      Poista
  2. Wau mikä löytö tuo Burberryn tikkitakki! Harvoinpa tuolla hinnalla saa edes kirpparilta.

    Iloista viikonloppua. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Tiia :)
      Tosi harvoin osuu Burberrya kohdalle kierrätyskeskuksissa. Ei sillä, etteikö niissä laatutuotteitakin olisi, mutta Burberry on niin tunnistettava, että sen osaa poimia joka nainen... Nyt satuin ehtimään ensin :
      Mukavaa viikonloppua sinullekin - korkkasin just toisen lahjahammastahnan ;)

      Poista
  3. Melkoisia löytöjä , tikkitakki vallankin !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Onhan minulla takkeja, mutta just tällaista kevyttä tikkitakkia minulla ei vielä ollut... Nyt on :)

      Poista
  4. Minun kirpparisilmäni ei ole kehittynyt vielä kovinkaan hyväksi, mutta tällaisten tekstien jälkeen tekee mieli mennä itsekin katsomaan löytyisikö jotain aarteita. Yleensä ei, mutta ehkä vielä joskus :-) Upea löytö!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Maarit :)
      Tervetuloa blogimaailmaan - kävin kurkkimassa vasta aloittamaasi blogia ja kivalta näyttää :)
      Minä olen hupiharrastanut kirppareita (tai enempi kierrätyskeskuksia) jo parisenkymmentä vuotta - että alkaa jo olla jonkinasteinen näkemys siitä touhusta... Minun "heikko kohtani" ovat tekstiilit. Rakastan kauniita värejä ja hyviä materiaaleja. Aika hyvä olenkin jo poimimaan ne helmet heinäsuovasta, melkein pelkän värin perusteella erotan jo kaukaa hyvän materiaalinkin. Olikin viimeksi poikkeus, että edes vilkaisin ns romuosastolle. Marjasiivuri ja kukka-alunen olivat kuitenkin ihan nappilöytöjä. Pitäisi ehkä minunkin siis väliinsä kurkkia ne tavaranurkatkin...

      Mutta onnea tulevan vuoden kirpparikierroksille :) Etsivä löytää...

      Poista
  5. Valkoiset joulutähdet ovat upeita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sirpale :) Tykkään minäkin, eivätkä ollenkaan tuo mieleen joulua.

      Poista
  6. Wau, mitä löytöjä! Itselläkin alkoi sormet syyhytä penkomaan kaikkia aarteita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Sari :)
      Sinne vaan - halpa harrastus - ja hauskakin kaverin kanssa kierrellä :)

      Poista
  7. Varmaan ymmärrät itsekin että tuon takin on pakko olla kopio. Ei kukaan , ei edes kierrätyskeskus hinnoittelusi monen satasen takkia noin... Tottakai aitous ei takaa lämmintä takkia joka piraattitakkisi voi hyvinkin ollakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos ajatuksesta :)
      Kyllä minä ymmärrän aika monta juttua - vaikka paljosta en ymmärräkään - eikä kaikesta onneksi tarvitsekaan... Burberryn tuotteet kierrätyskeskuksessa ovat aika harvinaista herkkua - mutta eivät ollenkaan ennenkuulumattomia. "Ongelma" niissä on, että ne tunnistaa se kuuluisa pihtiputaan mummokin - eli ensimmäinen kohdalle osuva nainen ne luultavimmin nappaa matkaan. Minulla ei toistaiseksi ole kuin kaksi kierrätyskeskuksista löytynyttä Burberry tuotetta - juurikin lienee niiden yleisen tunnettavuuden takia.

      Tästä aiheesta jatkan tämän mukavan ja hyödyllisen kierrätysharrastuksen yhteen pointtiin - "kilpailukykyä" alalla lisää tietysti hyvien materiaalien tuntemus ja tieto niistä, mutta myös merkkitietoisuus vähän laajemmalti kuin Burberryn tai Mulberryn osalta... Olen aina tykännyt lukea - ihan kaikenlaista, myös naisten lehtiä ja tykkään myös sekä kotimaisista että ulkomaisista muotilehdistä. Jill Sander tai Malene Birger ovat jo jonkinverran muodista ja vaatteista kiinnostunen tietoisuudessa, mutta Burfitt, Rinaldi, Dries van Noten, Rodebjer... On iso etu tietää ja tunnistaa harvinaisempia herkkuja, jotka eivät tartu jokaisen kiertelijän haaviin :)

      Tunnistan aika hyvin materiaalit ilman tuotelappuja, mutta takaraivoon on kyllä tarttunut myös aika laaja tietämys vähän harvinaisemmistakin vaatemerkeistä. Burberryn tikkitakki on noin viidensadan luokkaa - mutta ei ollenkaan edes kalliimmasta päästä kierrätyslöytöjä. Ennen joulua löysin mm. YSL Rive Gauche cashmirneuleen (ehkä 90-luvulta lapuista päätellen) kierrätyskeskuksen 4€/kg hinnoitelluista tekstiileistä.

      Se, että erottaa aidon ja kopion, ei ole mikään haaste noin 99% tapauksista. Minäkin niitä lappuja ja työnjälkea olen syynännyt jo kymmeniä vuosia - että aika hyvä näkemys on jo siitäkin :)

      Kierrätyskeskusten hinnoittelusta: Ainakin omalla paikkakunnallani kierrätyskeskukset työllistävät paljon kuntoutujia tai muuten haasteellisessa elämäntilanteessa olevia. Se on yksi syy, että mielelläni asioin niissä ja tuen toimintaa - samalla itsekin tietysti ilahdun hyvistä löydöistä. Tuotteiden hinnoittelulle heillä on varmasti jonkinasteinen ohjeistus, mutta mitenkään ammattimaista se ei ole - eli en ollenkaan ihmettele jos samassa rekissä on vieretysten vitosella Burberryn ja Seppälän tikkitakit. Toisesta olisi voinut pyytää enempikin, mutta ammattimainen hinnoittelu toisaalta veisi asiakkailta löytämisen riemun ja syyn palata penkomaan.
      Vastakohtana meidän kaupungin SPR-kirppis taas hinnoittelee tuotteet aikalailla siihen kovimpaan mahdolliseen markkinahintaan. Sieltä voin joskus ostaa jotain tarpeellista, (kirjat jotakuinkin kohtuuhintaisia) mutta ainakaan astiapuolelta varsinaisia löytöjä sieltä ei saa.

      Tulipa pitkä sepustus :) Kiitos kuitenkin kommentista. Piraatit ovat yksi inhokkini, ja oikeasti harmittaa ihmisten puolesta, jotka niitä huijattuna uutena ostavat. Kirpparituotteina eivät enää varsinaisesti ole niin epäeeetttisiä, mutten itse niitä osta - tai ota ilmaiseksikaan.

      Poista