torstai 1. tammikuuta 2015

Omaa lomaa


Nyt voin sanoa viettäneeni joululomaa - tai sitten vain lomaa joulusta. Olihan se semmoinen - kolmen viikon loma ilman että googlailin ensimmäistäkään laatikkoreseptiä tai lahjaostosta. Oli tunne, että läppäri jouti lomille sekin - paitsi se toinen yöpöydän laatikossa, josta tuijoteltiin tytärten kanssa saman peiton alla kaikki Braking bad ja Tudors -tuotantokaudet.

Ehdittiin saunoa mummolan pihasaunassa aika monta kertaa, lenkkeillä lumisilla rantapoluilla ja leipoa taatelipiirakkaa - josta tulikin niin hyvää, että taas on yksi satsi uunissa - ja laitan kyllä ohjetta kohtapuoliin tänne teillekin.

Ei osteltu lahjoja - eikä laitettu edes kuusta. Saatiin nauttia valmiista joulupöydästä anoppilassa. Kotona sitten hauduteltiin kaalilaatikkoa ja hernekeittoa - miten vaan helpommalla päästiin...

Tämä oli hyvä loma. Se, että kaipasin jo arkea ja jopa tätä tilttailevaa blogiläppäriä :) kertoo vain sen, että loma on tehnyt tehtävänsä - se oli hyvin suunniteltu ja toteutettu ja osui oikeaan hetkeen.

Ihan turha sanoa, että vuoden ensimmäinen päivä on vain yksi päivä muiden joukossa - ei se ole. Tämä on uusien mahdollisuuksien aikaa - puhdas sivu elämän kalenterissa. Jotain sinne jo kirjoitinkin - ja nyt lähden taas saunaan :)

Onnellista alkanutta vuotta sinulle lukijani. Kiitos kärsivällisyydestä, vaikka blogi hiljenikin jouluksi. Teille sitä ei tarvinnut selitellä - kyllä nainen ymmärtää toista :)


14 kommenttia:

 1. Kyllä kunnon loma aina antaa virtaa arkeen - ja blogiloma vielä enemmän;)
  Oikein hyvää uutta vuotta, Johanna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin Lady :)
   Sitä kai vanhemmiten aina vaan enempi rohkaistuu tekemään niinkuin parhaalta tuntuu. Elämäntilannekin kun nyt antaa mahdollisuuden jonkinasteiseen itsekkyyteen... Että ehkä ne vitsit äkäisistä keski-ikäisistä akoista ei olekaan ihan tuulesta temattuja :D

   Poista
 2. Ihanaa uutta vuotta Johanna, ihailin tuota saunakuvaa jo instassa. On epätodellisen kaunis. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin Tiia :)
   Joka kerta käyt mielessä kun puristelen hammastahnaa - kiitos arpajaisvoitosta vielä kerran :)

   Poista
 3. Ihanaa, aina hyvä kun lepää...
  Hyväkun palasit (kiljuu itsekäs minä) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kyllä minulla vähän oli morkkis totaalilaiskottelusta, mutta kyllä nyt huomaa miten hyvää se teki. Taas on virtaa ja intoa tähän arkipyöritykseen ihan hullun lailla :)

   Poista
 4. Hyvää Uutta Vuotta Sinulle! Ihana lukea rentouttavasta lomastanne. Sininen hetki ja siinä polku saunalle, voin vain kuvitella rentouttavan elementin, minä joka en edes paljon sauno:-) .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Tämä sauna on jostain viisikymmenluvulta asti ollut täyskäytössä - vanhoihin seiniin on tarttunut jo monta tarinaa ja kohtaloa. Jotenkin pyhä tunne ollla osana sitä jatkumoa ja istua omien tyttöjen kanssa pitkällä lauteella...

   Poista
 5. Olipas tunnelmallisia kuvia. Kyllä loma tekee hyvää! Tervetuloa takaisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Nyt on taas virtaa kuin nuoressa ruunassa :) Huomasin viime joululta tämän saman efektin - olin jotenkin tosi kärttyinen ennen joulua, mutta viikon-parin sohvanollaus nosti taas akan jaloilleen :) Huomaan tosin koululaisistakin, että joululoma tulee nuoremmillekin kyllä hyvälle kohdalle - kaikki tuntuvat olevan pimeydestä nuupahtaneita.

   Puuhakasta alkanutta vuotta sinulle :)

   Poista
 6. Onneksi olet takaisin täällä :-) Ihanaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinulle - ja tietysti kaikille muillekin lukijoille ihan tasapuolisesti :)

   Poista
 7. Tervetuloa takaisin :) Välillä jo mietin, onko teille sattunut jotain, vaikkakin epäilin lomaa joulusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku :) Sinä vaan sitkeästi päivittelit läpi pyhien...
   Ihan kuten sanoit, lomaa joulusta otettiin koko perhe - siitä on kai jo muodostunut meidän jouluperinne :)

   Poista