tiistai 20. tammikuuta 2015

Taivaanmerkit


Tänään aurinko jo hipaisi puiden latvoja - talvi on taittunut :)

Ja nyt näytän teillekin taivaanmerkit. Niitä osaavat lapset ja koira odottaa korvat luimussa kun vastakylvetyllä kasvimaalla on tallottu, kurakumppareilla lantusteltu sisällä tai vessa jätetty vetämättä...  Siksiköhän taivaanmerkeillä sanana on ollut lievästi sanottuna negatiivinen kaiku :)

Mutta on olemassa mukaviakin taivaanmerkkejä - niistä lukaisin tänä aamuna Taivaanmerkit -blogista. En ollenkaan tunne aihepiiriä sen syvemmin, mutta kuukalenteri on koukuttanut niin pahasti, etten enää kuvittelekaan tekeväni tulevan kevään kylvöjä kuin sen ohjeistamana otollisena päivänä.
Mutta asiaan: Teitkö uudenvuodenlupauksia? Jos et, tai jo unohtuivat, niin eipä hätää. Kuukalenterin mukaan uusi kuu on otollisin aika luopua jostain huonosta tavasta. Ja tänään se on - uuden kuun päivä. Ja mikä mäihä minulla kävikään, kun viikko sitten kävin ilmottautumassa uutena asiakkaana kuntokeskukseen. Tätä tärkeää päivää huomioimatta varasin ensimmäisen pilatestunnin ja opastuksen uuden kuntosalin laitteisiin juurikin tälle tiistaille :)Minulle tämänpäiväinen päätös tai lupaus on yrittää lähestyä kuntoiluaihetta eri asenteella kuin aiemmin. Opetella nauttimaan liikunnasta - niin että ihannetilassa odottaisin lenkkiä kahdenkymmenen asteen pakkasessa yhtä intona kuin sieni- tai marjaretkeä :) Huono tapani liikunnnan suhteen kun on ollut suorittaminen...

Tämän aamuinen pilatestunti oli rauhallisen mukava. Uusi kuntosalikin on nyt suht hanskassa. On kiva aloittaa treeni eri tyyppisillä laitteilla kuin mihin olen aiemmin tottunut. Aion myös ennakkoluulottomasti käydä kokeilemassa kaikkia ryhmätunteja - jospa sieltä löytyisi joku koukuttava.
Ja kuin kohtalon oikusta, tänä aamuna luin seuraavaa Taivaanmerkit -blogista:

"Uusikuu vesimiehessä: ystävien ja harrastusten uusi tuleminen.
Tänään aurinko siirtyy vesimieheen ja heti perään tulee uusikuu vesimiehessä. Uudetkuut luovat uusia polkuja ja mahdollisuuksia. Vesimiehen merkissä ne liittyvät tärkeisiin ihmisryhmiin ja mielenkiinnonkohteisiin. Ne liittyvät myös tulevaisuuden unelmiin. 
Vesimies hallitsee monenlaisia ihmisryhmiä, ideologisia, harrastuspohjaisia ja paljon muitakin. Se liittyy aina ihmisten yhdessätekemiseen. Yhdessä saamme enemmän aikaan kuin yksin. Ainakin ideaalitilanteessa. 
Vesimiehen merkki on myös kiinteä merkki, eli sen arvot ovat pysyviä ja pitkäikäisiä hyvässä ja pahassa. Joka tapauksessa se rakentaa kontekteja ihmisten välille. Se liittyy erityisesti ruohonjuuritason toimintaan, jolla parannetaan ihmisten jokapäiväistä elämää. 
Huomenna merkurius lähtee perääntymään, myös vesimiehessä. Se kääntää huomion vanhoihin ystäviin ja harrastuksiin. Joku niistä palaa elämään uudessa muodossa..."

Lue lisää Taivaanmerkit-blogista

Tänään palasin vanhan harrastuksen pariin, tosin nyt uudelle salille, jossa on mahdollisuus osallistua myös ryhmätunneille. Tulevaisuuden unelmana on korjata lievää asennevammaa liikuntaan. Ja tapasinpa tänään pitkästä aikaa pari vanhaa ystävääkin kuntoilun merkeissä. Kaikki nämä ennusti Taivaanmerkit :)

Tämä oli hyvä päivä. Tomaatinsiemenetkin on nyt postitettu - ja sain itse postista kaksi pakettia ihanaa vihreää teetä.
Mukavaa pakkasiltaa teille näiden hih-hih-hihhulijuttujen merkeissä - aina kannattaa yrittää :)

14 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos - kyllä nyt tuntuisi olevan virtaa salihanskoissa :D

   Poista
 2. Ihan näin aiheeseen liittymättä, mitenkös se kaalilaatikko maistui sille en-ole-ikinä-syönyt-kaalia-herralle?

  Mutta onnea uuteen alkuun, toivottavasti löydät liikunnan ilon! ^.^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terve :)
   Pakko on rehellisesti sanoa, että ei ukko innostunut kaalista vieläkään. Haasteellinen köriläs - ei ole kuulema ikinä syönyt kaalia. Otti pikku annoksen, mutta sanoi erottavansa kaalin makua :) No kyllä kai - kaalilaatikossa :D

   Poista
 3. (No hävisikö se koko kommentti nyt johonkin taivaan tuuliin.. Se meni jotakuinkin näin:)

  Tuo kuukalenteri on kyllä kerrassaan mainio kapistus, joskus vaan iskee laiskuus ja saamattomuus, eikä asiat tule tehtyä parhalla mahdollisella ajalla. Eipä kyllä koskaan vielä ole viljelykset ihan pilalle menneet sen vuoksi.

  Laitatko osoitteesi sähköpostilla, jotta voin lähettää arpajais-teet :o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vianna :) Voitinko! Hienoa homma - teetä jokusen viikon tarpeisiin :)
   Uskon kyllä - vaikka vielä ei käytännön kokemusta ole, että tässä kuuhommassa on oltava perää. Kaikki vanhat ihmiset pitävät kirjan sääntöjä ihan itsestäänselvyytenä - eilen viimeksi aiheesta juttelin. Sen verran olen nyt opetellut, että leikkasin koko perheen hiukset leijonapäivänä. Nyt muistan kyllä senkin, että elämäntapakorjaukset teen uuden kuun päivänä - ja hapankaalin valmistuksenkin siirrän aina sopivaan hetkeen. Tietoa kirjassa on tosi paljon - menee aikaa, että edes osan sisäistää :)

   Mutta kiitos vielä kerran arpajaisvoitosta. Laitan osoitteen blogipostiisi :)

   Poista
 4. Kiitos Johannalle "vilman" siemenistä.
  Oikein hykerrellen odotan keväämpää, että saan laittaa niitä multaan :)

  Kiitos superhyvänmielenpostista.

  Terkuin: Mari.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Mari :)
   Sen verran korjaan, että lähtetyt siemenet eivät ole vilmaa vaan oletettavasti siperialaista pensastomaattia. Vilmaakin minulla on, mutten hoksannut kerätä ylimääräisiä. Ensi syksynä laitan talteen niitäkin, jos joku haluaa kokeilla. Vilmaa tosin taitaa olla aika hyvin markinoilla ja kohtuuhintaankin. On tosi näppärä pienen tilan tomaatti - niin napakka, että pärjää ilman tukikeppiä ainakin kunnes sato alkaa kypsyä. Soveltuu ruukkuihin - ja miksei ihan reunakasviksi johonkin kohtaan. Sitä on helppo esikasvattaakin - pysyy aika lyhyenä ja tanakkana ihan koti-ikkunalla.

   Poista
 5. Kiitos kivasta blogista. Paljon saa hyviä vinkkejä. Tänäänkin oikein urakalla... :)

  VastaaPoista
 6. Tämä nyt ei liity aiheeseen, mutta onko sinulla vinkkejä kurkkukivun taltuttamiseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vaan :)
   Meidän ikisuosikki siihen on tuoreesta inkivääristä haudutettu tee. Kuori ja pilko noin 5cm pätkä tuoretta inivääriä. Lisää 1l vettä. Keittele kannen alla hiljaisella lämmöllä tunnin verran. Juo siltään, tai laimenna / sekoita muuhun teelaatuun. Monta kertaa ollaan saatu lasten kanssa alkava nuha taltutettua tällä konstilla: Pidetään inkivääriteekattilaa hellalla ykkösellä (sen verran että pysyy kuumana) ja juodaan keitettä pitkin päivää jatkuvasti. Samaan pohja-annokseen voi aina lisätä vähän uutta vettä. Usein seuraavana aamuna nuha tai kurkkukipu on hävinnyt.

   Poista
  2. Kiitti! Pitääpä kokeilla! :)

   Poista
 7. Kiitokset siemenistä! En voi ihan sinun aikataulun mukaan laittaa, täällä ei vanhan ohjeen mukaan istuteta ulos ennen kesäkuun 10. päivää, saattaa käydä vielä halla. Täytyy turvautua hallaharsoihin, muuten jää kovin lyhyeksi kasvukausi. :-(( Luotan tuohon lajikkeeseen, ensi kesänä syödään omia tomaatteja!!!

  VastaaPoista