torstai 18. syyskuuta 2014

Pikkujuttuja

Pumppupullo astianpesuaineelle yllätti. Hankinnan tein alkujaan ainoastaan esteettisin perustein - olin ihan totaalisen ällökyllästynyt astianpesuainepullojen epäsiistiin ulkoasuun. Käytössä olevan pesuaineputelin paperinen etiketti repeili ja rispaantui aina puolittain - mutta ei se retku tietenkään ikinä eikä raapimallakaan kokonaan irronnut...

Pumppupullo käsiastianpesuaineelle on ulkoasultaan siisti - niin laskeskelinkin. Positiivinen lisäylläri on se, että astianpesuainetta kuluu pumppupullon kautta enää murto-osa entiseen verrattuna. Tavan astianpesuainetta lorahti vauhdissa aina vahingossa ja väkisinkin reilusti. Pumppupullosta annostellen kertapainallus osuu suoraan astianpesuharjaan. Tippa riittää täsmäkohteena, eikä astianpesuainetta sen enempää kerralla tule vahingossakaan.
En edes muista, milloin olen ostanut nyt käytössä olevan käsiastianpesuaineen - kauan siitä kuitenkin on. Vähemmän astianpesuainetta tarkoittaa vähemmän kemikaaleja viemäriin ja säästyy siinä tietysti ajan mittaan jokunen eurokin.

Toinen pieni kätevä uudistus keittiöön oli muovilautanen Ikea-metallipurkin alle. Käsin pestävistä puulastoista valumavesi tuhraantui rei'itetyn purkin alle - nyt siistiytyi tämäkin nurkka.
En muista muovilautasen nimeä, mutta kustansi euron Ikealla.


Tätä Lämplig-kattilanalustaa pyörittelin edellisellä Ikea-reissulla. Oli silloin tarjouksessakin - olisiko ollut kolmisen euroa. Tyttäret kielsivät ostamasta enää yhtään "romua" keittiöön ja jätin sitten haikein mielin alustan hankkimatta...
Reissusta ei kuitenkaan kulunut kuin viikko, kun aiheesta tietämätön ystäväni antoi minulle lahjaksi mitäpä muuta, kuin tämän samaisen, käytössä hyväksihavaitsemansa alusen. Ei auttanut enää lasten mutinat - alusta tuli jäädäkseen - ja on just niin hyvä kuin kuvittelinkin. Ritiläalunen on riittävän iso uunista tuleville vuokille tai pelleille (miten se muuten kirjoitetaan - ei ole pellejä uunissa :)
Hinta alustalla on nyt 6,99€ - ei paha vieläkään, vaikka ei olisi tarjouksessakaan...

Ja vielä teevinkkinä: Ikealta löytyi myös tämä Upphetta kahvin- ja teenkeitin hintaan 9,99€. Reilun kokoinen presso on kätevä yrttiteen haudutukseen. Hinta on kohtuullinen ja muotoilu mielestäni yksinkertaisen selkeä.

Ikea ostoksia keittiöön

12 kommenttia:

 1. Onpas taas hyviä ideoita huomiselle Tampereen Ikean kauppareissulle. Tulipahan jotakin ostettavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei :)


   No, löytyikö mieleisiä juttuja :)? Ikeaan minulla vähän sellainen ristiriitainen suhde... Toisaalta kun ei pitäisi uutta ostaa, mutta sieltä kuitenkin väliinsä löytyy just niitä pieniä tarpeellisia - ja yleensä kohtuuhinnallakin...
   Kyllä on taas täälläkin reissu Kuopion suuntaan suunnitteilla. Tunnustan :)

   Poista
 2. Meillä on keittiössä puutasot, joten tuo Ikean kattilanalunen on kyllä meillä ainakin ihan ehdoton juttu. Samoin tuo "teepannu" on jokapäiväisessä käytössä, löysin sen vielä kirpparilta aivan uudenveroisena neljällä eurolla. Ja astianpesuaine on ollut pumppupullossa jo vuosia, ja tosi kätevä juttu sekin, kaunis ja siisti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Eija :)
   Eli samat huomiot ja oivallukset meillä molemmilla :) Tyttäret eivät antaneet minun ostaa alusta - kuulema pitäisi vaan raivata pöydiltä pois entisiäkin... Mutta kyllä suopuivat nyt ritilällekin (niinkuin pikku hiljaa ovat ymmärtäneet kaikkien mausteiden ja muidenkin purkkien tarpeellisuuden siinä näkysällä :)
   On kyllä kätevä, edullinen ja ihan esteettisestikin kiva.
   Harvoin löytyy pressoja kirppareilta - teit kyllä löydön.

   Poista
 3. Ensimmäisiä asioita, jotka halusin uuteen asuntoon on tuo ritilä kattiloiden alle. Se on ihan mielettömän kätevä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Dahlia :)
   No niin - tätä viestikenttää näytän kyllä tyttärille - niille, jotka olivat ensin vastaan :D

   Poista
 4. Pellet uunis pani ainakin naurattamaan :)
  Kiitos siitä! Tuo alunen olis kyllä monesti tarpeen, tilanpuutteen vuoksi jäänyt hankkimatta. Kauniskin se on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Piupau :)
   Tämä on kyllä hintansa väärti ostos. Siihen on kätevä laskea kuumia pannuja ja kattiloita käsistä ja hellalta pois - ja sitten tietty kaikki uunista tulevakin.

   Tilaa löytyy kun tekee :D

   Poista
 5. Näppärän oloinen ritilä. Vuoille ja pelleille. Kohta voi varmaan kirjoittaa vuoka - vuuille, koska kerran ruoka - ruuille, enää ei tarvitse vääntää ruoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei :)
   Kuule, kiitos kun kerroit tuonkin. Sen joka päivä melkein pähkäilen postausten kanssa, miten se ruokajuttu kirjoitetaan. Onko tullut aiheesta ihan virallinen sääntö jo? Kuitenkin siis ainakin yleisesti hyväksytty tapa?
   Aina oppii jotain :) Niin ja ritilä - se on näppärä.

   Poista
  2. Tsekkasin, "ruuille"-muoto näkyy hyväksytyn jo 50-luvulla. Tosin eivät kaikki sanat tule käyttöön, joita Kielitoimisto suosittelee, eikä se suosittele kaikkia sanoja, jotka ovat yleisessä käytössä. Minusta käytäntö ratkaisee, mikä on "oikeasti" suomea.

   http://www.kielitohtori.fi/suomen-kielenhuollon-kysymys/pit%C3%A4isik%C3%B6-ruoka-taivuttaa-ruoan-ruoasta-vai-ruuan-ruuasta-jne

   Poista
  3. Kiitos - kaiken ehdit :)
   Aika lahjakkaasti ovat jääneet unohduksiin minulla ihan pilkkusäännötkin - että tämmöisistä hifijutuista en osaa ottaa stressiä :)

   Poista