perjantai 12. syyskuuta 2014

Jos metsään haluat mennä nyt...

Suunnitelmissa sieni- tai puolukkaretki? Hirvittääkö hirvikärpäset? Mene metsään Agrimarketin tai K-raudan tai muun miehisen mestan kautta ja osta matkaan maatalouden kertakäyttöinen suojapuku vitosella.

Suojapuvun "heikko lenkki" on hupun liian tiukka kuminauha, joka vetää hupun silmille. Siihen vaivaan auttaa joustava panta, jolla hupun saa pysymään otsalla. Lisään itse reunoille vielä pari isoa napsupinniä. Lahkeet sukanvarsien alle ja setti on siinä.

Kertakäyttöinen suojapuku kestää kyllä yhden sienestyskauden ja pienet rispaumat voi korjata ilmastointiteipillä. Puku on kevyt ja aikalailla paras suoja hirvikärpäsiä vastaa. Tätä toimivampaa en ainakaan itse ole vielä keksinyt. Onko hyviä vinkkejä aiheesta?suojapuku hirvikärpäsiä vastaan hirvikärpäsiltä suojautuminen

18 kommenttia:

 1. Hyvä idea! Pieniä kiusankappaleita tuntuu olevan paljon, ainakin omilla metsäretkillä ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vaan :)
   Kaikki konstit ovat tervetulleita tännekin päin :) Olen kyllä huomannut, että jo pekästään vaalea vaatetus auttaa - ja sekin, että liikkuu rauhallisesti.

   Poista
 2. Ai kuinka tyylikäs! :D Oli kiva tavata tänään:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin Campasipukka :)
   Muillekin tiedoksi, että tapasin tänään teellä ihan oikean ruokabloggarin - juttua olisi varmaan riittänyt vaikka kuinka pitkään, mutta oikea ruokabloggari jatkoi tietysti ruokaostosten pariin - minä miehen makutuomariksi silmälasikaupoille :D

   Oli tosi kiva tavata - otetaan uusiksi. Ja käykää te blogini lukijatkin tutustumassa tähän taitavan tekijän blogiin: http://campasimpukka.blogspot.fi/

   Poista
 3. Kiva vinkki ;) Mä katselin tässä yks päivä mun siskon asua ja näyttää tulleen ihan omanlainen "marjastusmuoti" nyt tuonne metsiin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Maiju :)
   Sinä varmaan lisäisit tähän vähintäänkin pinkin pannan ;)
   Metsä on niin armelias ympäristö - ja muut siellä liikkujat - niin ovat nekin - siellä en koskaan tule miettineeksi miltä näyttää, vaikka vastaan astelisi lauma salskeita hirvimiehiä :)
   Nyt hirpikärpäsaikaan on tietty aina mukava vaihtaa kulkijoiden kanssa kokemuksia ja kauhutarinoita aiheesta)

   Poista
 4. Kiitos vinkistä. Suunnistusreissuilla olen lopen kyllästynyt ihoa pitkin mönkiviin hirvikärpäsiin, en halua niitä enää sieniretkellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vaan :)

   Puku toimii noin yhdeksänkymmentäprosenttisesti. Valkoiselta pinnalta ryömivät ötökät löytää ja ne on helppo huitaista pois. Aina tietty joku yrittää suoraan kasvojen kautta - nekin kyllä saa yleensä napattua irti ennenkuin ehtivät hupun alle.

   Poista
 5. Tehokkaan näköinen! Kannattaa varmaan huikata vastaantulijoille kaukaa, etteivät ehdi ufoksi ajatella :D. Tuosta voi tosiaan tulla uusi trendi metsiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Merja :)

   Tämä ei ollenkaan huono vaihtoehto. Kokopuvusta kärpäset eivät pääse vyötärön tai niskan kautta selkään. Kasvoille lennähtävät ehtii yleensä napata pois ennenkuin ehtivät pidemmälle.

   Voi siinä tietty joku herkempi henkilö saada sydämentykytyksiä kun minä pölähdän puun takaa :D

   Poista
 6. Mahtava idis! Helpottaa varmaan koiratreeneissäkin, kun tuntikausia joutuu makoileen pöpelikössä.

  Ensin katoin vaan kuvaa tajuamatta, mitä siinä on. Musta panta ja valkoinen puku loi ekan mielikuvan hymyilevästä egyptiläisestä lentokonekaapparista :D

  Kävin äsken Asia kaupassa ja en löytänyt gluteenittomia nuudeleita. Missä ne siellä on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Ansku :)

   Ei tämä kallis investointi ole. Jaaha - mikähän olisi turvatarkastuksen reaktio, jos yrittäisin näin Turkin koneeseen :D Mustan pannan valitsin vai koska se sattui olemaan se sopivan tiukka...

   Nuudeleita - niitä on kassasta katsoen ihan takimmaisessa hyllyvälissä. Suosittelen kokeilemaan myös riisilastuja ja bataattinuudelia. Bataattinuudelit ovat hieman hinnakkaampia, mutta turpoavat keittäessä ja ovat sitä myöten riittoisia.
   Riisilastuista valitse "Dried rice cake" -riisilastupaketti - toiset eivät ole ollenkaan niin hyviä. Muista liotus ennen keittämistä.

   Poista
 7. Tämä hienostunut metsäasu kelpaisi monelle uskonnolliselle yhteisöllekin. Lisäksi se näkyy hyvin metsässä, ei pääse eksymään kavereista. Tai jos eksyy totaalisesti, erottuu helposti helikopterista. Onko asu kuuma? Jos ei ole, laitan hankintalistalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei :)

   Tässä puvussa on monta hyvää mukana - ihan kuten mainitsit. Samaa itse aina mietin, että metsävaatteiden pitää näkyä kauas - on tietysti turvallisuusjuttukin metsästysaikaan - ja sen mahdollisen eksymisen kannalta. Totta sekin, että on kiva nähdä ainakin välillä pilkahdus kaveristakin. Tumma vaatetus häviää näkyviltä hetkessä.

   Minulle puku ei ole kuuma. Hirvikärpäsaika kun ei muutenkaan enää ole pahinta (tarkoitan parhainta) hellekesää. Sienestäessä joutuu väkisinkin liikkumaan rauhakseen nenä maassa. Yleensä ennemmin tulee kylmä kuin kuuma :)

   Sitäkin olen miettinyt, että otan kierrätyksestä jotain vanhaa valoverhoa ja ompelen siitä "pitsihaalarin" :) Siinä kiertäisi ilma ja olisi vielä kevytrakenteisempi kuin tämä.

   Poista
 8. Loistava idea! Minä keksin ostaa viime vuonna valkoisen verkkatakin, ja se on ollut riittävän valkoinen ainakin toistaiseksi. Huomasimme että ainakin tänä vuonna hirvikärpäset lentävät yli metrin korkeudella: kuopus selviää täysin ilman hirvikärpäsiä, mutta kaikki muut saavat niitä niskaansa, paitsi minä siinä valkoisessa verkkatakissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei :)

   Ihan totta - samaa olen huomannut itsekin, valkoinen väri auttaa. Senkin olen todennut, että rauhallinen liikkuminen on plussaa - ei siis mitään hikihönkää ympärillä :)

   Justiinsa eilen käytiin miehen kanssa metsässä. Minusta tilanne oli niin rauhallinen, että jätin haalarin veneeseen ja kuljin ihan tummilla vaatteilla. Mies loikki kärpäsiä karkuun ja hikeentyi ihan totaalisesti - kiskoi ötököitä niskasta minkä ehti ja lopetti siten koko sienitouhun kesken. Rannassa odotellessa puisteli takin alta teepparista nelisenkymmentä hirvikärpästä.
   Minä kävelin samoilla mättäillä ihan kylmän viileänä. Nappasin kasvoille pölähtävät saman tien pois ja poismennessä löysin vain yhden hiuksista. Että vaikka kuinka kävisivät hermoon, niin ei kannata ainakaan hikeentyä - houkuttelee kärpäsiä vain lisää.

   Poista
 9. No nyt tuli navettahaalareille myyntipiikki ;) Hirvikärpänen on vihoviimeinen elukka, joka on levinyt ihan liian nopeasti idästä länsirannikolle asti. Tähän asti olen sienestänyt maastonvihreä hirvikärpäshuppu päälläni, mutta navettahaalari vaikuttaa paljon toimivammalta ratkaisulta. Loistava idea, kiitos siitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vaan :)

   Kyllä minä nostaisin punkit vielä korkeammalle inhokkilistassa...
   Minullakin on se verkkohuppu, mutta en ole tykännyt yhtään. Silmien edessä ahdistaa se verkko, eikä edes auta kun kuitenkin ryömivät aina jostain välistä niskaan.
   Tämä puku on paras apu tähän mennessä. Joskus olen miettinyt kokeilla teipata laastariteipillä hihansuut ja hupun reunat tiiviisti poskiin... Siinä sitä olisi vastaantulijoille katsomista :D

   Poista