tiistai 13. toukokuuta 2014

Lavakauluksia kasvimaalle


Postailin jo kerran keväällä lavakauluksista, joista valmistuu kirjaimellisesti heittämällä komposti- tai viljelykehikoita. Kevään lavakaulukset sain tutulta firmalta - otin silloin kompostikehikkojen rakennustarpeiksi kaikki mitä oli tarjolla. Tänään kaulusaihe tuli ystävän kanssa puheeksi - hän kertoi tarvitsevansa kaksi pientä lavakehikkoa yrttipenkin pohjaksi.
Paikkakunnallamme on lavoja valmistava yritys ja ihan mielenkiinnosta päätin samantien käydä paikan päällä kysäisemässä josko myisivät kauluksia ja mihin hintaan. Ei päästy kauppoihin; alle 50 lavakauluksen kertaostoksella hinta oli 15.90€/kpl.

Tarinaa lavakauluksista aiemmassa aihetta sivuavassa jutussani:

"Uusia ja käytetttyjä lavakauluksia myydään monellakin nettisivustolla. Hintahaitari on aika laaja, joten jos päädyt niitä virallisesti tilaamaan, kannattaa ihan ajan kanssa tehdä vertailuja. Yleisesti käytetystä lavakauluksesta pyydetään noin parikymppiä kappale, Tori.fi -sivustoilla niitä löytyy kympillä, net.Anttilassa uusia kolmellakympillä...


Toinen ja huomattavasti edullisempi vaihtoehto on heittää kierros paikkakunnan pienteollisuusalueella. Lähes kaikkiin yrityksiin toimitetaan tavaraa kuormalavoilla, mutta erityisesti metallialan tuotteet tulevat usein kauluksellisilla lavoilla. Lavoja ja kehikkoja pyörii lähes joka hallin nurkilla. Isommissa yrityksissa niille on yleensä järjestetty kierrätys ja nouto, pienemmissä pajoissa ne ovat usein jätettä. Kysäisemällä nätisti yrittäjältä, lavakauluksia saa lähes varmasti sen kun irrottelee kaulukset lavoista ja lastaa kyytiin. Kiitoksena kahvipaketti ja pullapussi - kehtaat sitten pyytää toistekin :)"
Lavatehtaan kappalehinta kauluksille ei siis motivoinut ja jatkoimme tarkanmarkankierrosta pienteollisuusalueella. Kahdessa pajassa "myytiin" eioota, kolmannessa tärppäsi. Kauluksia oli pihamaalla nätti pino muun kiertoon menevän puujätteen seassa ja hyväntuulinen työnjohtaja lupasi "niin paljon kuin vain jaksatte kantaa".
Kaveri tarvitsi alunperin kaksi - päätyi sitten tarvitsemaan kymmenen :) Itse latasin kärryyn kaksitoista kaulusta - suunnitelmissa salaattipenkki villiyrteistä varjoisalle hukkaläntille trampoliinin reunamaille; nokkosta, poimulehteä, voikukkaa... Soitto lavapinon päästä toisellekin puutarhassaan touhuavalle ystävälle - vielä neljä kaulusta kyytiin.

En edes viitsi laskea - mitä olisi kustantanut 26 lavakaulusta samalla teollisuuskadulla virallisessa kaupassa 15.90€ kappalehintaan. Tästä kasasta kiitoksena lupasin viedä kahvipullat miesten taukotupaan :)

Eli edelleen vinkkinä lavakauluksia tarvitseville - kierros teollisuusalueen pikkufirmoissa ja säästät satasia :)
 

lavakaulus viljely hinta puutarha / lavakehikko kasvimaalle / lavakauluksia edullisesti / kasvimaa lavakehikoista

4 kommenttia:

 1. Mahtavaa! Lavakaulukset ovat kyllä niin käteviä :) itse kasvatin niissä viime kesänä kurpitsoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä kaulukset ja lavatkin on kyllä melkein kuin jeesusteippi - joka ongelman pelastajat :)

   Poista
 2. Hei Johanna! Kiva taas lueskella juttujasi. Jäiköhän noita lavoja enää sinne, uskallatko paikkaa paljastaa? Saisivat minulta paljon lisää pullaa ja kaffetta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuuh :) Nyt pahan laitoit... Monta ei jäänyt ja nyt on jo muutama akka siellä osingoilla. Mesta löytyi kolmesti kysymällä - eli ihan varmasti näitä kulmakunnalta vielä löytyy. S-lahti on ainakin minulta penkomatta - eli olisko siellä potentiaalia mestaa?

   Poista