Perinteinen espanjalainen valkosipulikeitto on lämmittävä talviruoka - keventäjillekin sopiva. Perinteistä reseptiä muokkaan nyt senverran, että korvaan valkoisen leivän / krutongit valkoisilla pavuilla ja lisään sekaan tavallistakin sipulia. Lempi-tytär jatkaa gluteenitonta ruokavaliota, silläpä nyt sitten ainakin osa ruuista ja leipomuksista muokataan viljattomiksi.
Valkosipulikeitto - gluteeniton
Valkosipulikeitto - gluteeniton
3 sipulia viipaloituna
10 valkosipulin kynttä pilkottuna
1/2 tuorechilipalko
2-3rkl oliiviöljyä
1 luomu kasvis-yrtti liemikuutio (tai kasvisfondia)
4dl rasia esikeitettyjä papuja pakastimesta
1l vettä
1l vettä
4 kananmunaa
Persilja- ja ruohosipulisilppua (nyt kuivattua mutta tuore on aina parempi)
Ihanaa luomuvalkosipulia. Tätä olen yrittänyt nyt muistaa ottaa pari kynttä raakanakin joka päivä.
Pilkotut sipulit, valkosipulit ja chilipala freesaillaan hetki reilussa lorauksessa oliiviöljyä.
Ihanaa luomuvalkosipulia. Tätä olen yrittänyt nyt muistaa ottaa pari kynttä raakanakin joka päivä.
Pilkotut sipulit, valkosipulit ja chilipala freesaillaan hetki reilussa lorauksessa oliiviöljyä.
Lisätään noin reilu litra vettä, esikeitetyt pavut ja kasvisfondi / kuutio. Annetaan hautua ainakin puolisen tuntia.
Keittoannos lautaselle, päälle rikotaan kananmuna. (Jätä keltuainen ehjäksi.) Lautaset laitetaan noin 225 asteiseen uuniin noin kymmeneksi minuutiksi.
Kun muna on hyytynyt, päälle ripotellaan (aina kun sitä vaan saa, tuoretta) persilja- ja ruohosipulisilppua. Nyt kuivaversioita. Ja laitoinpa mausteeksi vielä salviaakin. Uunissa lautasen reunoille roiskuu lientä. Ainoastaan kosmeettinen haitta... Jos se häiritsee, kippaa valmis annos varovasti puhtaalle lautaselle.
Ihana keitto! Oikein flunssanujerrus-ruoka! :) Sain kirjavinkin esittelyyn, käys kurkkamassa ;))
VastaaPoista