keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Mieletön pari kuukautta

Mieletön aika alkoi joskus lokakuun lopuilla. Pesukone sanoi kertarytinällä sopimuksensa irti ja minä vääntelin käsin kuivaksi kuudenkymmenenasteen kirjopesukasan.
Soitin merkkikorjamoon.
Jo kahden viikon kuluttua ehtivät noutaa koneen...
Eikä mennyt kuin kuukausi lisää niin päiväposti toi kustannusarvion korjauskustannuksista.
Sekuntien sisällä siitä tulistuin ihan tosissaan...
Ilmoitin korjaamoon että tulen noutamaan puhkisyöpyneen takaristikon ja lähetän sen, tai kuvat siitä tehtaaseen.
Kone oli kuulema jo aikoja sitten heitetty romuihin...
Miksi #%&# sitten odotutatte kuukauden ja lähetätte arvion korjauskustannuksista...

"Emäntä käy taas kuumana kuin hellakoukku"... Kuulin mieheni kertovan puhelimessa tilanteesta kaverilleen. Vähätteli :D

Kyseinen pesukone oli noin seitsemän vuotta vanha Miele. Ei ihan minua tämä seitsemän vuoden palvelusaika vakuuttanut ja otinkin yhteyttä merkin huoltopäällikköön. Täytyy myöntää että ihan puhtaan asialinjan kriteerejä ei ehkä se yksi sähköpostiviestini täyttänyt, mutta herrasmiehenä ymmärsi keski-ikäistä äiti-ihmistä joka on sitkutellut ilman pesukonetta pari kuukautta...

Se kustannusarvio korjauksesta...

Saman herrasmiehen kanssa pääsimme keskustellen niin hyvään sopuratkaisuun etten tiedä onko minulla edes lupa sen yksityiskohtia näin julkisesti kertoa :)

Elämä jatkuu... Vaikka se ei enää ole ollenkaan Mieletöntä :D
Uudessa koneessa on eco-ohjelmat eli iso parannus vanhaan. Näin tyhjiä koneellisia en pyöritä muutoin kuin silkin tai villan hienopesussa. Minulla ei ole niin monta silkkipaitaa että kone täyttyisi ikinään...

Minun pyykkivaltakuntani... Seinään kiinnitettävä kuivausritilä on kyllä sataparempi kuin se lattialla pyörivä siipihärveli. Seinähaitari menee tyhjänä nätisti kasaan eikä haittaa imurointia. Yksi lattiahökötys minullakin vielä on, mutta sen kelkon kierrätykseen sinä päivänä kun saan aikaseen hankkia toisen seinään kiinnitettävän. Takana Lempi-tyttären ompelukonesysteemit.

Kellarivessa.

Ja vinkkiä remontti-intoisille: Kellarin vessanpytyn taakse on sijoitettu pumppu joka heilauttaa sen itsensä katon kautta kulkevan poistoputken kautta pääviemäriputkeen. Tässä tapauksessa jälkikäteen rakennetun vessan poistoputken vetäminen sementtilattian sisään olisi ollut aika epäinhimillinen urakka. Kellarissa risteilevien keskuslämmitys- sun muiden putkien seassa yksi metallinen viemäriputki katossa ei ole kuin "sisustuselementti" :)

Niin ja tämän postauksen ajatus vain oli että ei kaikkea tarvitse aina ihan purematta niellä ja mukisematta hyväksyä. Soitin kuluttaja-asiamiehellekin jonka kanta pesukoneen kestoon oli, että näin se vain nykyään on... Koneen heittäminen romuihin asiakkaalta kysymättä ei tosin hänen mukaansa ollut normikäytäntö ollenkaan.

Sanoi mitä sanoi, ei kelvannut minulle. 
Mielen huoltopäällikkö oli samoilla linjolla kanssani, heidän pesukoneidensa käyttöikä ei ole seitsemän vuotta. Vika joka omaan koneeseeni ilmaantui, on äärimmäisen harvinainen Mielen koneissaeikä sille löytynyt arvauspohjalla selitystä.

Nykytuotteiden elinkaaresta postaili juuri ihana Preferita ja turhasta valittamisesta suorasanainen Virpi.
Molemmat aiheita jotka riipivät omaakin hermoani... Tässä tapauksessa se valittaminen nyt kuitenkin oli mielestäni kertakaikkisen aiheellista ja kuten tarinasta ilmi käytuloksellistakin. Nyt olen tyytyväinen ja ihan hiljaa hetken :D

8 kommenttia:

 1. Onnea uudesta koneesta!

  Mä muuten just tässä yks päivä miehelle sanoin, kun vanhoja kuvia (vuodelta 2006) katselin, että katos, tässä on toi sama pesukone mitä meillä on vieläkin, että saas nähä miten kauan se vielä kestää... Meillä on Boschin kone, kyllä mäkin sille 10 vuoden käyttöikää ainakin oottelen, mutta toisaalta sitä käyttöä on aivan hirveesti ollut, että saa nähdä. Kuivausrumpu meillä pamahti, mutta menipäs onneks vielä takuuseen.

  Meillä hajos myös toi reilun vuoden vanhan jääkaapin ovi, siitä oli kaupan takuu mennyt mutta otin yhteyttä maahantuojaan ja sitä kautta sain luvan viedä takuukorjaukseen kuitenkin. Johan nyt oliskin ollu kumma, jos vuoden vanhasta laitteesta ovi hajoaa ja sanottais vaan että sori.

  Valittaminen kannattaa aina - harvoin kai vaan ihmiset valittaa, ostavat vaan uuden siinä ajatuksessa että ei se valitus kuitenkaan auta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heli :)
   Kyllä minä aikasen kärsivällisesti sitä odottelinkin...

   On se niin typerää hommaa ostaa ja raahata ja asennella kotiin niitä pakollisia koneita että ei sitä ollenkaan huvikseen viitsisi tehdä muutaman vuoden välein.

   Minä olen kyllä aika hanakka pitämään puoleni ja saman olen opettanut lapsillekin. Sinä varmasti olet toinen täpäkkä täti. Jos ei paljon kokoa ole niin sisua varmasti sitäkin enemmän :D

   Poista
 2. Mieheni sukulainen on kodinkonekorjaaja ja hänen suosituksestaan meilläkin Mielen pyykkikone ja kuivausrumpu. Ovat kuulemma kaikista kestävimmät koneet. Harmi, että kohdallenne sattui kone, joka meni rikki, mutta onneksi sait hyvän sopimuksen tehtyä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tutun kodinkonekorjaajan suosituksesta mekin aikoinaan päädyimme valitsemaan Mielen koneet. Pikkuhiljaa olen korvannut kaikki kodin laitteet niihin ja pääsääntöisesti ollut ihan tyytyväinen.

   Tämäkin episodi päättyi nyt sitten kuitenkin paremmin kuin hyvin. Asiallista toimintaa maahantuojalta kokonaisuudessaan.

   Poista
 3. Hei Johanna, suhteessa kaikkeen tapahtuneeseen minun mielestäni sinä käyttäydyit kuin viilipytty. Mitään parannuksia ei maailmaan saada, jos kaikki aina vain tyytyvät ja alistuvat ja sanovat hiljaa joojoo. Onneksi on kaltaisiasi toppakoita tätejä.

  - Kiitos osaksesi tulleesta! -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Preferita :)
   En nyt kuitenkaan julkaise täällä sitä sähköpostiani :D Menisi se viilipyttymaine kerrasta...

   Poista
 4. Onnea ja pitkää ikää uudelle koneelle, kylläpä oli hurja korjauslasku, mitä esittivät. Tänää juuri tuttavani on menossa hakemaan 7 kg, AEG-konetta on kuulemma tarjouksessa 500e javielä 10v. takuu. Kyllä kannataa aiheesta aina valittaa, eipä mene mikään eteenpäin, jos ollaan vain hiljaa. Ja kaikenkukkuraksi olet tehnyt hyvää ilmaista mainosta Firmalle, kun olet kokkaillut Mielen logo hellankulmassa, Hyvä merkki se onkin, mukavaa viikkoa, täti täällä toivottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei taas :)
   Aika mielenkiintoinen tosiaan oli... Ja kaikille tulevaisuuden alaa harkitseville nuorille: Huomatkaa tuo kodinkonekorjaajan tuntipalkka 58€ :D

   Samaa kyllä itsekin vähän vihjaisin yritykselle tuosta ilmaisesta mainoksesta. Kuvissa on vilahdellut imurista lähtien lähes koko kodinkoneskaala.. Olen ollut Mielen koneisiin tyytyväinen ja koskapa tämäkin episodi nyt hoitui näin mallikkaasti niin vilkkukoon logo täst'edeskin :D

   Poista