maanantai 25. helmikuuta 2013

Kaurakiisselin ensimmäinen versio

Tässä lupaamaani raporttia hapatetusta kaurakiisselistä. Ei ihan kiisseliä tullut tästä koevedoksesta :) Pihtailin vissiin kaurahiutaleiden määrässä ja meillä syötiin iltapalaksi löysää hapankauravelliä...

Laitan huomenna alulleen uuden satsin. Lisään kaurahiutaleiden määrää suhteessa veteen ja aion kokeilla hapatukseen piimää hiivan sijaan. Maku tässäkin oli ihan hyvä. Lisäsin kiisseliannokseen ripauksen suolaa ja voisilmän. En nyt siis vielä anna tarkempia valmistusohjeita tai määriä ennenkuin olen saanut reseptiä vähän hioskeltua :D

Päivitys: TÄSSÄ linkki ihan täydelliseen hapatettuun kaurakiisseliin. Se onnistui :)

Tämä kokeilemani kaurakiisseliresepti oli ohjeen antajan hyväksihavaitsema. Hyvin erilainen versio löytyy mm. tästä kirjasta: Saimi Latonen - Pula-ajan ruokaohjeita. Senkin vielä testaan kunhan saan tämän nyt jo virityksessä olevan ohjeen onnistumaan.

Hyvää kokeilussa oli tuo nesteestä pois siivilöidyn mäskin hyödyntäminen. Mäskikakusta tuli oikeastaan ihan tosi hyvä. Pohjana käytin perus kuivakakkureseptiä jossa ainekset vaan sekoitetaan ja kaadetaan vuokaan. Mäskipohja kohotti kakun ihan uusiin sfääreihin :) 
Aineksina kauramäskin lisäksi kakussa oli tälläkertaa: Öljyhampunsiemeniä, kaakaonibsejä, mantelirouhetta, vehnäjauhoja, 2 munaa, ripaus soodaa ja leivinjauhettakermaviiliä ja hampunsiemenöljyä. Intiaanisokeria lisäsin noin 1/2dl + ripauksen vaniljasokeria.
Ja terveiset vielä Virpille että hampunsiemenöljy toimi kakussa ihan siinä missä joku muukin öljy tai sulatettu voi :)

Keraamisen kakkuvuoan "heikkous" on kakkujen vaalea pinta. Ominaisuus johon vielä hiukan totuttelen...

Kruunasimme kakun tänään kermavaahdolla Huukon Hillot - Vaniljaisella omenahillolla. Omatekoisiin sokerittomiin omenasoseisiin verrattuna tämä oli aika makeaa, mutta pikku lusikallinen hilloa ja kökkönen kermavaahtoa tekivät mäskikakusta herkkuversion :)


1 kommentti: