sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Kuulumisia

Huips, pääsi hujahtamaan viikko blogipaitsiossa...
Alkuviikosta sain aika äkäisen nokkosihottumareaktion johon en vieläkään ole keksinyt syytä. Olin  siitä ihan hillittömän väsynyt ja ainakin yhtenä yönä kuumeinenkin. No, siitä nyt ei sen enempää, ohi on :)

Tänään laitan alulleen ihan erityisen mielenkiintoisen kokeilun keittiössä: Hapatettu kaurakiisseli. Joku idea minulla on aiheesta ollutkin mutta en ole koskaan päässyt tekemisen asteelle. Työpaikallani näistä ruoka- ja terveysaiheista nousee päivittäin monenlaista keskustelua. Kaurakiisselistä ehdin kiireessä vaihtaa jonkun sanasen asiakkaan kanssa ja elämä on kyllä aika ihanaa; Hän kirjoitti minulle puhelin-numeronsa ja käski soittaa kun aloittelen keitosta jotta voin halutessani kysellä lisää. Näin teinkin, kiitos neuvoista :)

Laitoin tänään sopan alulleen näillä aineksilla: Höyryttämättömiä luomu kaurahiutaleita, pala juureen tehtyä ruisleipää, nokare hiivaa ja kädenlämpöistä vettä.

Jätetään lämpimään hapantumaan yön yli. Huomenna jatketaan

Viikolla jäi sitten puolikuntoisena käymättä kirppareillakin, mutta otin vahingon takaisin omalla työpaikalla :) Sieltä ostan tosi harvoin mitään... Kuormasta ei syödä :D
Virpiltä (työnantaja) olen saanut kasapäin opettavaista :) kirjallisuutta, mutta muutoin ostokseni ovat jääneet yhden käden sormilla laskettaviksi. Tänään en sitten kuitenkaan voinut vastustaa kiusausta. Hyvät vyöt ovat enempi kuin harvinaisia löytöjä kirppareilla. Matkaan pääsi Boss vyö hintaan 10.


Veera tarvitsee verhot opiskelija-asuntoonsa. Pyysi minua etsimään "jotkut kivat". Pitkät kukikkaat retroverhot 2kpl/ 5. Jos nämä eivät täytä Veeran "kiva" kriteeriä niin kyllä nämä omiinkin verhojemmoihini kelpuutan. Lempille pari kangaspalaa ompelutöihin 1/kpl.

Ja Virpiltä löytyi vielä tämä aarre: Esko Jalkanen -  Hätähuuto luonnon puolesta. Minulla on useampikin Jalkasen kirja ja arvostan yleisesti ottaen ihmisinä kaikkia "positiivisia anargisteja" ja oman tiensä kulkijoita.

Sunnuntai-ilta on minulle "perjantai-ilta". Se alkaa nyt :)
Saunatuoksua...

Saunalukemista...

Saunajuomista ja kuivaharjoja...

Lisää saunalukemista...

Kynttilöitä ja kahvinporoja...

Hyvää seuraa...7 kommenttia:

 1. Kuinka kuumassa lämpötilassa saunotte jos vietätte siellä nuin kauan aikaa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ainavalmis-kiuas joten sauna ei koskaan kuumene sataan asteeseen. On enempi sellainen kostea ja lempeälöylyinen. Siellä jaksaa sitten istuskella ja lueskella pitkäänkin :)

   Poista
 2. Hapatettu kaurakiisseli - täytyy kyllä olla todella terveellistä, niin kamalalta kuulostaa:)D - täytyypää käväistä katsomassa huomenna, miten stoori jatkuu;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tämä ensimmäinen koehapatus nyt ei mennyt ihan putkeen :) Kiisseli oli hyvänmakuista, kuten oletinkin, mutta rakenne jäi liian liruksi.
   Terveellistä se on, oikein arvattu. Tykkään itse hapantuotteista (molkosan, hapatetut juurekset ja kaali...) joten tiesin jo maistamattakin että kiisseli on makuuni. Hiivaa en mielelläni käytä, silläpä kokeilen tehdä seuraavan version piimäjuureen.

   Poista
  2. Sitä odotellessa - minä olen hiivaa yrittänyt karsia kunnolla - leivät ja jopa näkkärit ostan nykyisin juureen tehtyinä. Onneksi löytyy taas. Pullassahan sitä hiivaa ei voi välttää, mutta siihen sitten sorrutaankin todella harvoin. Ja juu - Molkosan on tuttu täälläkin;)

   Poista
 3. Jännä "tilkkutäkki" postaus. Kaurakiisseli on hurrrjan terveellistä. Siitä ideasta on alkuunsa saanut muistaakseni Joza-kaurajugurttisarja (piispanristinmehuaseman), Aidot alkuperäiset EskoJalkasen kirjat ovat Aarteita meikäläiselle. Ja upeaa saunomista, mitähän mahtaa teillä ollakaan asteita tuossa altaassa? Veeran sääret siinä keskellä varmaankin? ja ukkovarvas kertoo hänellä olevan "miespäälykäinen" tulevaisuudessa, toisilla tytöillä se "akkavalta" perheessä, niinkuin monella tässä maassa on, tallaisen "varvastestauksen" piti kerran edesmennyt virolainen lääkäri Luule Viilma luennollaan. täti täällä(taitaa olla ihan kuutamolla), kun kaikkea höpisee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkohan tänään täysikuu... Aika lähellä ainakin, mitä äsken kuuta vähän altaan pohjalta katselin :)
   Minulla menee saunoessa aina jokunen tunti. Kerään matkaan kirjat ja harjat ja juomat ja kahvinporot ja kananmunat ja rasvat ja tuoksuöljyt ja kaikki muut tarpeelliset tavarat...
   Allas on ainavalmis ja veden lämpö säädettynä noin 37-38 asteeseen.

   Jalkasen kirjoja minäkin keräilen. Yksi meni kerran asiakkaalle kassan läpi kirpparilla ja kyllä ahdisti :D

   Keskellä istuu Anette-miniä. Kerronpa terveisiä mitä tuleman pitää. Oikealla Veera ja se pattipolvi vasemmalla minä :)

   Minullakin on yksi Luule Viilman kirja luonnon rytmeistä. Mielenkiintoinen kirja sekin.

   Kiitos taas mukavasta kommentista :)

   Poista