sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Sienikeitto - gluteeniton



Suppilovahverokeitto tuoreista sienistä:
Noin kaksi litraa tuoreita sieniä
2sipulia
3/4 dl Keskisen myllyn gluteenittomia tattarijauhoja
Purkki kermaa
2 luomu yrttikasvisliemikuutiota
Ripaus valkopippuria ja currya
Noin 1 1/2l vettä

Pilkoin sienet hakkurilla ja haudutin nesteet pois. Toisessa kattilassa freesailin pilkotut sipulit pehmeiksi tilkassa oliiviöljyä. Lisäsin kasaankeitetyn sienisilpun sipulikattilaan, hetken pyörittely, sekaan tattarijauhot ja 1 1/2 litraa vettä hyvin sekoittaen. Jätin hautumaan noin 20 min. Lopuksi sekaan kerma ja muutaman minuutin haudutus. Lautaselle ruohosipuli-persiljasilppua.


Tämän ihan tosi kätevän sienisilppurin löysin kierrätyksestä jo vuosia sitten.



Päätyluukku on irrallinen ja pilkotut sienet saa näppärästi kaavittua suoraan kattilaan.


Näistä irtoaa ihan uskomaton määrä nestettä.




Minulla ei nyt ollut muita kuin yrttiliemikuutioita, niistä liemeen tuli hiukan yrttivihreää sävyä ja ihan hyvä aromikin. Kahden litran keittokattila tyhjeni niin nopeasti että sain hätäiseen kattilanloput lautaselle kuvattavaksi. Tässä pikkukipossa siis sopan loput...


Mies kehui keittoa ainakin viisi kertaa, tyttäretkin ihastuivat sekä keittoon että iltapalaksi valmistamaani suppilovahvero-munakasrullaan. Laitan siitä ohjetta myöhemmin.

suppilovahverokeitto / helppo sienikeitto / gluteeniton sienikeitto resepti / keitto tuoreista sienistä

3 kommenttia:

  1. Tuo näyttää kyllä hyvätä - tätä kokeilen! Kiitos taas! : )

    VastaaPoista
  2. Kiitos, juuri haaveilin sienikeiton tekemisestä. Tästä saankin hyvän ohjeen, josko huomenna saisin sieniä kaupasta. Joku sais viedä minutkin metsäapajille :)

    VastaaPoista
  3. Aivan herkullista on, pieni vinkki. siihen voisi laittaa puolipakettia Koskenlaskijajuustoa kylmäsavuporolla.

    VastaaPoista