perjantai 21. syyskuuta 2012

Pihalaatoitus liuskekivistäPihassamme viihtyy iso tammi...


mutta tammen alla ei viihdy nurmikko, keinun alla ei sitäkään vähää.


Takapihalla on kasa Altan kivilaattoja. Niitä meille tilattiin lasti joskus yli kymmenen vuotta sitten, kun remontti-intoa vielä riitti... Nämä jäivät laatoituksista yli ja niitä on nyt siirrelty jemmasta ja talon-nurkalta toiselle monta kertaa...Ratkaisu kahteen pikkuongelmaan ns. yhdellä iskulla :) Loppulaatat pois pyörimästä, keinun alle siisti alusta.


Tai no, jokunen isku siihen tarvittiin jotta asettuivat... Lapioin nurmikon pois muutaman sentin vahvuudelta, alle asennuspohjaksi tavallista hiekkaa.


Näin pitkälle riittivät, viimeinenkin kivenpala löysi paikkansa. Aloituspisteiksi otin takapihan kiviportaan ja lautaterassin reunan. Siitä jatkoin nurmikon suuntaan niin pitkälle kuin kiviä piisasi. Päälle saumaushiekka.


Eihän tämä näytä jämälaattaharakiriratkaisulta ollenkaan :) Nurkka siistiytyi kerralla ja keinunalunen, yksi pihan ongelmapaikkoja trampoliinialusen ohella on nyt ratkaistu.Laattojen pinnassa on vielä hiekkaa, putsaan ne paremmin ensikeväänä kun saumaushiekka on kunnolla junttaantunut paikoilleen. Valelu piimävellillä ja saumat saavat vihreän sammalpeitteen.

Pihalaatoitusten saumaushiekkaa olen aina hakenut paikalliselta hiekkapuhallusyritykseltä. Puhallukseen käytettävä erittäin hienojakoinen hiekka on ihan täydellinen tuote ulkolaatoitusten viimeistelyyn. Kertakäytön jälkeen se on yritykselle "jätettä" ja sitä olen saanut käydä hakemassa senkun tarvitsen.


Ennen ja...


Jälkeen.Altan-kivellä väkersimme aikoinaan etupihan katoksen lattian...


Ja polun vesiaiheen viereen...


Ja takaoven portaat...


Ja saunan pukuhuoneen lattian...Ja saunankin lattian...


Ja pesuhuoneen & suihkutilan lattiat...


Nyt on sitten viimeinenkin laatanpala naputeltu paikalleen.

Altan kivi oli ainakin reilu kymmenen vuotta sitten hyvin edullista. Asennus pihamaalle oli nopeaa ja helppoa, sisätiloihin asennus vaatiikin sitten vähän aikaa ja hermoja... Mutta kun karheapintainen luonnonkivi on kerran saatu paikalleen, toimii hyvin kosteissa tiloissa. Ei ole märkänäkään yhtään liukas.

liuskekivet sisustuksessa / liuskekiviä ulos / laatoitus liuskekivistä ulos / pihalaatoitus

6 kommenttia:

 1. Tuostahan tuli todella kaunis. On sulla taitoa suunnitella ja toteuttaa. Teillä on kyllä aivan upean näköiset saunatilat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raparperi :)
   Ensikesänä sitten viimeistelen, kyllä se näin puolitekoisenakin jo ihan hyvältä näytti. Varmaan pari kesää sitten jo huomasin tuonkin yhtälön, mutta jahkaillessa meni aikansa...

   Saunatilat myöskin vielä vähän keskentekoiset. Suunnitelmissa ainakin kasvojenpesulavuaaria ja jotain pyyhehyllyköä pesuhuoneen puolelle. Inspistä odottelen :)

   Poista
 2. kai muistit laittaa myös suodatinkankaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en hemmetti muistanut... Ja varastoissa kun on rullakaupalla sitä paperikoneen viiraa just sitä varten... Ei kaikkea voi :)
   Tuo paikka on niin varjoinen ja huono, ei tullut siinä tehdessä edes mieleen että tarvitsisi. Kiviä vähän malliin paloittelemalla saimme saumatkin suhteellisen kapeiksi.

   Homma mutenkin lähti alkuun vähän tunnustellen että mihin saakka laatat edes riittävät. Alkuunsa oli tarkoitus vaan tehdä koeladontaa. Alue lähti kuitenkin etenemään vauhdikkaasti, laatat löysivät paikkansa ja yhtäkkiä olikin jo valmis.

   Tällä läntillä nyt ei kuitenkaan ole käytännössä mitään rikkaruohoja, heinäjuurakkokin irtosi haperosta maasta ihan helposti pois. Suodatinkangas ei sitten kuitenkaan estä siemenistä leviäviä pikkukasveja. Osa laattakäytäviä on meilläkin alustettu viiralla ja vielä betonilla, siihen onnettomaan saumahiekan siivuun sitten kuitenkin vesiheinä tai unikot yrittävät juurtua :)

   Luulen että tuo tammen varjo pitää kyllä aika tehokkaasti alueen sammaleena, ainakin tähän saakka kaikesta kalkista ja haraamisesta huolimatta se on ollut valtakasvi.

   Poista
 3. Blogiasi lukenut useamman kuukauden,nyt pakko kommentoida.Ihan kateeksi käy taito toteuttaa kaikkea noin näppärästi.Itsellä meinaa tuo peukalo olla keskellä kämmentä kaikessa tuollaisessa.Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna :)
   Ei ollenkaan ja läheskään kaikki näppärästi käy... Minulla tahtoo intoa ja kokeilunhalua riittää enempi kuin kärsivällisyyttä. Osaan monesta vähän mutten voi kyllä sanoa osaavani mitään hyvin... Täytyy vaan sekin asia itsessään hyväksyä ja pyyhältää taas uusien haasteiden perään :D

   Oikein mukavaa viikonloppua sinullekin. Kiva jos olet viihtynyt blogin parissa. Ruusut ovat aina ihania, virtuaalirisut kasvattavat - kaikkia ajatuksia, kommentteja ja ideoita on aina mukava saada teiltä lukijoilta :)

   Poista