torstai 22. maaliskuuta 2012

Rieska porkkanalaatikosta



Ikinä en osta eineksiä... Paitsi muutaman laatikon Saarioisten porkkana- ja lanttulaatikkoa... Olivat Cittarin alelaarissa 0.20€/kpl jo ennen joulua. Tutkin tuoteselosteet, eikä näistä löytynyt yhtään lisäainetta. Ystäväni oli mukana ja yllytti: Näihin kun lisää kermaa ja paistaa uudelleen niin tulee hyvä laatikko jouluksi, niin minä teen... Ja sitten jossain hulluuden puuskassa niitä lastasin kärryyn ja ajattelin että joskus jos mitään muuta ei jaksa tehdä niin josko näitä sitten lämmittäisi...

Joulu on mennyt, kohta jo pääsiäinenkin - ja ne Saarioisten laatikot edelleen kummittelivat pakastimessa. Eivät tosiaankaan sitten ikinä siltään houkutelleet... Jotain oli asialle tehtävä.

Sulatin nyt aluksi kolme rasiaa - porkkanalaatikkorieskat

Kulhoon kolme Saarioisten porkkanalaatikkorasiaa, loraus vettä (ei tarpeellinen ollenkaan), sekaan kolme kananmunaa, reilu loraus kylmäpuristettua oliiviöljyä, ripaus ruusu-suolaa ja jauhosekoitusta. (Mitä sattui purkissa olemaan.)





Lisäsin sekaan vielä kasan kaurahiutaleita. Kaikki vispilällä sekaisin ja taikina liinan alle tekeentymään. Jauhoja lisätään sen verran että taikina vielä sekoittuu sähkövispilän pienillä kierroksilla tai puulastalla pyöritellen.





Nostelin taikinan parin lusikan avulla leivinpaperille, taputtelin jauhotetuilla käsillä rieskoiksi, rei'itys haarukalla. Noin 225 asteiseen kiertoilmauuniin noin 13 minuttia.






Tästä taikinamäärästä leipäsiä tuli kahdeksan pellillistä - ja olivat tosi hyviä. Porkkanalaatikossa oleva riisi tuntui mukavan rapsakasti rieskoissa, värikin on kaunis oranssi. Onneksi pakastimessa on vielä läjä näitä "äitien tekemiä" laatikoita.

rieskaa ylijääneestä porkkanalaatikosta / porkkanalaatikko leipä / leipää ylijääneestä porkkanalaatikosta / resepti rieska / porkkana rieska / helppo rieska / lanttulaatikko rieska / mihin voi käyttää ylijääneen porkkanalaatikon / 

8 kommenttia:

  1. Ihan loistava! Varmasti Sai-raan hyviä!!

    Tules muuten osallistumaan arvontaan:)

    VastaaPoista
  2. Odotan lanttulaatikon tuunausta. Sitä minultakin löytyy pakastimesta :P

    VastaaPoista
  3. Mahtavaa tuunailua! :D Ja nyt alko toden totta tekemään mieli rieskoja.. Itse tehdyt perunarieskat on niin taivaallisen hyviä! Aika samantapaisella reseptillä oon tehnyt, mutta porkkalaatikon tilalla perunamuussia. Nams nams. :)

    VastaaPoista
  4. Hauska kokeilu ja ilmeisen onnistuneet rieskat. harmi kun ei ole enää porkkanalaatikkoa!! ;)

    VastaaPoista
  5. Noi on ihan sairaan hyviä! Parhaita rieskoja mitä oon koskaan syönyt! :)

    VastaaPoista
  6. Ei muuta voi kuin ihailla sun luovuutta. Alan toistaa itseäni. :)

    VastaaPoista
  7. Hymyilevä tyttö: Kiitos kommentista, tulen kurkkaamaan arvontaa :)

    Raparperi: Mitähän siitä keksin... Otettava loota sulamaan josko inspis iskisi :)

    Saara: Jep, voi muutakin tuunata kuin vanhoja vaatteita :)

    Annu: Enää reilu kahdeksan kuukautta jouluun ja sitten saadaan taas kaupasta porkkanalaatikkoa. Kannattaa näköjään sittenkin ostaa jokunen rasia pakkaseenkin jos sattuu 0.20€ hinnalla löytymään :)

    Merenhelmi: Kiitos kehuista, ovat tälläkertaa ihan ansaittuja :)

    Alma/Anette: Kiitos, hullun tuurilla mennään :)

    VastaaPoista
  8. Vitsit, ihan mielettömän hyvä idea. Saattaa olla se ainut tapa, jossa minäkin saisin porkkanalaatikkoa oikeasti syötyä. Vielä kun tämän idean muistaisi joulun lähellä.

    VastaaPoista