keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Katsaus kulmiin

Tänä aamuna värjäsin ja nypin etelään matkaavan ystäväni kulmat edustuskuosiin. Etsiskelin työhön vanhoja luottopinsettejäni - jotka eivät siis ole mitkään ylläolevassa kuvassa näkyvät - ja jotka eivät ikinä tässä viiden naisen taloudessa ole siellä missä pitäisi :)

Niitä ei tietysti nytkään löytynyt - mutta yksistä kuvassa näkyvistä tuli minun "uudet parhaat pinsetit" kertakokeilulla. Sen verran ehdin kouluun laittautuvalta tyttäreltä kysäistä pinsettien alkuperätietoja, että maksoivat euron - ja niitä myytiin Hyvinkään Tiger -liikkeessä. Tytär oli ostanut omansa ystävän suosituksesta - ja näitä samoja euron pinsettejä uskallan nyt suositella teillekin.

Pakkausta ei enää löytynyt, mutta tässä lähikuvaa. Pinsetit tarttuivat tosi hyvin ihan ohuisiin valkoisiin "viiksihahtuviinkin". Ote piti ohuissa karvoissa, muttei raapinut ihoa. Isokokoisiin pinsetteihin sai hyvän työotteen. Kärjen leveys oli sopiva - se toimi kulmalinjojen perussiistimisen, mutta myös hienosäätöön.

Pinsetteihin käytetyn materiaalin kestävyydestä en osaa vielä sanoa mitään, terähän tuppaa tylsymään jossain vaiheessa. Kauanko nämä sitten säilyttävät otteensa? Euron edestä lienee kuitenkin ehtivät palvella.
Vuosia kulmien ja ripsien värjäämiseen käyttämiäni RefectoCil -tuotteita ei enää löytynyt Sokokselta. Olen nyt käyttänyt jonkun aikaa Sokoksenkin valikoimista löytyvää Depend -sarjaa. Sellainen tuntuma tästä kokeilusta on jäänyt, että seuraavan setin ostan taas RefectoCililta. Sarjasta löytyy kaikki kulmien- ja ripsien kotivärjäykseen tarvittava tilpehööri ja RefectoCil tuntuisi värinä kestävän paremmin ja olevan intensiivisempi kuin Depend -väri.

Ja vielä vinkkinä - eikä ollenkaan vähäisimpänä: Sokoksella 5g Depend kulmaväri kustantaa 6,30€. Englantilaisissa nettikaupoissa 15ml (eli kolme kertaa suurempi pakkaus) RefectoCil -väriä pyöreät 6€ sekin...

Yhtä väripakettia ei aina viitsi lähteä tilaamaan - sillä sitten itsekin ostin kiireessä Depend -värin kaupassa käydessäni. Mutta silloin kun listalla on muutama väri, hapete, paperisia suojia ripsien värjäykseen ja muuta tarpeellista, niin silloin kannattaa jo tutkailla nettikauppojen hintoja (RefectoCilin kohdalla ovat lienee edullisimmat Englannissa).


Postaus ripsien ja kulmien kotivärjäyksestä - nostalginen juttu blogini alkuajoilta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti