perjantai 31. lokakuuta 2014

Kuuhulluutta vai kuuviisautta


Tiesitkin jo, että huominen lauantai on pyhäinpäivä ja kaupat ovat silloin kiinni ja että sunnuntai on taas ihan tavallinen pyhä ja että nyt on marraskuu...

Mutta tiesitkö, että lauantaina 1.11.2014 kuu on vesimiehen merkissä, eli se on kuukalenterissa vesimiehen päivä. Kuu on myös kasvava ja ratatasossaan nouseva.

Ja koska kuu on lauantaina vesimiehen merkissä, se vaikuttaa kehossa sääriin ja nilkkoihin. Huomenna, pyhäinpäivä lauantaina kannattaakin hieroa sääriin laskimoita hoitavaa voidetta ja pitää jalkoja ylhäällä niin paljon kuin mahdollista. Jos on taipumusta suonikohjuihin, huomenna, vesimiehen päivänä kannattaa välttää pitkään seisomista.


Vesimiehen päivänä nautitun rasvan hyvät ominaisuudet reagoivat kehossa tehokkaammin ja hoitavat rauhasjärjestelmää - koska kuu vaikuttaa vesimiehen päivänä rauhasiin.
Kasvavan kuun aikana, kaikki mitä keholle annetaan, kaikki, mikä rakentaa ja vahvistaa sitä, vaikuttaa kaksin verroin vahvistavasti.
Omassa arjessani voin soveltaa tätä tietoa esim. niin, että muistan erityisesti tänään perjantaina kasvavan kuun vesimiehen päivänä (31.10.2014 on myöskin vesimiehen päivä) ja huomenna ottaa ainakin rasvaliukoisen D-vitamiinin ja sen kilpirauhasen toimintaan vaikuttavan jodipitoisen leväjuoman :)



Vesimiespäivänä tulee hulluja päähänpistoja ja intuitiiviset ajatukset tulevat kuulluiksi. Se on kuun kalenterissa valopäivä, jonka elementti on ilma. Ihmiset kokevat nämä päivät yleensä erittäin miellyttävinä. Autolla ajaminen voi tosin joskus olla epämiellyttävää ja pilvisinäkin päivinä tarvitaan aurinkolaseja, koska valo koetaan "pistävänä".

Vähenevän kuun aikana kaikki siivous- ja huoltotyöt sujuvat helpommin - eli nyt nousevan kuun aikaan voimme hyvällä omallatunnolla antaa siivouksen ja pyykkien odottaa :)





Ja mistä löysin nämä kaikki teoriat... Ensin löysin viime keväänä Lidlin käytävältä uuden ystävän, Susannan, joka kertoi siinä perjantai-illan ruuhkassa seuraavansa blogiani ja kyseli mistä saisi maa-artisokan mukuloita. Niitä lapioitiin Susannan kyytiin meidän takapihalta - ja nyt ollaan puolen vuoden aikana käyty mustikassa ja tehty hapankaalia ja kierrelty kirppareita ja saunottu ja juotu paljon teetä :)

Susannalta opin, että hapankaalinkin valmistukseen on kuunkierron sääntöjen mukaan suotuisia ja vähemmän suotuisia päiviä. Paljon perustietoa mukaansatempaavasta aiheesta löytyy tästä kirjasta: Kuun vaikutus puutarhassa, terveydessä, maanviljelyssä ja metsänhoidossa, Johanna Paungger, Thomas Poppe.

Tänä aamuna sain ihan oman kuukirjani. Sen toinen ystäväni - velho nettimaailmassa, löysi minulle jostain käytettynä kympillä. Tähän saakka olen lainaillut Susannan kirjaa - huonolla omallatunnolla, koska tiedän että hänellä on tapana seurailla kirjan kuukalenteria päivittäin :)



Nyt minulla on sitten oma kuukalenteri, josta voin ennakkoon tarkistaa sopivan päivän niin tuleviin siemenkylvöihin kuin kaikkiin kevään puutarhatöihinkin. Kirja vinkkaa myös sopivasta paastoajankohdasta, hiustenleikkuupäivästä, petivaatteiden tuuletuspäivästä ja monen monesta muusta.
Tässä 2011 painoksessa on kuukalenteri vuodelle 2020 saakka. Jos hankit käytetyn kirjan, tarkista miten monelle vuodelle kalenteritiedot riittävät.

Jos kirja tai teoria ei ole entuudestaan tuttu, suosittelen kyllä tutustumaan. Lainaa aluksi vaikka kirjastosta - ja jos jäät koukkuun, niin sitten kannattaa ostaa oma. Käytettynä tätä kirjaa näyttäisi liikkuvan tosi vähän. Uuden hinta on 25€.

Kannattaa ihan aluksi kurkistaa Yläkuu -sivuston vinkit tälle nousevan kuun ajalle. Mielenkiintoisia vinkkejä arkeen ja perimätietoa kuun vaikutuksesta arkiaskareisiin. En osaa nyt sanoa, kuinka usein sivusto päivittyy, mutta olettaisin että ainakin kahdesti kuukaudessa ajankohtaisin vinkein?

Ystäväni Veikko piipahti juuri kahvilla. Kysäisin, josko eläkeikäisellä miehellä on kuunkiertoon perustuvia vanhoja tapoja käytössä. Tottakai niitä oli :) Veikon mukaan kala syö täydenkuun aikana huonosti, paras syönti on alakuulla - eli vähenevällä kuulla. Verkkoihinkin kalat menevät paremmin pimeänkuun eli uudenkuun ja alakuun aikana. Puhetta oli myös saunavastojen teosta ja kukkamultien vaihdosta - en nyt muista miten menivät :D

-Tekstissä lainauksia Kuun vaikutus -kirjasta.

4 kommenttia:

  1. Loistava kirja! Löytyy myös meidän hyllystä =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos komppauksesta hulluuteen Johanna :D
      Minäkin jäin koukkuun heti kerrasta. Nyt tarkistan joka aamu päivän merkin ja vinkit :)

      Poista
  2. Mielenkiintoista. Työni pulolesta tunnet vanhat uskomukset kuun vaikutuksesta. Vastasyntyneet kellastuu ja synnyttänette vuotaa täydenkuun aikaan. Aika usein huomaa kun etsii sinivalolamppua, eikä yhtään ole vapaana että kappas vaan, sehän on täysikuu. Kirjaa olisi kyllä mukava tutkiskella, pitääpä kurkata löytyykö kirjastosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Ihan mahtava kommentti. Tästä kuuaiheesta olisi kyllä kiinnostava lukea enempikin. Ei taida paljon vaan olla ainakaan suomalaista kirjallisuutta tarjolla?

      Minä seurailen nyt kalenteria ja ylös onkin jo merkattu seuraava suotuisa hapankaalin valmistuspäivä - ja sisäkukkien huoltopäivä :)

      Poista