lauantai 28. syyskuuta 2013

Uutta olkkarissa

Viikko sitten shoppailin pitkästä aikaa Ikealla. Mitään se suurempaa kuin Hovet-peili ei matkaan tarttunut, mutta innostuin katselemaan kotia uusin silmin. Suurin pesänrakennusinto hiipui aikoinaan talon oston jälkeisiin katto- ja pesuhuoneremonttiin. Tässä puhuu nainen joka eli kolmen lapsen kanssa puoli vuotta ilman suihkua - sain sen suihkun viikkoa ennen neljännen laskettua aikaa...

Sisustelin kotia pitkälti kierrätyslöydöillä ja muutamilla pitkään mietityillä Artekin klassikoilla. Kalusteet, matot ja pienet sisustusjutut jämähtivät vuosiksi niille sijoilleen mihin sattuivat ensimmäisenä asettumaan.

Nyt uusille paikoille päätyivät olkkarista mm. piano ja kaksi Kukkapuron Karuselli -tuolia - jotka muuten ovat yksi parhaita kierrätyslöytöjäni. Hintaa oli 50e/kpl, ymmärtääkseni ovat vanhaa Haimi sarjaa.

Tällä oranssilla matolla oli ennen kaksi Karusellia

Tätä seinää vasten oli ennen piano - nyt kaksi Karusellia.

Tämä ruokailuhuoneen seinä oli ennen tyhjä - nyt sitä vasten on piano.



Tämäkin seinä oli ennen tyhjä - nyt siinä on ruokailutilasta siirretty Singer-pöytä, olkkarin ikkunalta kynttilänjalat ja Ikeasta Fenomen-kynttilöitä.

Tällä pitkällä ikkunatasolla oli sekalaisia kirppareilta kerättyjä lasiesineitä - nyt toin siihen takaisin pari vuotta sitten varastoon heitetyt viherkasvit. Halusin silloin valoa ja tyhjyyttä - nyt tuli tunne, että ympärille on saatava rehevyyttä ja vihreyttä.


Ruokailuhuoneen pöydällä oli ennen Pirkka rustiikkikynttilöitä - nyt edullisia Ikea Fenomen-kynttilöitä siinäkin.

Nämä lasiesineet olivat ennen ikkunatasolla - nyt sohvan vieressä Esprit -pikkupöydällä.

Tämäkin neito istuskeli ennen ikkunalla - lepäilee nyt ryijymatolla.

Kirkkaat Mariskoolit löytyivät ennen Singerin lasipöydältä - nyt pianon päältä.

Aaltomaljakot - olkkarin ikkunalta ruokailuhuoneen pöydälle.

Suosikkitauluni, sohva ja sohvapöytä punaisine kynttilöineen jäivät vanhoille paikoille.


 Eilen soi Enigma - tänään Ibrahim Ferrer.

Uutta olkkarissa ovat Ikea Fenomen-kynttilät, mutta koko sisustus näyttää minulle uudelta tämän "sisäisen kierrätyksen" jälkeen - olen tyytyväinen.

En huomannut touhuissani ottaa ennen-kuvaa. Tässä vanhasta jutusta kopsattu: Piano oli jotenkin tunkkaisen ja ahtaan oloisesti isojen kajarien välissä, ikkunataso oli aika tyhjä, Karuselli-tuolit hankaloittivat sohvalle menoa... Tai siltä tuntui nyt - ehkä ensi vuonna olen eri mieltä :)

Mukavaa lauantai-iltaa sinulle :)

Yhteistyössä: Olympus - Pen Lite E-PL5

15 kommenttia:

  1. Herkullisen näköisiä ruokia blogissasi. Yummy! :)

    lifetastesgood-nanne.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinullahan on aivan ihastuttava blogi. Suosittelen lukijoillenikin - käykää ihmeessä tutustumassa. Ihania kasvisruokia ja kuvat niistä ovat jo puoli ruokaa :)

      Poista
  2. Ktoisalta näyttää! Käsittämätöntä on, että sinulla on Dreadline cd-levy. Luulin, että olen ainoa tuon ajan kotimaisen (kone)reggae levyn omistaja. keikkailivat Kuopiossa joskus 90-luvun alussa ja silloin kuulosti kyllä tosi paljon paremmalta kuin cd;llä. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Aina talveksi levittelen nämä vanhat ryijymatot ja lampaantaljat, kynttilöitä joka paikkaan ja nyt tuli olo että halusin viherkasvitkin takaisin. Olivat pari vuotta varastossa ja kesät liiterin nurkalla ulkona.

      Dreadline on sitä harvinaista suomalaista reggae-herkkua :) Tykkäsin levystä kovin - ja vaikka ei nykyään kovinkaan usein pääse lautaselle, niin säilyttämisen arvoinen on.

      Kuuntelinkin sen taas eilen kun muistutit aiheesta.
      Tässä linkki muillekin: http://www.youtube.com/watch?v=_3Z_Wrszl0A
      Käykääpä ihmettelemässä kotimaisen reggaen soundia :)

      Poista
  3. Lempitaulusi on niin tutunoloinen. Onko se "Olli Joki" ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Marru :)
      Ei ole Joki vaan Borodin: http://gallery.cpa-sr.com/en/vborodin

      Poista
  4. Kaunista ja kodikasta - ei steriiliä, hajutonta ja mautonta. Koti♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Lady :)
      Nauratti tuo "ei hajutonta" - Karuselli-tuoleissa nimittäin on läheltä huomattavissa oleva tuoksahdus. Psyykkaan itseäni että se on jostain kultivoituneesta sikarihuoneesta tarttunut aromi - ei ollenkaan jostain spurgukämpältä, käsinkäärityistä sätkistä lähtöisin :D

      Poista
  5. Upea lasiesinen kokoelma sinulla ! Ja nuo Karusellit ovat niin kauniit.

    Rentoa sunnuntaita !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sara :)
      Sekalainen seurakunta lasia - yksikään ei ole harkiten ostettu vaan sattuman tai toisen kautta kotiin kulkeutunut.

      Karusellit olivat hyvä löytö. Vuosia etsivät vähän paikkaansa - nyt tuntuu että ovat kohdallaan. Kunhan vastaan tulee vielä se täydellinen jalkalamppu ja pehmeä huopa - punaviiniä ja konjakkia minulla jo on :) Tähän jämähdän talvi-illoiksi kirjojeni kanssa...

      Poista
  6. Ihanan tunnelmallista ja kodikasta teillä. Tuo huonekalujen ja koriste-esineiden uudelleen sijoittelu on siivouksen lisäksi edullisin ja nopein tapa uusia sisustusta kotona. Ja niin hauska aina huomata kuinka uudelta koko huone näyttää entisillä kalusteilla uudessa järjestyksessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eija :)
      No niin tuntuu taas minustakin kodikkaalta kun levittelin kukat, retromatot ja kynttilät näkyviin.
      Minä olen tosi huono ja saamaton sisustaja - yllätyin itsekin miten suuri muutos tuli kun vaihteli vanhojen systeemien paikkoja.

      Odota vaan, kunhan ehdin niin teen juttua muistakin uudistuksista: Matto aulasta makkariin ja toisin päin, muutama uusi peili ja hyllynpätkä. Yhden lipaston taidan investoida aulaan - Ikealla niitäkin oli kohtuuedullisesti.

      Keittiönkin uudistus on jo puoliksi tehty - eli siis hyvin sunniteltu :) Odottelen nyt vaan miestä maailmalta poraamaan reiät kaakeleihin - en arvaa sitä hommaa yksin kokeilla.

      Poista
  7. Tässäpä tuli mieleen kun seiniänne katselin, että ovatko ne lastulevyä? kuten tuohon aikaan oli tapana rakentaa? Näyttävät kuitenkin tasaisilta nykyään. Oletteko levyttäneet joskus uudelleen vain mitäs olette seinille tehneet? Meillä olis aika iso urakka edessä olkkarin seinien kanssa, jotka ovat ah ihanaa lastulevyä... onneksi sen silti lasikuitukankaan kanssa voi saada kuulema tasaiseksi. Kunhan ensin repii vanha tapetit, hioo jne... no sitä saa mitä tilaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep - lastulevyä ovat - ja ihan julmetun tiukkaa tavaraa. Käsivoimin ruuvia niihin ei saa kierrettyä.

      Seinät olivat olkkarissa tällaiset kun ostimme talon. Lastulevyjen päälle on boordipalkin yläosaan ruiskutettu jonkinsortin massarappaus. Palkin alaosa on lasikuitutapettia - sitä peruskuosia.

      Makkarit oli tapetoitu - ja minäkin tiedän kyllä mitä on repiä vanhoja tapetteja :) Täytin kaikki lastulevyjen saumat elastisella massalla. Pinnan tasoitin ja hioin muutamaan kertaan. Päälle lasikuitutapetti - siitä senverran että liisteri toimii siihen paremmin kuin minullekin kerran kaupattu lasikuitutapettiliima. Liisteri on senverran juoksevaa että seinään lyötyä tapettia voi liu'utella oikealle kohdalle ja kuprut saa pois helposti. Liima on helvetillistä jankkia - tapetti jämähtää seinään hipaisustakin kuin tauti eikä liu'u milliäkään. Kuprut saa kaupanpäälle vaikka miten taiteilisi...

      Yhteen lastenhuoneeseen kokeilimme levyttää lastulevyn päälle ohuella koivuvanerilla. Aika kallista tavaraa vaan on ja pohjamaalauksineen aika suuritöinenkin vaihtoehto. Revi vaan ne vanhat tapetit pois :)

      Poista
  8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista