tiistai 3. syyskuuta 2013

Huili hetki

Minäkin kokeilin Huilia - ajattelin ensin että ihan vain hetken, mutta siihen menikin yllättäen aika pitkä tovi. En kuvitellut että siitä tulisi tapa - mutta niin siinä taitaa käydä...

Huili on riippumaton, omakustanteinen ekolifestyle-lehti. Minulle Huili oli aivan uusi tuttavuus, joka tosin vakuutti kerrasta. Lehden paperi on ihanan "vanhankarhean" oloista - siihen käytetty paperi on fsc-merkittyä ja se on painettu kasvisöljypohjaisilla painoväreillä. Nämäkin tietty tärkeitä juttuja - mutta sisältö on kuitenkin ratkaisevin.

Elämäni ensimmäinen Huili valaisi kerrasta monta juttua. Aivan uskomaton on esimerkiksi tämä laskutoimitus - näin muodostuu suomalaisen vaatteen hinta. Karisivat kerrasta suomut silmiltä ja luulot suomalaisen työn korkeista kustannuksista... Työn (leikkuu ja ompelu) osuus Suomen Lahdessa valmistetussa jakussa (joka ei ollenkaan ole niitä yksinkertaisimpia kokoonkursittavia) on vain 23€ jakun 229€ ovh-hinnasta.

Laiskana hiustenlaittajana olen näköjään ollut edelläkävijä :) "Värjäämätön tukka kiinnostaa. Yhä useampi kantaa ylpeästi maantiensävyään." Tosin artikkelin mukaan nykyisin vain kymmenesosa suomalaisista naisista ei värjää hiuksiaan lainkaan, mutta esim Ruotsissa ja Etelä-Euroopassa hiusten värjääminen on paljon vähäisempää. Erittäin mielenkiintoinen juttu tämäkin.

Tiesittekö tätä: Suomen tulli tiedotti 2011 pysäyttävänsä lähes puolet superfood-tuotteista. Usein syynä on liian suuret kasvintorjunta-aine- ja sulfiittipitoisuudet.

Huilin 3-4/2013 74 sivua ovat täynnä asiaa ja oivalluksia. Mainosten osuus on pieni - mutta jopa niiden ulkoasu on tyylikäs, lehden henkeen ja sisältöön sopiva.
Lehteä myydään irtonumeroina Akateemisissa kirjakaupoissa, Stockmannilla ja Kiasma-kaupassa. (Ilmankos ei ole tullut minulle vastaan täällä paperitehtaan piippujen alla uinuvassa pikkukaupungissa ...)

Huilin irtonumeron voi tilata maksamalla 8 euroa Huilin tilille FI17 1228 3000 0155 76 (Nordea)
"Kirjoita viestikenttään osoitteesi, niin postitamme näytelehden sinulle."
Näin ohjeistetaan takakannessa.

http://www.huililehti.fi/ linkistä pääset tutustumaan tarkemmin Huilin taustoihin. Suosittelen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti