maanantai 2. syyskuuta 2013

iHerb kuulumisia

Tänään lupailin uutta omenapiirakkareseptiä (ja vaikka nyt itse kehunkin, siitä tulee ihan tosi hyvä :) mutta mutta... Läppärini pätkii nyt aika huolestuttavasti, enkä saa lainakoneella kuvallista juttua tehtyä.
Kävin tänään kirpparikierroksellakin - muutama mainio löytö jotka kuvaan teille in action heti kun vanha Fujitsu taas suostuu yhteistyöhön.

Nyt pikajuttuna (ja erittäin tylsänä juttuna :) suunnitelma B: iHerb.
Aihe josta minun on pitänyt vinkata jo monta kertaa - aina on jäänyt. Jos olet pähkäillyt uusien tullirajojen kanssa, niin tässä omia kokemuksiani tämän vuoden puolelta.

Postailin viime vuoden puolella muutaman kerran juttua  iHerb -nettikaupasta. Tämän vuoden vaihteessa tullirajat muuttuivat ja uusi tiukempi tulliraja jäi arveluttamaan... Minkä verran voin tilata samaan pakettiin, että se tulee vielä ilman ylimääräistä häslinkiä perille kotiovelle...

Tilasin muutaman paketin joulukuussa 2012 - vaikka arvasin että jouluruuhkissa saapuvat vasta tämän vuoden (eli siis uusien tiukempien tullirajojen) puolella. Kaikki joulukuun aikana tilaamani lähetykset saapuivat kuitenkin perille entiseen tapaan - suoraan omaan postilootaan, vaikka siis saapuivat vasta tammikuussa 2013. Siitä rohkaistuneena olen tehnyt muutaman tilauksen keväänkin aikana - yksikään paketti ei ole jäänyt tulliin.

Näyttäisi että iHerb on lyönyt itsensä läpi - eli kaikki taitaa mennä kaupaksi. Ihan huipputarjouksia ei enää löydy ihan entiseen malliin. Myös "freebies", eli jokaiseen lähetykseen valittavissa oleva ilmaisnäytevalikoima on supistunut aika pieneen.

Mutta edelleen iHerbiltä kannattaa tilata ainakin muutamia täsmätuotteita. Sellaisiksi lasken esim. nämä:

D-vitamiini 360kpl 120IU (mikrogrammaa) 9.82€
CoQ10 100mg 120kpl 9.79€
Vehnänorasjauhe luomu 480g 26.60€
Siitepölyrakeet luomu 453g 10.39€
Maitohappobakteerit 120 kapselia 21.15€

Tässä lista tämän vuoden puolella tekemistäni iHerb tilauksista. Yksikään näistä ei jäänyt tulliin, vaikka osa hiukan ylittikin nykyisen tullirajan. Alv on elintarvikkeilla ja ravintolisillä 14% - siis jos tilaus postikuluineen jää alle 46$ eli noin 35€, alv'in osuus jää alle 5€, eikä sitä peritä.

Oman kokemukseni mukaan pieni ylityskään ei ole pysäyttänyt pakettia tulliin. Toisaalta ihan tarkoituksella otin jonkun paketin yli tuon rajan koskapa halusin testata tullaus-systeemiä käytännössä. Ei ole vielä tärpännyt :)


30/6/2013$42.52 (6 items)Shipped Out

16/5/2013$49.14 (5 items)Shipped Out

30/12/2012$40.92 (5 items)Shipped Out

28/12/2012$46.73 (5 items)Shipped Out

15/12/2012$40.90 (5 items)Shipped Out

13/12/2012$42.27 (6 items)Shipped Out

12/12/2012$56.33 (7 items)Shipped Out 

4/5/2013$41.44 (4 items)Shipped Out

28/12/2012$46.12 (9 items)Shipped OutKäyttämällä alennuskoodia QUJ081 saat alennusta ensimmäisen tilauksen loppusummasta. Jos ensitilauksesi on yli 40$, saat koodilla 10 dollarin alennuksen. Jos ensitilauksesi on alle 40$, saat koodilla 5 dollarin alennuksen. 
iHerb bonussysteemistä löydät lisätietoa TÄÄLTÄ.


Tässä muutaman tilaamani paketin kokoonpano - mm. nämä siis olen tilaillut tämän vuoden puolella. Paketin hinnan postikuluineen olen jättänyt 40-50 dollarin välille. Myös painoraja kannattaa sumplia alle 1814g jolloin paketti tulee edullisesti DHL-lentopostina hintaan 4$.
Yleensä luen tarkasti "Specials" -osion. Sieltä löytyy väliinsä hyviä tarjouksia.
Kaikkiin alla oleviin tuotteisiin olen ollut tyytyväinen - suuri osa niistä kuuluu kestosuosikkeihini. PAKETTI 1


PAKETTI 2


PAKETTI 3

6 kommenttia:

 1. Heippa Johanna! Oletko ollut tyytyväinen tuohon tilaamaasi termarimukiin, onko tiivis jne.? Eipä ole ainakaan hinnalla pilattu!

  VastaaPoista
 2. Ai eipä noita samoja termarimukeja enää näytäkään olevan myynnissä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi :)
   Veera-tytär vei termosmukin samantien - mietin jo että täytyy laittaa hänelle viestiä ja kysäistä aiheesta. Mutta jos mukia ei enää listoilta löydy niin harmi.

   Mutta toinen mitä suosittelen: Samassa paketissa tullut teemuki. Siitä tykkäsin tosi paljon - niin kauan kuin tytär vei senkin :D Aion tilata itselleni uuden - käytin tätä kaksiosaista lasimukia nimenomaan teekukkien hauduttamiseen. Toimii myös vihreiden- ja valkoisten teelaatujen hauduttamiseen. Yleensä laitan yrttiteet kannuihin hautumaan - mutta hyviä teelaatuja ei saisi seisottaa vedessä kuin hetken. Tässä lasisessa teemukissa on irrallinen lasinen haudutusosa. Sen voi nostaa mukista pois ja jättää kulhoon odottelemaan seuraavaa haudutuskertaa. Mukana on myös lasinen kansi. Tätä mukia kyllä suosittelen kaikille teenjuojille :)

   Poista
  2. Kuulostaapa kätevältä tuo teemuki! Harmi vaan etten oikein ole teenjuojia, kahvi maistuu nykyisin paremmin. Hyvän termarin metsästys siis jatkukoon.:)

   Poista
 3. Tuo teemuki on kyllä kieltämättä varsin kätevä ja ainakin niitä valikoimista löyty myös tuossa jokunen päivä sitten vielä kun itse viimeksi tilauksen tein ja otin niitä taas yhden kappaleen lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vaan
   Minäkin yritin tilata toisen mutta ei mennyt läpi tarjoushinnalla...

   "Trial Pricing: Each product lists the special single unit price for our customers to try out the product. Our regular low price will apply if you order more than one unit.
   Trial pricing is limited to one per product, per customer and per order. If you wish to reorder products on this page, you will be charged our regular low price."

   Eli tilauslomake muuttaa hinnan normihinnaksi jos tilaa samalla tunnuksella saman tuotteen. Miehellä on oma tunnus ja meinasinkin tilata seuraavan paketin hänen nimellään niin saan toisenkin mukin "Trial" -hintaan.

   Miten sinulle kävi kun tilasit lisäkappaleita? Minulla hinnaksi olisi tullut 8.95e - ei tietysti paha sekään tästä kätevästä lasimukista. Minäkin tykkäsin mutta tytär vei mukanaan :)

   Poista