maanantai 7. tammikuuta 2013

Oman meikkipussin parhaat

Aikoinaan tutkin hyvinkin tarkkaan naistenlehtien kosmetiikkaa ja ihonhoitoa käsittelevät "Vuoden sejase parhaat ja voitokkaat ja toimituksen suosikit ja ammattilaisten suosikit" jutut. Revin salaa sivuja talteen odotushuoneiden lehdistä ja kanniskelin niitä käsilaukussa Sokkarin kosmetiikkaosastolle :)

Useammin kuin kerran suosittelut vaikuttivat tuotevalintaan ja ostopäätökseen. Nykyisin olen jo aika skeptinen. Jos jostain etsin tietoa, käyttäjäkokemuksia tai suosituksia, niin blogeista.
Ammattimaiset ja ammattilaiset kosmetiikan saran ykkösbloggarit puolustavat paikkaansa. Heillä jos joillain on empiiristä kokemusta eri tuotteista ja niiden aktiivisesta käytöstä. Toisaalta taas kiinnostavia ja uskottavia ovat ihan tavallisten ikäisteni naisten kokemukset ja arviot. Pienet vinkit tai oivallukset jäävät myös mieleen. Kiitos teille kaikille aiheesta bloganneille :)

Vapaapäivän motivoimana järjestelin omia meikkivarastojani ja kuvasin samalla muutaman oman suosikkini. Vuosiin en ole meikannut kuin satunnaisesti. Nyt työaamun rutiineihin kuuluu kuitenkin jonkinasteinen pikasiloitus.

Peitevoide:
Biotherm Forget it. Lahja ystävältä jo aikoja sitten,  riittoisa,  tuoksuton,  peittää hyvin,  kuivuu hetkessä,  ei tahraa. Valmistus ymmärtääkseni vaan jo lopetettu. Silmien alle liian kuivakka mutta käytän tätä maksaläiskien peittämiseen.
Toinen hyvä,  Yves Rocher 200 clair. Lähes tuoksuton, hyvä hinta-laatu suhde. Miinuksena rasia,  tuote pitäisi ottaa aina spaattelilla joka on hyvin hankalaa napakan peiteaineen kanssa touhutessa. Tätä kuitenkin tilasin nyt uudemmankin kerran.
Myös tyttäreni Veera ihastui tuotteeseen.


Meikkivoide:
Testaukseen saamani tuotepaketti Yves Rocherilta. Olen oikeasti positiivisesti yllättynyt tuotteiden laadusta. Hinta on hyvin kohtuullinen, erityisesti jos hiukankin tutkiskelee ja seurailee kampanjatarjouksia.
Comfort creme foundation beige 100 (pyöreä rasia) on jo lähes loppuunkäytetty.
Pure light beige 100 oli myös erityisesti Veeran suosikki.
Flawless finish foundation beige 200 oli oma suosikkini.
Replumping serum foundation beige 100 on vielä testaamatta.
Teen myöhemmin tästä värivoidetestauksesta  vielä tarkemman erillisen postauksen.


Irtopuuteri:
Yves Rocher 02 Transparence beige. Hyvä hinta-laatu suhde, lähes tuoksuton.
Verrokkina Guerlain transparente 01. Hutiostos Stockalta, kallis, tuoksu on liian vahva, rasia on käytössä ihan mahdoton sottapytty.


Ripsentaivuttimet:
Tana. Täydellinen muoto ainakin omiin silmiini. Ihan parhaat vaikka olen välillä hairahtunut kokeilemaan kalliimpiakin härveleitä. Näitä saa ainakin Anttila tavarataloista.


Huulten rajauskynä ja huulipuna:
Lancome contour pro. Rajauskynän ostin aikoinaan jostain alekopasta, ihan paras koostumus ja sävy 204 on se jota käytän jos on punaisten huulten päivä :)
YLS Rouge pur huulipunat. Näissäkin minua miellyttävä koostumus ja tuoksu. 


Kulmaväri:
Elisabeth Arden. Levitykseen käytän Make up storen sivellintä. Ihan paras setti.


Valokynä:
Yves Rocher sävy 01. Sain tuotteen testattavaksi ja olen erittäin tyytyväinen.
YSL valokynä josta jo aiemmin postailinkin. Käytin tuotetta aikoinaan usemmankin putkilon kunnes vastaan tuli maanantaikappale tai tarjouksessa myyty vanhentunut erä. Aikansa klassikko mutta kolmasosa hinnalla saa nykyään hyviä vastaavia.


Paras poskipuna:
Bare minerals warmth. Luonnollinen sävy. Purkki ja jauhemainen väri ovat hiukan hankalia ja suttuisia käytössä. Tämän kuitenkin valitsen joka aamu.


Kulmaharja:
Tämä malli. Vuosien varrella mukaan on tarttunut jos jonkinlaista ja mallista harjaa. Pyöreä perusharja toimii mielestäni parhaiten.


Kajalkynät:
Lumene, koostumukseltaan minulle kaikkein mieluisin. Ei liian pehmeä tai kova. Veeran varastoista olen löytänyt myös monta kivaa väriä esim. Yves Rocherilta ja Goshilta.


Siveltimet:
Yli kymmenen vuotta sitten hankitut Make up storen siveltimet palvelevat edelleen sen harvoin kun luomiväriä käytän.
Näppärä uudempi tuttavuus on Bare mineralsin pyöreäpäinen luomivärisivellin. Sopii pikaiseen yhden värin varjostukseen.


Luomivärit:
Lancome Color focus napit ja Dior paletti. Erityisesti Diorin tummissa väreissä on vahva pigmentti. Lancomen napit ostin jo vuosia sitten ystävän antamalla lahjakortilla. Ajattelin että luomiväri kestää minulla ikuisesti. Ei lienee käytännössä vanhene? Muistan ystävääni joka kerta kun käytän näitä :)
Dior palettiini ihastui Veera. Huomaa kyllä mitkä ovat suosikkivärejään :)


Tässä tämänhetkinen perus-setti. Meikkivoiteet ovat tämän talven uusi tuttavuus. Aiemmin käytin vuosia Bare mineralsin mineraalimeikkipuutereita sekä Kanebon (nykyinen Sensai) meikkipuuteria. Toisaalta pidän enemmän juuri meikkipuutereista, en yhtään tykkää meikkivoiteiden sotkemista sormenpäistä - lämpimät sormenpäät tuntuisivat jättävän tasaisemman ja luonnollisemman pinnan kuin meikkisieni. Meikkisiveltimellä levittäminen taas jättää helposti liian paksun meikkikerroksen.
Muutenkin minulla oli meikkivoiteista jotenkin negatiivinen mielikuva. Jotain 80-luvun meikkivoidekokeilujen perua kenties...

Muistan että kaikkein epäsopivin kokeilu oli Elisabeth Ardenin meikkivaahto. Ardenin meikkivoiteet (tai ainakin se jonka Veera viime vuonna hankki) tuoksuvat edelleen samalta kuin joskus 20v sitten. Tuoksussa tai tuotteessa on joku ainesosa joka kirvelee silmiäni ja ahdistaa jo ajatuksenkin tasolla :)
Toisaalta taas juuri Ardenin kulmaväri on suosikkini... Vastaavia ja edullisempiakin löytyy varmasti muistakin sarjoista. Tämän kuitenkin valitsin aikoinaan ystävän suosituksesta.

Onko sinulla joku ihan erityisen hyväksi havaitsemasi kosmetiikka- tai meikkituote? Laittaisitko vinkkiä kommenttiboksiin muillekin lukijoille :)

15 kommenttia:

  1. Voitko uskoa, että meijän huushollista ei löydy yhtäkään noista välineistä :). Opin siis paljon uutta :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei minullakaan loppujen lopuksi montakaan "omaa" tuotetta ole :) Saan käyttää tytärten blogin kautta testattavaksi tulleita juttuja. Aiemmin meikkasin ehkä max. kerran viikossa. Nykyisin sitten vähän siloittelen ilmettä työaamuina. Voisin kyllä elää ihan hyvin ilman meikkejä minäkin :)

      Poista
  2. Mulle merkitsee paljon, että tuotteet on eläinkokeilla testaamattomia. Ajattelinkin kokeilla seuraavaksi Body Shopin tuotteita, jotka ainakin näkyis olevan Animalian listalla (johon luotan täysin). Olen käyttänyt tähän saakka eniten Oriflamea, joka mielestäni mainostaa myös olevansa eläinkokeeton, mutta kas vain, eipäs ollukaan tuolla listalla!! Kuten ei näy olevan myöskään YR.

    Colour Caramel on myös ihan kiva merkki. Mulla on jotain sieltä, samoin NatuC:lta on tällä hetkellä käyttämäni puuteri. Tykkäisin kaikista eniten käyttääkin just noita tollasia kunnollisia luonnonkosmetiikka-firmoja, mutta ovat harmillisen kalliita. Mä tosin ostan niin älyttömän harvoin mitään, että ehkä vois sit sen kerran sijoittaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista ja listavinkistä.
      En ole aiemmin tähän listaan edes tutustunutkaan, nyt kävin ihan tutkimassa. Kuvittelin että paljon käyttämäni Bare minerals olisi jotenkin "luomu" sarjaa mutta eihän sitäkään löytynyt listoilta... Toisaalta sitten TBS on nykyisin L'Orealin omistuksessa ja sehän ei ihan nuhteeton yritys ole ollenkaan...

      Vaikka muuten olen aika tarkka valinnoissani, niin kosmetiikka on jäänyt vähemmälle perehtymiselle. Johtuu lienee siitä että aihe ei ole ollut minulle päivärutiini vuosiin. Uusia tuotteita minulla ovat käytännössä nyt ainoastaan YR-meikkivoiteet. Niitäkin pidin aiemmin "luonnonkosmetiikkana" mutta nyt sitten nekään eivät enää saa puhtaita papereita...

      Ruoka tai ihonhoito on ollut minulle aina se enemmän kiinnostava aihe kuin värikosmetiikka. Silläpä niissä sitten olenkin paljon tietävämpi ja tarkempi :) Täytyy nyt kuitenkin hiukan perehtyä myös tähän juttuun. Toisaalta kun en haluaisi hankkiä mitään uutta ennenkuin aiemmat varastot on käytetty. Uusia luomivärejä ainakaan en tätä tahtia saa ikinä :)

      Poista
    2. Joo, se hiukan häiritsee, että Body Shop on nykyään Lorealin alainen. Mutta luotan tuohon Animalian listaan, he poistaa siltä nopeasti kyllä nimen jos se ei olekaan enää nuhteeton. Ei ole kauaa, kun sieltä lensi ulos muistaakseni Mary Kay, syystä että aloittivat viennin Kiinaan, jossa eläinkokeet meikeissä on PAKOLLISIA!!! Eli vaikka merkki tekis muualle maailmaan eläinkokeetonta, niin se menetti maineensa heti kun alkoi myymään maahan jonne sen on pakko ne testit tehdä.

      Ja siis vaikka mä suosin ajatuksissani sitä sun tätä, käytännössä mulla on tälläkin hetkellä meikkivoide tuosta ruokakaupasta ostettua... mulla ei useinkaan ola haluja vaivautua menemään minnekään vertailemaan ja sen ihmeemmin miettimään. Se Oriflame on ollut hyvä, koska tuttu myyjä tilaa ja toimittaa tuotteet suoraan postilaatikkoomme. Nettikauppoja en jaksa millään alkaa kahlaamaan.. koska ei ole toi kosmetiikka kuitenkaan mun juttu sen ihmeemmin, en ees tietäis mistä alkaisin mitäkin ettimään.

      Poista
  3. Ihana postaus Johanna:) Voisin itsekkin tehdä tässä lähiaikoina samankaltaisen. Kiitos ideasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Sinulla on kyllä tietoa ja taitoa aiheesta.

      Poista
  4. Oi, pitäisi tehdä meikki-inventaariota. En osaa sitten millään käyttää luomiväriä, ainoastaan smokey-eyes tyylinen sopii itselle jotenkin. Ja sekin vain silloin kun kasvoissa ei ole ylimääräisiä turvotuksia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun laatikkooni kertyy välillä turhankin paljon Veeran "ylijäämiä". Täytyy tehdä yhteinen hävityspäätös osasta tuotteita kunhan tytöt ehtivät setvimään settiä.
      Tosi harvoin minäkään käytän luomivärejä. En kanssa oikein hallitse sitä hommaa. Huulet on paljon helpompi värittää :)

      Poista
  5. Hei,
    Dermosilillä on mielestäni hyvä meikinpohjustusvoide, Primer smooth & bright, jolla saa luomivärin pysymään hyvin koko päivän. Sitä suosittelen. Putkilo on vain 15 ml, mutta riittoisa. Jos tilaa ko. tuotteita, niin 50 euron tilaus tulee rahtivapaasti kotiin asti. Ja aina kannattaa pyytää näytteitä mukaan, myös tuosta Primeristä niitä saa.

    VastaaPoista
  6. Kiva postaus - kiitti vinkeistä. Minun meikkiosastollani pysyviä ovat olleet Sensain (entinen Kanebo) 38 ripsiväri (sekä tavallinen että tuuheuttava) ja YSL:n valokynä. Joka alkaa olla taas kerran loppu - mielelläni siis lueskelen näitä muiden arvosteluja, jos vaikka jostain löytyisi lähellekään samantasoinen ja joka ei maksaisi maltaita;)

    VastaaPoista
  7. Ihana postaus! Oikein hyvä sellainen, luin mielelläni. Itselläni pysyneimpiä tuotteita ovat BareMineralssin meikkipuuteri (josta en enää varmaan luopuisikaan) sekä Inglotin luomivärit. Kokeilen aina aika ajoin muita luomivärejä, mutta lopulta palaan aina takaisin niihin, freedom system on voittamaton ja saa itse valita palettinsa värit. pigmentin määrä on myös hyvä eikä paletti lopulta ole kallis, napeissa on aika paljon väriä. Tosin liikkeessähän yleensä tapahtuu tämä lapsi karkkikaupassa juttu, että ottaisin mielelläni ihan kaikki ;)

    VastaaPoista
  8. Hei,
    kiva postaus ja hyviä tuotteita. Vinkkinä toivoisinkin että kun otat kuvia välineistä ja tuotteista pyyhkäise ne kiiltävät pinnat mikrokuituliinalla niin näyttävät kuvissa paremmilta. Nyt ilmiasu oli kuin taskunpohjalla nuhjaantuneissa pilipali hilpakkeissa - suorastaan aika rähjäistä kamaa.

    VastaaPoista
  9. Kiitokset vinkeistä! Cliniquen Lash Power on muuten loistava ripsiväri, tekee erittäin luonnolista jälkeä ja lähtee 38-asteisella vedellä, kuten Sensain ripsari. Sensailla taas on ihana uudelleen täytettävä kulmakynä, jonka toisessa päässä on kulmaharja. Bare Mineralseja minäkin suosin, silloin harvoin, kun jaksan meikkipohjaa laittaa, yleensä riittää pelkkä valokynä ja puuteri. Narsin poskipuna ja MAC:in poskipunat, luomivärit ja huulipunat ovat kaikki loistavia, todella hintansa arvoisia.

    t. suurin piirtein samanikäinen neljän lapsen äiti
    Miuliu

    VastaaPoista