perjantai 11. lokakuuta 2013

Olympuksella loistokampanja

Aamu mökkilaiturilla jokunen päivä sitten. Olen nyt testaillut Olympus Pen Lite E-PL5 kameraa muutaman viikon. En tiedä valokuvauksesta paljoakaan - eikä minulla tässä vaiheessa ole aikaa sitä ihan työkseni alkaa opiskelemaan. Käytössäni oli aiemmin pääasiassa Samsung pokkari. Siihen olin tyytyväisempi kuin Canonin pokkariin, mutta kieltämättä hiukan tympi ottaa useita kuvia samasta lautasesta kun värit tai valo aina kompastelivat.

Kiinnostuin tästä Olympuksen mallista koska yksinkertaisesti vaan ihastelin monien bloggareiden kuvia - he olivat käyttäneet tätä samaista kameraa.
Kriteereihini kuului myös kameran pienikokoisuus - tyttärillä on pari Canonin isompaa järkkäriä - painavia laitteita ei huvittanut kantaa metsässä mukana ja jäivät käyttämättä minulta kotonakin.
Helppokäyttöisyys - sekin kuului minunlaiseni amatöörikuvaajan kameravaatimuksiin.Ominaisuuksia Olympuksen Pen Lite kamerassa riittää - en lähde vielä tässä jutussa omia kokemuksiani aiheesta sen tarkemmin käymään läpi, mutta tämä pikkuvinkki oli nyt pakko tulla äkkiä kertomaan kun sen sattumalta tänään lukaisin.


KAMPANJA VOIMASSA 31.12.2013 SAAKKA TAI NIIN KAUAN KUNNES TAVARAA RIITTÄÄ.
Lisätietoa löydät TÄSTÄ linkistä.

Sain oman bonusobjektiivini postipakettina jokunen päivä sitten. Ylläolevat rantakuvat ovat käytännössä ensimmäisiä sillä otettuja kuvia. Kuvat on otettu automaattiasetuksella ja ihan heittämällä - niitä ei ole mitenkään muokattu tai leikattu. Tarkoitus ei ollut kuin napata ne itselle muistoksi ihanasta syysaamusta, mutta kaksi ihan ylimmäistä kuvaa vastarannasta kertovat kyllä jotain teillekin objektiivista ja sen laadusta. Ensimmäinen on hiukan zoomattu - allaoleva on ehkä tapissaan tai sinne päin.

Nyt en ole ihan varma, olinko katsonut tuon kampanjapäivän jo alunperin väärin, vai onko Olympus jatkanut kampanjaa. Minulla oli käsitys, että tämä bonusobjektiivikampanja olisi päättynyt syyskuussa ja siskokin aihetta jo harmitteli mökillä kun kokeili kameraani - osa kuvia kun on hänen ottamiaan ja minua enempi valokuvausta harrastaneena hän oli aivan ällistynyt Olympus Pen Lite E-PL5 kameran ja tämän 40-150mm F4.0-5.6 objektiivin yhteistyöstä.

Kameran mukana tuleva M Zuiko digital 14-42mm 1:3.5 - 5.6 on ihan perushyvä objektiivi lähikuvaukseen

Rajala-shopissa tämän kameran ja kahden objektiivin pakettihinta on nyt 599 (norm.735). Tarkemmin en tutkinut muiden liikkeiden hintaa tälle paketille - voi tietty löytyä jostain vielä edullisemminkin.
Hyvin kohtuuhintainen setti huomioonottaen tämän bonusobjektiivin ovh-hinnan 349.

Minun kuviani ei kannata katsoa kovin kriittisesti - en ole kuvannut tähän mennessä kuin automaatilla ja kaikki kameran ominaisuudet ovat vielä tutkimatta. Blogimaailmasta löytyy useita blogeja, joissa tähän kameraan hiukan enempi perehtyneet saavat huomattavasti minua paremmin tehot irti tästä paketista.

TÄSSÄ lisätietoja E-PL5 kamerasta Olympuksen sivuilta.

Yksi ominaisuus mihin olen erityisen tykästynyt on tämä: "LCD-näytössä on kääntömekanismi, joka kiertyy 170 astetta. Sen avulla voit kuvata korkealta tai matalalta helposti."
Amatöörikuvaajan kokemuksella olen otettu kuvien värikylläisyydestä ja objektiivien valovoimaisuudesta. Keinovalolla otettuihin sisäkuviinkaan ei tarvitse käyttää salamaa.
Ja minkä aion hankkia - vesitiiviin suojakotelon veden alla kuvausta varten.

Jos ostoslistalla siis on uusi kamera - niin kannattaa kyllä ehdottomasti valintaprosessissa huomioida myös tämä vaihtoehto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti