tiistai 22. lokakuuta 2013

Äkkilähtöjä

Äkkilähdöt ovat usein niitä parhaita ja mieleenpainuvimpia matkoja. Viime viikolla niitä tuli kaksi: Ensimmäinen Espooseen, Nokian Keilaniemen konttoriin - toinen Oulun Eden-kylpylään. Pääsin mukaan Indiedaysin järjestämään Soneran Lumia -kampanjaan yhdessä Veera-tyttären kanssa.

Helsinkiin ajelin päivän varoitusajalla. Siellä kärsivällinen :) Nokian kouluttaja Risto antoi vinkkejä Lumia 1020 -puhelimen ominaisuuksien hyödyntämiseen erityisesti blogia ajatellen.
Oulun kylpylämatkaan ehdin valmistautua vaihdattamalla talvirenkaat.

On mukava viettää lomaa koko perheellä, mutta ison perheen äitinä arvokasta aikaa on välillä myös vain yhden lapsen kanssa kahdestaan vietetty aika - olkoonkin että se lapsi on jo aikuinen nainen itsekin - kenties näin vielä mukavampaa :)


Kamera, navigaattori, läppäri, Mp-3 soitin ja vanha puhelin jätettiin tällä kertaa kotiin. Mukaan autoon pakattiin vähän mutta hyvää: Hammasharja (ja jokunen muu naisille välttämätön pikku purkki), uimapuku, lukematon kirja, suklaata ja Nokia Lumia 1020 varustettuna Sonera Sopiva -liittymällä.

Olen ollut aivan toivoton puhelimen käyttäjä. Aiemmalla puhelimellani otin yhteensä alle kymmenen kuvaa, enkä koskaan innostunut tutkimaan muitakaan puhelimen ominaisuuksia. Osasin soittaa ja vastata puheluun...
Arvokkainta antia viime viikon ohjelmassa olikin Nokian pikakurssi Lumia 1020 tarjoamista mahdollisuuksista. En ole koskaan aiemmin vaivautunut opettelemaan edes uunin ajastustoimintoa - saati sitten puhelimien pikku hienouksia.

Älypuhelimen käyttö on ajatuksen tasolla tuntunut aina hankalalta ja vaikeasti omaksuttavalta. Eniten yllättikin Lumia 1020 käyttöjärjestelmän loogisuus ja helppous. Lumia 1020 kamera ei kaipaa selittelyjä tai piilomainontaa - se vaan yksinkertaisesti on paras puhelimista löytyvä kamera. Kaikki matkakuvat on otettu puhelimella, lähes kaikki niistä automaattiasetuksella ja ilman salamaa.

Aiempi puhelinliittymäni oli sekin jo aikansa elänyt. Siihen kuului nettiyhteys - hitain mahdollinen, jolla rauhallisesti ottaen pystyi lukemaan sähköpostit, mutta joka myös pätki säännöllisesti. Muutama euro lisää kuukausimaksuun ja Lumia 1020 naksuttaa nyt kuin taksimittari. Valitsin Sonera Sopiva 4G Super tarjous - liittymän (puheaikaa 1200min, viestejä 1000 kpl, 21 Mbits/s, 19,90 €/kk).
Sen valintaa puolsi myös se, että samaan hintaan liittymän käyttöaluetta ovat Suomen lisäksi pohjola ja Baltia (sisältäen myös multimediapalvelut ja netin käytön).

Viikonlopun ohjelmaan kuului suklaata ja porekylpyjä tasapainotettuna annoksella kulttuuria ja hyvää ruokaa. Tässä jutussa tunnelmapaloja kulissien takaa... Myöhemmin juttua "virallisesta" ohjelmasta :)

Kiitos ihanasta viikonlopusta Veera - olet ihan parasta matkaseuraa :)

Yöllä oli satanut ensilumi - lähtöaamun tunnelma oli taianomainen

Jotain pientä tietty tarvitaan hammasharjan lisäksi...Naisia ja lapsia pissittää aina...

Kiesus - kaunko se kestää - näpit tässä jäätyy...

 Kengätkin menee pilalle tässä kurasohjossa... Voi...

Katopa Veera - kipasehan hakemaan euron kahvi matkaan...

Vielä on varaa kelin kiristyä.
"Olet saapunut päämäärääsi."Tämä on SE juttu hotelliyöpymisissä.Pari gluteenitonta leipäpalaa ja pulla. Hyviä ja tuoreita olivat nämäkin.

Asiaa päivän Kalevassa.
Lomailijan yöpöytä - suklaata ja kaukosäädin :)


Täällä ollaan.

Tännekin voin kyllä lähteä :)

Vaan ollaanhan Oulussakin meren rannalla

 Iltakävelyllä Edenissä

Leikisti vai oikeesti...Oikeesti osaan istua hame päällä. Oikeesti aamukaljatölkki hotellihuoneen terassilla oli tyhjä ja edellisen asukkaan jäämistöä. Oikeesti puudeli ei osaa pakittaa autoa ruudusta sivupeilien avulla - oikeesti minäkään en osaa. Oikeesti Lumia 1020 on mainio matkakaveri :)

10 kommenttia:

 1. saitteko uudet lumiat jonkun blogi jutun kautta? :) Ja ottiko veerakin käyttöön lumian vaikka hänellä oli iphone? :) Tosi kivoja kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep - testailemme Lumia 1020 -puhelinta ja Sonera Sopiva -liittymää "in action".
   Kiitos kommentista :)

   Poista
 2. Ihanan paljon kuvia tässä postauksessa, hauskasti toteutettu! Olet niin kuvauksellinen ja valovoimainen ihminen. Tästä tuli hyvä mieli. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Meow :)
   Kiitos kommentista - meillä oli mukava miniloma. Ei aina tarvitse lähteä "merta edemmäs kalaan". Oulussa oli hyvä tunnelma ja kivoja ihmisiä- palaan varmasti kaupunkiin uudemmankin kerran.

   Poista
 3. Hei sulla on aivan ihastuttava ja aito blogi! :) Liityin lukijaks, liitythän säkin mun :)

  VastaaPoista
 4. Oletpas sinä pikkuruinen. Tuo sinun autosihan ei mikään suuren suuri maasturi ole joten siihen verrattuna olette kyllä pieniä. ei ihme, että vaatteita löytyy joka lähtöön. Toinen ei niin kiva asia on, että et koskaan kirjoittele mistään hauskasta/matkoista (paitsi 1 Turkin matka Lempin kanssa) nuoremman sekä pikkutyttäresi kanssa. Aivan saa vallan käsituksen, että Veeruska on jotenkin jalustalla heidän yläpuolellaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei :)
   En minä nyt ihan pikkuruinen ole - minulla on neljä aikuista siskoa ja minä olen tukevimmassa kunnossa siitä porukasta :)

   Kiva että kommentoit lapsista, jos se sinua on mietityttänyt. En ole käytännössä matkustellut paljoa mihinkään silloin kun lapset olivat pieniä. Veeran vein ensimmäiselle lomalle kun hän oli 17v. Lempi pääsi eka lomalle 15v ja nuorimman kanssa on nyt ensimmäinen yhteinen loma suunnitteilla - parisen viikkoa sitten haimme passin ja kun sopiva äkkilähtö osuu kohdalla niin hyppäämme siiville :)

   Veera ja Lempi näkyvät täällä blogissani, koska itsekin bloggaavat. Nuorin on vielä "pieni tyttö" enkä sitten tarkoituksella ole häntä täällä paljon maininnut.

   Poista
 5. Kun löysin blogisi ajattelin että olet joku valokuvamalli tai lentoemäntä! Olet niin tyylikäs ja kaunis! Lisäksi jalat maassa ja huumoriakin löytyy ja niin energinen. Sinusta olisi vaikea uskoa että olet noin monen noin ison lapsen äiti. Olet mahtava ihminen ja ilosi tarttuu muihin! Kiitos kivasta, monipuolisesta blogista! -Anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne :)
   Ei tällaiseen kommenttiin osaa edes vastata - ei muuten kuin nöyrimmin kiittämällä.

   Tämä blogi pysyy ihan tarkoituksella jotakuinkin kepeänä vaikka on monta vakavampaakin paikkaa elämässä läpi kahlattu. Nyt kun lapset ovat jo isoja niin ehtii tehdä niitä asioita mitkä sytyttävät - ja niistä on mukava kertoa teille lukijoillekin. Ja käyn minä itsekin kahlaamassa pitkän listan blogeja päivittäin - monenlaista oppia ja inspiraatiota löytyy :)

   Oikein hyvää viikonloppua sinulle. Muistan kommenttisi vielä keinustuolissakin - vielä minulla ei sitä ole :)

   Poista