torstai 31. lokakuuta 2013

Esivalmistele huominen ruoka jo tänään

Miksihän aina vaan puhutaan hävikistä ja jämistä kun kattilan pohjalle jää keitettyä riisiä tai makaronia tai puuronpohjat? Otetaanpa ammattimainen asenne - jääkaappiin menevätkin jäähdytetyt, omiin rasioihinsa pakatut, huomista ateriaa varten huolellisesti esivalmistellut ja -kypsytetyt raaka-aineet :)

Tänään oli kirppispäivä. Sieltä kun pääsee kotiin, niin pakko on heti päästä purkamaan kassit ja ihastelemaan löytöjä. Siinä hässäkässä ei mikään huvita vähemmän kuin ruuanlaitto ja takkapuiden hakeminen... Takan lämmityksestä voi luistaa, ruokaa on saatava.

Nopea hiutalepuuro on semmoisten hetkien pelastus. Talviaikaan Hackmannin haudekattila höyryää kyllä meillä muutenkin käytännössä joka ikinen päivä - sitä suosittelenkin vakiovarusteeksi ihan jokaiseen keittiöön. Lataa kattila täyteen puuroa - ja jos hyvin käy ja jotain jää, niin siinä onkin jo sitten rieskapohja tai lettupohja tai vohvelipohja tai kasvispihvipohja huomiselle päivälle - tai sitä seuraavalle. Valmis puuro säilyy kyllä usemmankin päivän jääkaapissa.


Ja puurosta tuli vielä mieleen tämä kaunis ajatus jonka löysin Kotilääkäri -lehdestä:
Keitetään puuroa rauhassa ja rakkaudella ja kutsutaan ystäviä kylään. Ei turhaa säätämistä, ei kalliita raaka-aineita - vain ystävät keskenään höyryävän puurokupin äärellä.

Hyvää puuroa teille :)
Toivottaa Eilisen paiston Johanna

2 kommenttia:

  1. Esivalmistelulla muuten myös säästää hermojen ja kiukun lisäksi piiitkän pennin ( =sentin?).
    Pakkanen on ennakointiin oiva kaveri ja kätkee monia ruokailun ainesosia (mm. pastakastiketta, pyörykkää ja keittoa). http://ruodussa.blogspot.fi/2013/10/arkiruokailusta.html

    Kiitos kattilasuosituksesta, on muuten todella kauniskin vielä!

    VastaaPoista
  2. Tuollainen kattila on äidillänikin (kaapin perukoilla), pitänee pyytää kattila meille kokeiluun. Minäkin tykkään paljon puuroista ja juuri maitoon keitettynä. Harmi kun muu perhe, taaperoikäistä lukuunottamatta, ei tykkää puuroista. Halpaa, hyvää ja terveellistä ruokaa sekä helppoa valmistaa.

    VastaaPoista