torstai 24. lokakuuta 2013

Ettei sulle tulis kylmä enää milloinkaan

Viime viikon paras kirppislöytö - tarkemmin sanottuna - kaksi löytöä: Matherm villaiset lakanat, 10e/kpl. Molemmat perusmitoilla, 80x200cm - eli heittämällä tyttöjen sänkyihin talveksi.

Vastaavia tuotteita markkinoi Suomessa ainakin Riedeck. En tarkkoja hintoja tiedä, mutta noin 500e/kpl? Parisen talvea sitten löysin (kierrätyksestä niin ikään) yhden Riedeckin villalakanan. Sen koko ei täsmännyt meillä kenenkään sänkyyn ja annoin sen sitten ystävälle joululahjaksi. Nyt sain kaksi sopivaa tilalle - näin se menee :)

Tätä villalakanaa - tai villapetaria käytetään ymmärtääkseni myös siltään, siis ilman lakanaa. Minulle se ajatus ei ihan uppoa. Petasinkin villalakanat "välilakanaksi" eli petarin ja lakanan väliin. Nämä ovat pesunkestäviä, mutta helpompaa kuitenkin on pesaista lakanat kuin paksu villapetari. Ja vaikka materiaali on pehmeää, epäilen että villa kutittaa paljasta ihoa vasten.

Välilakanan idea jäi minulle käyttöön jo parikymmentä vuotta sitten, kun jätimme häämatkan tekemättä ja hankimme niillä rahoilla Hästens sängyt. Niiden mukana tuli paksut froteiset välilakanat - ja kun niihin oppii, ei ymmärrä miten ilman voi edes olla... Ne suojaavat petauspatjaa ja ovat pehmentämässä lakanan ja petarin välissä. Mielestäni paksu 100% puuvillafrotee on hyvä materiaali siihen tarkoitukseen. Kulmiin voi ommella kuminauhalenkit jotka helpottavat petaamista ja pitävät välilakanan hyvin paikoillaan.

Näissä Mathermin lakanoissa kuten Riedeckin lakanoissakin on kätevä joustava petauskaistale. Laatutuotteita molemmat merkit - jos näitä kierrätyshintaan tulee vastaan, niin poimi ihmeessä mukaan.

Veera ei nuku vaatehuoneessa :) Seinällä on ideoimamme avokaappi.

Yhteistyössä: Olympus - Pen Lite E-PL5

5 kommenttia:

 1. Mökillä mulla on karvalakanat. Ne on aivan taivaallisen ihanat. Keväällä ja myöhään syksyllä puilla lämmittäminen ei takaa kovinkaan tasaista lämpöä yöksi. Nukkumaan mennessä on vähän liian lämmintä ja aamulla voi olla vähän viileetä. Noi ei hiosta kuumallakaan ja lämmittää niin pitkään, kun unta riittää.

  Avokaappi on tosi nätti :) Minun luonteenlaadulla ei olis kovin toimiva idea :D Vaatekaapin toinen tarkoitus on kätkeä sisäänsä kaikki kiireellä siivottu, kun vieraita tulee lyhyellä varoitusajalla :D

  VastaaPoista
 2. No hei. Mukava kuulla että ovat niin hyvät kuin jotkut kehuvat. Tätä aihetta vähän tutkiskelin aikoinaan, mutta normihinnalla ovat kyllä tosi arvokas hankinta. Aiemmin löytämääni Riedeckin lakanaa en hennonut alkaa viipaloimaan tyttöjen sänkyyn sopivaksi ja annoin sen sitten kaverille - vähän kyllä sydän syrjällään että alkaako kaduttaa :)
  Turhaan mietin - nyt löytyi kaksi sopivaa - yksi olisi vielä tilauksessa... Hästens on niin lämmin sänky, että siihen en näitä tarvitse.

  Minäkin tykkäsin että tuo avohyllykkö sopi tyttären huoneeseen hyvin. Siinä nätit laukut ja kengät saavat olla näkysällä. Ei ollut kallis remontti sekään - onnistuikin ihan naisvoimin :)

  VastaaPoista
 3. Voi että ihanaa! Huomenna pääsen nukkumaan omaan sänkyyni ja vielä lämmittävän villalakan kanssa! Mahtavaa, kiitos mamma <3

  Terveisin Veera kirjastolta :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vaan - ja on täällä punajuuripihvejäkin sinua odottamassa ja Anette :)

   Poista
 4. Voi jukra, on varmasti ihanan pehmoiset ja lämpimät! En ole koskaan aiemmin kuullutkaan villalakanoista, mutta nyt täytyy pitää silmät auki ja kärkkyä jos jostakin tulee vastaan halpaan hintaan. On normaalisti kyllä hiukan suolainen hinta, vaikka olisivat kuinka hyvät ja mahtavat pedissä.

  VastaaPoista