perjantai 9. elokuuta 2013

Juolukka-tattari piiraat - gluteeniton

Lupasin joku aika sitten vielä tekeväni tattarista pullaa... Ihan hiivapullaa en tänään yrittänyt - mutta pikapullan tyylistä settiä ajatuksella "juolukka-rahkapulla".

Se idea ja taikina ei sitten kuitenkaan toiminut ihan niinkuin olin ajatellut ja vaihdoin vauhdissa suunnitelmaa. Toisesta puolikkaasta taikinapohjaa tein muffinsivuokiin juolukkapiiraita - niitä kehtasi tarjota anopillekin...

Pohjataikina:
1 muna
1/2dl intiaanisokeria
50g sulatettua voita
1/2dl öljyä
250g rahkaa
2dl tattarijauhoa
1/2dl perunajauhoa
2rkl psylliumrouhetta - kokonaista rouhetta, ei jauhoa
2tl leivinjauhetta
1tl soodaa
1tl jauhettua kardemummaa
Ripaus suolaa
Muna ja sokeri vaahdotetaan. Sekaan sulatettu voi, öljy ja rahka. Kuivat aineet sekoitetaan ja lisätään taikinaan - pyöräytetään nopeasti sähkövispilän pienillä kierroksilla tasaiseksi.

Sipaise paperisiin muffinivuokiin öljyä ja laita ne muffinipellille. Ota taikinasta lusikalla sopiva kökkänen, pyöräytä se kämmenten välissä palloksi ja laita muffinivuokaan. Ripauta tattarijauhoa pieni tupsaus taikinapallon päälle ja taputtele taikina jauhotetuin sormin muffinivuokan reunoille niin, että keskelle jää tilaa marjoille.

Täyte:
3dl tuoreita juolukoita (tai mustikoita / puolukoita / mustaherukoita)
2rkl perunajauhoja
Pyörittele perunajauhot marjojen sekaan. Täytä muffinivuokat marjoilla.

250g maitorahkaa
1dl kermaa
1 muna
2tl vaniljasokeria
Ainekset sekoitetaan. Lisätään marjojen päälle pari ruokalusikallista/muffinivuoka.
Uuniin 175°C noin 40min. Annoksesta tulee noin 20 marja-rahkapiirasta.
Jäähtyneiden muffinien päälle ripotellaan sihdin läpi tomusokeria.

Lidlin 500g maitorahkapurkki on sopiva annokseen: Puolet taikinaan ja puolet marjojen päälle.
Käytän sokeria leipomuksissa mahdollisimman vähän, halutessasi voit lisätä taikinan sokerimäärää.







Tässä alkuperäinen yritys... Veera tosin tykkäsi näistä "keksipullista" enemmän kuin piirasversiosta... 
Hyviä olivat nämäkin, mutta aika rumia... Eivätkä ihan vastanneet käsitystäni rahkapullasta :D


6 kommenttia:

  1. Nämä olivat todella hyviä!! :)

    VastaaPoista
  2. Kommentoin epähuomiossa tuonne vanhempaan terassipostaukseen. Terkkuni siellä!

    VastaaPoista
  3. Hienon näköisiä pikkupiiraita. Varmaan muistakin marjoista kuin juolukasta onnistuu, kun ei satu olemaan juolukkamätästä lähistöllä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Leena :)
      Tottakai onnistuu mistä vaan. Tein muutaman kokeeksi mustaherukkaan, mutta juolukka oli parempi. Puolukka tai karpalokin varmasti toimivat. Ehkä niiden kanssa ripaus enempi sokeria.

      Poista