torstai 15. elokuuta 2013

Syyssadon pizzaa

Syksyisen pizzan ainekset löytyvät kasvimaalta (tai hyvin varustellulta hevi-osastolta :) Linkitän vielä teille lukijoillekin vinkiksi vanhan pizzareseptin, jota on hierottu kasaan meidän keittiössä monet kerrat...
Alkuperäinen idea kurpitsasoseesta pizzataikinan pohjana syntyi vahingossa, kun kesken kurpitsarieskojen paiston joku halusi pizzaa. Yllättäen taikina toimikin pizzana jopa paremmin kuin rieskana, ja siitä alkoi kurpitsapizzan voittokulku keittiössä :)

Tänään Lempille iski pizzahimo. Taikinapohjana tuttuun tyyliin kurpitsasosetta (vielä pakastimesta viime vuotista), jauhot on vaihdettu tattariin ja psylliumiin, täytteenä uusi oivallus - kesäkurpitsaviipaleet - toki mukana on myös kaikkea jo aiemmin hyväksihavaittua - sipulia, rucolaa, lehtikaalia, mangoldia, pinaattia, basilikaa, tomaatteja, erilaisia juustoja...

TÄSSÄ linkki pizzapostaukseen - lautasen kokoisia pizzoja on kiva tehdä lastenkin kanssa - jokainen saa keksiä oman setin. Pohjataikina on muuten sama, mutta jauhot on siis vaihdettu nykyisessä gluteenittomassa versiossa tattariin (jauho + hiutale) sekä 1/2dl psylliumia.




1 kommentti:

  1. Onpas herkullisen näköistä - kaikki reseptit, missä ei ole valkoista viljaa, ovat tervetulleita, kiitos:)

    VastaaPoista