Alkuperäinen idea kurpitsasoseesta pizzataikinan pohjana syntyi vahingossa, kun kesken kurpitsarieskojen paiston joku halusi pizzaa. Yllättäen taikina toimikin pizzana jopa paremmin kuin rieskana, ja siitä alkoi kurpitsapizzan voittokulku keittiössä :)
Tänään Lempille iski pizzahimo. Taikinapohjana tuttuun tyyliin kurpitsasosetta (vielä pakastimesta viime vuotista), jauhot on vaihdettu tattariin ja psylliumiin, täytteenä uusi oivallus - kesäkurpitsaviipaleet - toki mukana on myös kaikkea jo aiemmin hyväksihavaittua - sipulia, rucolaa, lehtikaalia, mangoldia, pinaattia, basilikaa, tomaatteja, erilaisia juustoja...
TÄSSÄ linkki pizzapostaukseen - lautasen kokoisia pizzoja on kiva tehdä lastenkin kanssa - jokainen saa keksiä oman setin. Pohjataikina on muuten sama, mutta jauhot on siis vaihdettu nykyisessä gluteenittomassa versiossa tattariin (jauho + hiutale) sekä 1/2dl psylliumia.
Onpas herkullisen näköistä - kaikki reseptit, missä ei ole valkoista viljaa, ovat tervetulleita, kiitos:)
VastaaPoista