sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Mennyt ruokaviikko kuvina

Muistatteko vielä ne Uuden Vuoden lupaukseni. Jokapäiväisen leipämme jätän väliin mutta tyrninmarjavaraston lupasin pakkasesta tyhjentää. Eli paljon juureksia ja marjoja sekä nyt erityisesti sitten kiinnitän huomiota ja muistan kaivaa ne tyrnirasiat sieltä pakastearkun nurkasta. Tyrninmarjat lisään aina jäisinä, mihin jokapaikkaan sitten niitä tungenkin. Mielestäni eivät kestä sulaneina edes päivää-paria jääkaapissa, tai ainakin maistuvat raikkaammilta suoraan pakkasesta otettuina.

Yksi totaalisen kamala setti oli kun lisäsin kerran kauniinvärisiä tyrninmarjoja miehen katkarapusalaattiin kaunistukseksi... Älkää kokeilko :D



Joka-aamun aamupala: Mustikoita, Partaukkoa, mantelijauhoa, pellavansiemenrouhetta, Schindele-jauhoa ja jotain hilloa. (Nyt omenahillo)





Välipalaporkkanoita




Villivadelma-rahka-tyrni-smoothie.





Porkkana-sipuli-chili-paprikakeitto niistä 0.50€ porkkanasosepusseista. Tämän olen keittämisen jälkeen soseuttanut bamixilla.


Päällä raejuusto, kuivattu ruohosipulisilppu & valkosipulirouhe.




Jääkaapin siivousta marjapurkkijämistä, tälläkertaa sekametelikiisseli.





Riisipuuro voisilmällä




Mustikka-vattu-rahka.




Viipaleina voissa paistetut perunat, mausteena tulinen "turkinmaustesekoitus" jota ystäväni tuo aina tuliaisina Turkin Alanyan "kesämökiltään".
Usein keitänkin perunoita ison kattilallisen jääkaappiin, säilyvät siellä ihan hyvinä jokusen päivän. Kun mitään muuta ei ruuaksi jaksa tai keksi, paistan niitä perunoita... Kuorineen viipaloituna, pannulle reilustikin voita, ruskean rapeiksi ja hyvin maustamalla menevät salaatin kanssa ihan arjen pääruokana siltään :)





Välipalaksi pilkottua ananasta Cittari 0.99€/kg.




Inkivääritee johon kokeeksi viipaloin sekaan myös piparjuurta. Hyvää :) Säilyy jääkaapissa ainakin pari päivää. Tätä voi juoda siltään tai sekoittaa esim. vihreän teen sekaan. Tässä sekoitus vasta alkutekijöissään.




Tofukeittoviritys. Paprikaa, sipulia, valkosipulia, valkoisia jättipapuja, paistetut & kuutioidut tofupalat ja paljon mausteita & yrttejä.Tätä tein ajatuksella että riittää minulle pariksi-kolmeksi päiväksi. Tytöt tykkäsivät niin että kattila tyhjeni kerrasta...
Jyväskylän Seppälänkankaan Cittarin aulan Thaikaupasta sa hyvää tofua kohtuuhintaan; 2.50€/500g.





Mieheni viikonloppukokkauksia: Kolme sorsaa, ensin keitetty, lihat irrotettu luista, sekaan haudutettuja juureksia ja kermakastike... En ollut seuraamassa padan tekoa enkä muistanut valmista ruokaa kuvata. Ihan tosi hyvää oli...







Punajuuri-sipuli-homejuusto-kerma-sosekaitto. Lisänä halloum-juusto, persiljasilppu ja valkosipulirouhe.




Tässäpä näitä. Kaikesta en tietenkään ole muistanut kuvia ottaa, leipää välttelen, punaviiniä on tullut jokunen lasi iltaisin huitaistua ja perjantaina pitkän kaavan mukaan saunoessa kolme lonkeroa joista ne kaksi viimeistä ihan liikaa... Seuraava päivä menikin sitten villasukkapäiväksi...

3 kommenttia:

  1. Tosi terveellisen tuntuvia ruokia. Muutamia mitä en oo ees maistanut tyrni ja sorsa niin ja tofu keitossa muuten tofu on kyllä tuttu.

    VastaaPoista
  2. Niin siis tuntuisia tarkoitin.

    VastaaPoista
  3. Kauankohan tyrni mahtaa pakkasessa säilyä? Nimimerkki ostin niitä ööö jokunen vuosi sitten ;)

    VastaaPoista