maanantai 30. tammikuuta 2012

Makkarissa tapahtuu...

Mies lähti taas viikoksi matkoille, joten voin nyt ihan rauhassa tuuhastella yhteisessä makkarissamme sen mitä mieleen tulee :)
Tämä maailman tylsin makkari on odotellut remontti-inspistä nyt vuoden-pari ja se tuli tänään!
Aamun saldo: Pistorasiat ja lattialistat irrotettu, kirjahylly tyhjennetty, petarit kannettu ulos pakkaseen, peitot ja muut releet pesuun, lastulevyseinien raot hiottu ja tasoitettu, autotallista pengattu tarvittavia maaleja ja kohta ajelen K-Rautaan hakemaan vielä jotain puuttuvia ainesosia tähän soppaan :D

Makkaria varten minulla on tuolla jemmoissa pari S-kokoista tuplakupla valaisinta yöpöydille ja pitkiä beige-valkoinen sävyisiä verhoja. Sänky on yht. 210 cm leveä joten siihen ei ole koskaan löytynyt mitään valmista sängynpäätyä. Luulisin että niin leveä pääty näyttäisi joka tapauksessa hölmöltä kun sivuseinäväliä jää vaan pienet pätkät...
Ajatuksenani onkin maalata jollain tehostevärillä koko seinän levyinen "pääty" noin metrin korkeudelle, Maalien rajakohtaan ehkä joku tumma tehosteraita tai pieni hyllypalkki tms?


Nämä kirjahyllyt huoneessa siis edelleen "väliaikaisessa" säilytyksessä. En tiedä keksinkö niille muutakaan paikkaa vaan joudunko edelleen raahaamaan ne takaisin tuohon nurkkaan...


Riisuttu versio. Toisaalta tuo Hästens sininenkin olisi valkoisen kanssa raikas väri jos sillä teemalla jatkaisi huoneen tuunausta. Sininen ei vaan millään tunnu omalta väriltä...

Joskus aiemmin jo purkasin tuosta ikkunan päältä 70-lukulaisen lastulevy-verhokapan. Nyt ajattelin hakea kangaskaupasta saman aikakauden t-kiskoa koskapa: Talossa sitä on jo entuudestaankin asennettuna, minulla on kiskoon sopivia ylimääräisiä verhonipsuja, eikä kiskon metrihintakaan ole kuin jokusen euron. Verhokiskon kiinnitän kattoon.


Valkoista seinämaalia, beige maalinloppu jolla kokeilen tehdä "sängynpäätyä", telat, hiomavälineet, pikasiloite...


Lastulevyn saumoissa ulkoseinän kohdalla on parissa kohtaa rakoja. Joskus aiemmin ne jo täytin elastisella akryylimassalla. Nyt hion saumat sileiksi ja viimeistelen vielä pinnan pikasilotteella.
Rautakaupasta haen edullista peruskuosin lasikuitutapettia ja liisteriä. Sillä saan päällystettyä tuon lastulevyseinän. Mitään henkilökohtaista mieltymystä en kyseiseen tapettiin tunne... Sitä vaan on tähän taloon jo useampaankin tilaan ennen minun päätösvaltaani laitettu joten jatkan samalla lihjalla.
On kuitenkin aika neutraali pohjaratkaisu joka peittää tuon lastulevypinnan ja pienet sauma- sunmuut virheet seinissä. Sitä on helppo käsitellä ja muotoilla hankaliinkin kohtiin kuten pattereiden ympärille. Ja mikä parasta, sen päälle voi maalata...

Tapettivaiheen elin aika totaalisesti loppuun kun lapset olivat pienempiä. Kun sen muutaman kerran vaihdoin Mowgli-boordit ralliautotapettiin ja keijumaailman kissaboordiin niin päätin että sen paljon vähemmällä pääsen kun lapset vaan valitsevat maalikartasta mieleisensä värin ja suditaan se vanhan päälle :D


6 kommenttia:

 1. Sähän oot melkonen moni osaaja. Ei onnistus multa ku toi maalaus, muut jäis muitten huoleksi. Jään seuraamaan työn edistymistä innolla.

  VastaaPoista
 2. Sitä minäkin täällä ihmettelen, hyvänen aika miten voit olla noin taitava!!!

  VastaaPoista
 3. Hei Alma/Anette :)
  Niin, minultahan löytyy ihan henkilökohtaisesta pakista mm. kaksi akkuporakonetta, teräsarjoja, laservaaitin, meisselisarjat...
  Oppikouluna aiheeseen ollut vanha omakotitalo joka pikkuhiljaa käyty läpi kellarin ilmastoinnista uuden peltikaton miesluukkuun asti...
  Paljon on rapatessa roiskunut, mutta osa hommista on ihan suosiolla hyvin ja helpostikin hoitunut :D

  Ja hei Preferita :)
  Katsotaan mitä tästä tulee...

  VastaaPoista
 4. Meilläkin on tota lasikuitutapettia, viimeks laitettu keittiöön ja samaa vissiin tulossa ruokahuoneeseenkin, vaikka toisaalta mä tahtoisin sinne Lukko-tapettia..

  Mun mielestä käytännöllisyys ehkä kuitenkin nyt ratkaisee tässä meidän tapauksessa, koska meilläkin on lastulevyseinät täällä ja helpoiten ne piilottaa tolla maalattavalla tapetilla. Mä muuten oikasin sen verran, etten ees täyttäny niitä saumarakosia... vedin vaan sitten rutkasti maalia, että peitti sen tyhjän kohdan siitä alta. Oli ehkä hiukan tyhmä oikasu, koska nyt tuntuu välillä että sieltä se tyhjyys läpi kuultaa..

  Mä en muuten tajua, tässä nyt kun kommentoin niin tähän asti oli mulla sun postauksia lukematta, koska jostain käsittämättömästä syystä ne ei päivity mun listoilleni. Ärsyttävää, vaikka toisaalta ompa luettavaa sitten kerralla oikein kunnolla!

  VastaaPoista
 5. Niin ja sehän mun vielä piti sanoa, että ton tapetin hinta näyttää riippuvan kuviosta. Tosin toi sun kuvio näyttää kyllä samalta mitä meillä, ja se oli Prismassa ainakin täällä kaikkein halvin versio, rulla maksoi jotakin parikymppiä, kun ne muut maksoi just tollasta 50€ ja silleen. En kyllä tosin muista montako metriä siinä rullassa sitten oli.

  VastaaPoista
 6. Hei Heli ja kiitos kommenteista :)
  Sinulta sitten tekstiä aina tuleekin kerralla ja paljon :)

  Tämä ostamani rulla on 50m ja tinkihinta oli 45€. Halpa tai kallis, mutta pääasia että on nyt ostettu ja maksettu ja seinille läimitty.
  Minä olen ehkä enempi semmoinen "kirvestyyppi" jolle sisustushommat on vähän tikkuista ja hankalaa. Paremmin luonnistuvat nämä "miesten työt" :)
  Isäni taas on "moottorisahatyyppi" jota ei kannata päästää rankapuun mittaa lähemmäs remonttityömaita... Senverran roheaa jälki on. Mutta rankametässä vanha ukko on iskemätön :D

  Nyt alkaa tuon makkarin osalta peruspuurtaminen olla ohi ja pitäisi miettiä sisustusta... Tarkoitus ei ole ollenkaan mitään varsin ostella. Kierrellä vaan muita huoneita ja vaihdella kenties mattojen tai muun hilun paikkoja. Tuntuvat usein uusilta ja erinäköisiltä uudelleensijoiteltuina.

  En tiedä mikä siinä päivityshommassa maksaa... Ei ole tullut muilta vastaavia viestejä. Sinun juttusi kyllä päivittyvät tänne omaan blogiini ja aina yhtä mukava kuulla teidän perheestä :)

  VastaaPoista