sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Lantturieska valmiista soseestaVaikka itse kehunkin niin näistä tuli TOSI hyviä :D
Ja taas siis tuunauksessa näitä jo moneen kertaan mainostamiani joulunajan alelaarin 0.50€/1 kg lanttusosepusseja.

Tälläkertaa lisäsin 1 kg lanttusoseen sekaan sämpyläjauhoja, kaksi munaa, reilun lorauksen kylmäpuristettua oliiviöljyä ja ripauksen ruususuolaa. Sekoitus puulastalla ja siinä se. Jätin taikinan muutamaksi tunniksi tekeentymään jotta jauhot ehtivät turvota.

Nostelin taikinasta kahden lusikan avulla kökkäreitä leivinpaperille, taputtelin littoisiksi jauhotetuin käsin, rei'itys haarukalla ja uuniin noin 15 min/250 astetta.

Häipyivät pelliltä nopeammin kuin uusi satsi ehti uunista ulos :)
Ensi vuonna olen haukkana siellä vihannesosaston laareilla joulun aleaikaan. Ja jos näitä soseita vielä tähän hintaan saan niin ihmettelevistä pitkistä katseista viis veisaan ja sen sata kiloa näitä lastaan kärryyn :D
Näitä leipäsiä voi toki valmistaa "pitkän kaavan" mukaan keittämällä ja soseuttamalla kokonaiset lantut. Olivat tosi hyviä ja varmasti hyvä keino "salasyöttää" terveellistä lanttua vähän ennakkoluuloisemmillekin lapsille.

rieskaa lanttusoseesta / leipää lanttusoseesta / nopeat rieskat / helpot rieskat /lanttusose leipä / lanttusoserieskat / mitä tehdä lanttusoseesta / suvi-sose / suvi lanttusose /

2 kommenttia:

 1. Karjalainen äitini teki lanttusupikkaita, mutta leipäsistä en ollut kuullut. Supikkaassa on muistaakseni karjalanpiiraan kuori ja se on puolikuun muotoinen, täyte on lanttumössöä, en järin ole siihen ihastunut ;-)

  VastaaPoista
 2. Hei Pauska :)
  Muistelen itsekin joskus törmänneeni tuohon lanttusupikkaaseen. Täytyy sanoa että nämä minun rieskani ovat kyllä enempi makuuni :)
  Ihan oikeasti, vaikka nämä ovat pelkkään paksuun lanttusoseeseen tehtyjä niin lantun maku ei mitenkään vahvasti erotu.
  Seuraavan satsin kokeilen valmistaa spelttijauhoon. Raportoin siitä kunhan saan testattua...

  VastaaPoista