perjantai 27. tammikuuta 2012

Viikonlopun kauneussauna

Taloudessamme asuu neljä naista ja erityisesti viikonloppuisin virittelemmekin sitä sun tätä luontaishoitoa saunaillan ohjelmaksi. Veera & Anette ovat nyt Espanjan lämmössä ja tänään sitten poikkeuksellisesti valmistaudunkin itsekseni (jolleivat pienemmät tytöt innostu kaveriksi) saunailtaan.

Pimme kommentoi jo aiemmin juttuani kasvojen kuorinnasta ja kertoi käyttävänsä kahvinporoja (siis käytettyjä) ihon kuorintaan. Viime viikolla ystävänikin hehkutti samasta aiheesta joten tänään ne testaukseen. Pimme kertoi sekoittavansa kahvinporot suihkugeeliin tai ihovoiteeseen, ystäväni mielestä ovat niin rasvaisia etteivät tarvitse mitään seosainetta vaan jättävät ihon öljytyn tuntuiseksi ihan siltään. Ystäväni ei juo kahvia, eikä oikeastaan edes kofeiinipitoista teetä. Hänet tuo pelkkä kuorinta kahvinporoilla oli pitänyt hereillä seuraavan yön :) Eli tässä taas muistutus miten läpäisevä elin iho onkaan niin hyvässä kuin pahassakin...

Vertailun vuoksi otan mukaan usein käyttämäni sekoituksen, sokeria ja kylmäpuristettua oliiviöljyä. Kahvinporoja kokeilen ensin siltään ja jos siltä tuntuu niin lisään sekaan tuota oliiviöljyä.
Olen nyt pari kertaa tehnyt hiuksille turvenaamiohoidon ja se myös tänään ohjelmassa tuon kahvinporokuorinnan lisäksi. Mukaan myös jo muutaman viikon ohjelmassa ollut pellavansiemenlimanaamio kasvoille, joissa edelleen joulun aikoihin ilmaantuneita näppylöitä...Kylmäpuristettu oliiviöljy & hienosokeri. Tämä on aika vahvasti kuoriva seos ja sopiikin vartalon kuorintaan. Kasvojen iholle sopii paremmin esim. kaurarouhe tai hieno suola sekoitettuna kasvojen puhdistustuotteeseen tai voiteeseen.Käytetyt kahvinporot. Itse en juo kahvia mutta onneksi taloudesta löytyy kahvia juova mies.


Lehtosuon hiusturvepurkki joka on mökkisaunassa jo vähän ulkokuoreltaan rähjääntynyt :) Turve levitetään hiuksiin, päälle kietaisen tuorekelmukääreen jonka päälle vielä saunamyssy. Hoito saa vaikuttaa hiuksissa noin puoli tuntia jonka ajan istuskelen saunan lämmössä ja lueskelen saunakirjojani.
Turve on mustaa ja näyttää aika hurjalta kun sitä levittää vaaleisiin hiuksiin. Itse ensin seurailinkin lopputulosta mökillä, jossa hyvin vaalea sisareni levitti naamion hiuksiinsa. Näin itse paikanpäällä että väri ei jää päähän ja uskalsin sitten itsekin sen ottaa kokeiluun :)


Myöhemmin illasta kommenttia ja kokemuksia tuosta kahvinporokuorinnasta. Mukavaa perjantai-iltaa kaikille :)Kahvinporokuorinta testattu ja hyväksi havaittu. Rakeiden karkeusaste on pehmeämpi kuin hienosokerilla mutta mielestäni ihan riittävän napakka myös vartalonkuorintaan. En lisännyt sekaan oliiviöljyä vaan hieroin iholle nyt siis pelkät kosteat kahvinporot. Iho ei jäänyt yhtä öljyiseksi kuin oliiviöljy-sokeri-kuorinnassa mutta ei myöskään kaipaa rasvausta. Ehdottomasti toimiva ja hyvä kuorinta jonka aion itse ottaa käyttöön. En juo kahvia ja tuntui tosiaan että tuo kahvin kofeiini imeytyi elimistöön ihon läpi. Tämä siis toimiva vinkki ainakin jos tiedossa on iltamenoja...
Levitin turvenaamion tälläkertaa myös kasvoille. Turvenaamion kanssa kannattaa istuskella senverran kosteissa löylyissä ettei naamio pääse kuivahtaessaan jämähtämään iholle. Nyt käytin turvenaamion poiskuorintaan tuota kahvinporoa joka ainakin omalle iholleni oli ihan sopivan karkea seos.

Ja vielä vinkkinä tai neuvona: Turpeen levityksessä kannattaa käyttää ohuita kertakäyttöisiä "kirurginhanskoja". Muutoin turve jämähtää aika ilkeän näköisesti kynsinauhoihin ja kynsien alle.

Hiusten latvoihin ainakin itse tarvitsen jotain selvittävää hoitoainetta turvenaamion jälkeen. Hoitoaineen on oltava nimenomaan vain hiusten latvoihin jätettävää, hiuspohjaan ei turvenaamion jälkeen saa levittää hoitoainetta.
1 kommentti: