maanantai 14. marraskuuta 2011

Inkivääriteetä - terveiset Turkista

Tyttäreni Veera onkin jo blogissaan kertonut meidän inkivääriteekeitteestä. Eilen illalla taas hauduttelin kattilallisen ja vielä tämän omankin blogin kautta haluan tätä monikäyttöjuomaa mainostaa :)

Tämä ohje on Seppälän City-marketin aulassa löytyvän Asian food-kaupan sympaattiselta omistajalta. Ystäväni Raijan kanssa usein piipahdammekin kaupassaan (Itse ostan sieltä aina mm. riisin, nuudelit, chilimausteet ja kookoskerman.) Myös kaupan teehylly on mielenkiintoinen ja esim. ginsengtee oli todellakin silmät aukaiseva sekoitus :)

Omistaja kertoo mielellään tuotteista ja kerran kyselimme lisätietoa kaupan inkiväriteepusseista. Ystävälläni on nivelvaivoja, jotka hankaloittavat innokkaan lenkkeilijän harrastusta. Myyjä neuvoi että valmiita teepusseja paljon tehokkaampi apu on keitellä inkiväärinjuurenpalasia hiljaisella lämmöllä noin tunnin verran.

Jokunen viikko sitten Raija soitteli Turkin Alanyasta jossa viettää talvet. Kertoi, että nyt kun on juonut tuota inkiväärikeitettä, niin ei ole ollut minkäänmaan nivelkipuja - on päässyt kävelemään jopa kahdenkymmenen kilometrin lenkkejä.

En tähän sen tarkemmin käy inkiväärin moninaisia terveysvaikutuksia luettelemaan. Tietoa aiheesta löytyy googlaamalla tahoilta jotka aihetta varmastikin minua paljon enempi ovat opiskelleet :D
Valmiin keitteen jätän pöydälle kannuun. Siitä juoman voi nauttia sellaisenaan, laimentaa veteen tai sekoittaa vaikka sitten mihin muuhun teelaatuun haluaa. Lapsetkin tästä tykkäävät. Tuli muuten just mieleen että saattaisi olla kiva jäätee-tyyppinen kylmä juomakin kesällä

3 kommenttia:

 1. Oletko kokeillut maustaa juomaa kanelilla tms?

  VastaaPoista
 2. Hei Anonyymi ja mukavaa maanantai-aamua :)
  Enpäs ole moista keksinyt. Kiva idea ja kerron kokemuksia kunhan olen ehtinyt testailla. Inkivääriä tähän ei tarvitse lisätä :D

  VastaaPoista
 3. Inkivääritee on ihanaa! Sitä voi juoda myös kylmänä. Itse laitan sekaan paljon sitruunaa ja joskus myös kanelia tai cayennepippuria.

  VastaaPoista