maanantai 14. maaliskuuta 2016

Savuinen suppilovahverokeitto - gluteeniton


Sienikeitto on meillä yksi niitä joka viikon perusruokia. Sitä on ehditty meillä vuosien varrella maustaa aika monella erilaisella tuorejuustolla - mutta nyt löytyi vahingossa uusi juustosuosikki siihen soppaan; Creme Bonjour Savuinen BBQ tuorejuusto.

Teen sienikeittoa pääsääntöisesti kuivatuista suppilovahveroista - koska minulla niitä on - ja paljon :) Toisinaan liotan sienet ennen valmistusta, koska sienten liotusvedestä saa ihan mahtavan nestepohjan rieskoille. Väliinsä sitten murustelen kuivatut sienet suoraan kattilaan, joka on nopea ja helppo tapa.

Siitäkin vielä tulin ihan tarkoituksella kysymään teiltä lukijoilta, että millä te yleensä suurustatte gluteenittomat keitot - tai mistä jauhoista teette esim. ruskean kastikkeen pohjan? Meillä ollaan niin totuttu käyttämään tattarijauhoja molempiin hommiin, että välillä mietin, josko ei enää huomata kenties vähän erilaista makua verrattuna muuhun suuruspohjaan.
Asiaa ihan varsin kysyin nyt ystäviltäkin, joille tein tätä samaa keittoa - että josko huomasivat että keitto on tehty tattariin - heille ihan outoon jauhoon. Kukaan ei huomannut mitään muuta, kuin että keitto oli hyvää :)

Mutta tässä nyt muistutuksena ja pikavinkkinä teille muillekin onnellisille sienestäjille - kokeilkaapa BBQ-sienikeittoa.

Savuinen Barbaque sienikeitto kuivatuista suppilovahveroista - gluteeniton

50g kuivattuja suppilovahveroita
2 sipulia
50g voita
1dl tattarijauhoja 
1.5l vettä
1 luomu kasvisliemikuutio
1/2tl ruususuolaa
1mm rouhittua mustapippuria (mm=maustemitta - eli pieni ripaus)
1rkl kuivattua persiljasilppua
1 rasia Creme Bonjour Savuinen BBQ -tuorejuustoa

1. Murenna kuivatut suppilovahverot käsin pieneksi silpuksi. Pilko sipuli pieniksi kuutioiksi. Sulata kattilassa 50g voita. Lisää sieni- ja sipulisilppu. Freesaile miedolla kohtuulämmöllä noin 10 minuuttia.

2. Lisää tattarijauho ja sekoita se sieni-sipulisilppuun.

3. Lisää vesi ja sekoita huolellisesti vispilällä.

4. Lisää kasvisliemikuutio ja mausteet.

5. Anna kiehua rauhakseltaan miedolla lämmöllä noin 20minuuttia - puolisen tuntia.

6. Lisää tuorejuusto ja kuumenna vielä kertaalleen.

7. Annostele lautasille. Lisää pintaan persilja- tai nokkossilppua.

Lisäksi voit tarjota lämpimän leipäpalan. Voitele gluteeniton leipäsiivu voilla. Lisää halutessasi siivu juustoa. Lämmitä leivät uunissa.


-Käytin ja käytän sieniä aika reilusti. Lainaten tätä keittoa syömässä ollutta Veikko-ystävääni: Tässähän on sattumiakin :) Jos sinulla ei ihan holvaamalla sieniä ole, niin vähempikin kuin 50g kuivasientä riittää tähän keittoannokseen.

-Toisinaan vähän tingin ja kevennän käyttämällä vain puolikkaan tuorejuustorasian. Tämä keitto valmistui sunnuntailounaaksi - ja vieraana oli minun sienikaveri Veikko. En sitten juustoa säästellyt. Ja hyvää oli.

-Itse olen lisännyt lautaselle lusikallisen raejuustoa ja nokkossilppua. Jos sinulla ei nokkosta ole, niin ripaus kuivapersiljaa koristaa annoksen.helppo sienikeitto ohje resepti nopea suppiskeitto kuivatut sienet

1 kommentti: