keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Tunnelmia taimipöydältä

Eilen sen ensimmäistä kertaa huomasin - keväisen maan tuoksun... Tänään olisi pitänyt vaikka mitä, mutta istuin vaan terassilla kasvot kohti aurinkoa ja kuuntelin veden lorinaa räystäissä.

Sitä nyt ei hommaksi voi laskea, että pesin terassin. Siinä on se oma juttunsa, kun pesee talven tuomat tuhka- ja nokipölyt pois - ja pääsee hipsuttelemaan ulkona sukkasilteen
En huomannut katsoa lämpömittaria, mutta hyvin tarkeni istuskella suojaisassa nurkassa ilman takkia.


Ihan kokonaan en malttanut pitää sormia pois multapussista. Nappasin työpaikalta pari viikkoa sitten jokusen kultaköynnöksen latvapalan. Aamulla kurkistin kuukalenteria ja tänään sattui olemaan kaksosten päivä - erityisen suotuisa köynnöstävien kasvien istuttamiseen. Päätin että nyt ovat juurtuneet tarpeeksi - vaikka eivät oikeastaan olleen :) Siinä se kuitenkin nyt on - kultaköynnös uudessa kodissa ja ruukussa. Onnea matkaan :)


Vielä aamusta suunnittelin koulivani purjontaimet. En sitten kuitenkaan malttanut - kun piti istua siellä vastapestyllä auringonlämpimällä terassilla kuuntelemassa kevättä :)


Chilit eivät itäneet oikein hyvin. Tällä mallillaan ovat nyt. Kylvin kahta lajiketta - ja molemmat ovat aikalailla samoissa mitoissa.

Itsekerätyt isosamettikukan siemenet taas itivät ihan hurjana... Koulin niitä jo jokusen styroxlavan, mutta en saanut multiin kuin pienen osan... Saattaa olla, että nämä pienet styroxpotit eivät riitä kasvualustaksi ulossiirtoon saakka. Enkä tiedä mitä teen, ja mihin nämä mahdutan, jos joudun vielä vaihtamaan kaikki isompiin ruukkuihin...


Tomaatit koulin maitopurkkeihin. Lajikkeina tänä vuonna itsekerättyjä Black russian, Vilma ja Siperialainen pensastomaatti. Ostosiemeninä Sungold. Vasemmalla reunalla Vilmaa - sille ei yleensä tarvitse tehdä kevään mittaan jatkokaulusta istutuspurkkiin, mutta varuiksi laitoin nyt osan senkin taimia purkinpohjiin.


Basilikaa koulin pikku ryppäinä styroxpotteihin - niin kauan, että hermot petti ja latasin loput vähän sitten isompina kasoina maitopurkkeihin :D


Vilma-tomaattia laitoin reilummin. Se on niin pieni ja ryhdikäs, että käytän sitä reunakasvinakin kasvimaalla. Vilma sopii hyvin myös ruukkuihin ja kukkapenkkeihin. Sitä on helpompi esikasvattaa kuin runko- tai pensastomaatteja. Pysyy aika pienikokoisena koko esikasvatuskauden - eikä loju pitkin ikkunoita kuten runkotomaatin taimet sitten viimeisillään...


Tomaatit, samettikukat ja basilikat kylvin 23.2 ja koulin 14.3. Miten minusta tuntuu, että taimet ovat tänä vuonna vähän jäljessä joidenkin edellisten vuosien kasvua... En tiedä, luulenko vaan - pitää mennä penkaamaan vanhoja taimikuvia :)

Olihan hieno päivä tänään. Näitä hetkiä osaa arvostaa. Ensi viikolle on luvassa pakkasia - joutaa sitten taas olla sisällä ja koulia ne purjot ja sellerinkin :)

1 kommentti:

  1. Kääks ja apua!Mulla menee hermot kun yhtenäkään vuonna en onnistu kasvattaan tomaatin taimia :-( Itävät hyvin mut sit kun koulin ne omiin kippoihinsa niin ne vaan kuolee. .ihan niinku ne varret vaan kuivais ja "sulaa" pois.Millä sä onnistut??

    VastaaPoista