perjantai 11. maaliskuuta 2016

Pussinsulkijat kylppärissä


Se klassinen parisuhdepalaverin aihe on hammastahnatuubi. Minulla systeemi toimii loogisen aukottomasti - suljen korkin käytön jälkeen ja puristelen oman tuubini loppuun - siis ihan totaalisen loppuun ennen uuden avaamista. Mutta mikä siinäkin on niin hankalaa muille tämän talon asukkaille :)

Kylppärin pöydällä lojui vakituisesti tahnatuubeja useampi kuin porukkaa kotona? Ja syykin oli ymmärtääkseni yksinkertainen - vajaata tuubia ei vaan huvittanut enää hieroskella, helpompi oli aamukiireessä avata uusi. Totta se on - isot muoviset tahnatuubit ovat äärimmäisen ärsyttäviä siinä loppuhilkuillaan - niitä loppuja ei vaan kertakaikkiaan viitsisi puristella.

Viimeksi kylppäriä siivotessa verenpaine nousi taas jokusen pykälän kun piilottelin lähes täysiä tuubeja kaapin kätköihin ja asettelin niitä vajaita tyrkylle. Siinä tasolla sattui sitten olemaan Ikean pussinsulkijoitakin. Ihan huvikseni kokeilin, josko ne yltäisivät muutamaan kertaan rullatun hammastahnatuubin ympärille - ja yltihän ne.

Tarinalla on onnellinen loppu. Kylppärissä ei ole nyt ensimmäistäkään viittävaillevajaata tuubia. Ne näköjään käytettiin uuden siistin systeemin myötä loppuun parissa viikossa :)

Tuubi pöytää vasten ja klipsillä napakasti painaen vetäistään loppuerä pohjasta lähtien tuubin suulle.Taitellaan tuubi ja kiinitetään klipsi sopivaan kohtaan - ihan niin ylös kuin tahnaa vielä purkissa piisaa. Pidempi 11cm Bevara -pussinsulkija on parempi. Se yltää isonkin tuubin yli. Lyhyemmän joutuu kiinnittämään nurkkaan - ei ole ihan yhtä napakka. (30kpl Ikea Bevara pussinsulkijoita 0,99€.)


Ja jos perheessä on usempi samanlaisen hammastahnan omistaja, voi tuubiin kiinnittää jokaiselle erivärisen klipsin merkiksi omasta tahnasta - tai vaikka kirjoittaa sulkijaan nimen permanent-tussilla. Merkkiklipsin voi tietysti napsauttaa jo vaikka ihan uuteenkin tahnatuubiin. Jää siinäkin väliin monta vääntöä aiheesta "kuka on pöllinyt / vienyt / lainannut kenenkäkin oman tahnan leirille / yökylään / mummolaan / alakerran vessaan... "

Siellä ne nyt on - siistiä ja helppokäyttöistä. Voihan tällä "viimeiseen pisaraan -konstilla" säästää kenties jopa jokusen sentin rahaakin :) Mutta enempi tässä on nyt kyse periaatteesta - ja periaatteessa kun olen mieltä, ettei käyttökelpoisia, ostettuja ja maksettuja tuotteita heitetä roskiin.Tässä linkissä lisää pussinsulkijavinkkejä.

2 kommenttia:

  1. Hyvä idea. Täytyy kokeilla. Minä ole leikannut ne muoviset (jotka ei millään tahdo rullautua) keskeltä poikki ja sitten kaapinut sieltä omalla harjalla. Meitä kun on enää täällä kaksi niin molemmilla on omat hammastahnat. Katkaistun tuubin saa "suljettua" pujottamalla niitä vähän matkaa sisäkkäin (ja myös lyhentämällä niitä vähitellen). Näihin muovisiin Sensodyne -tuubeihin jää yllättävän paljon sinne sisään hukalle menevää tahnaa.
    Näin se "maailma pelastuu" :-) :-)

    VastaaPoista
  2. Itsekin käytän välillä samaa tekniikkaa. On tosi kätevä.
    Aurinkoista sunnuntaita!

    VastaaPoista