perjantai 13. helmikuuta 2015

Ystävä punnitaan


Tämä menovinkki kohdentuu nyt vain sisäpiirille - eli Ääneseudun asukkaille. Huomenna 14.2 ystävänpäivänä Kuntokeskus tarjoaa avointen ovien päivänä monen aktiviteetin ohella ilmaisen kehonkoostumusanalyysin. Itse olen astunut lahjomattomalle laitteelle kerran - ja huomenissa aion kohdata totuuden uudelleen :)

Ennen mittausta ei suositella ainakaan raskaampaa ateriaa - muistelisin aiemmalta kerralta, että ohjeistus oli olla syömättä ainakin parisen tuntia ennen testiä - vain huikka vettä tarvittaessa. Alla ei saisi olla myöskään mitään raskaampaa liikuntaa - eli voit hyvällä omallatunnolla hurauttaa paikalle autolla - ja ota ystävä matkalla mukaan :)

Kone tulostaa A-nelosen verran analyysiä kehon rasva- ja lihasmäärästä - sekä niiden jakautumisesta kehossa. Numerot puolustavat paikkaansa ainakin, jos työn alla on jonkinsortin projekti kuntoilun tai laihdutuksen osalta. Ja kyllä ulkopuolisen (vaikka vain laitteen :) tekemä arvio on paikallaan ilman sen kummempaa projektiakaan. Silmä tottuu ja kuminauhavyötäröiset housut joustavat - usein käsitys omasta kehosta saattaa olla hiukan kaunisteltu... Totuus kannattaa tiedostaa, vaikka tilannetta ei olisi juuri nyt aikaa alkaa sen kummemmin korjaamaan.Minulla oli nyt tarvetta vähän molempiin, niin painon kuin lihaskunnonkin tarkastamiseen. Ehkä enempi päätin panostaa kuitenkin nimenomaan lihaskuntoon - rasva sulaa siinä sivussa. Kuntosaliharjoittelu on tuttua puuhaa entuudestaan, mutta uutta minulle olivat kuukausi sitten aloittamani ryhmätunnit. En ole koskaan aiemmin osallistunut vastaaviin aerobisiin ryhmiin, mutta ykköshuomiona seuraava: Olen aina ollut huono hikoilemaan - eli tarvinnut sen sata astetta saunaa, ennenkuin selkä kostuu. Nyt kuntosaliharjoitteluun yhdistetty aerobinen ryhmäliikunta on "herättänyt" kehon toimimaan.

Paino oli taas syksyhämärissä kivunnut jokusen kilon ja aloitin vähän säntillisemmän lenkkeilyn jo joulun pyhinä. Tammikuun puolessa välissä aloitin Kuntokeskusjäsenyyden myötä kolmijakoisen kuntosalitreenin, aerobisia ryhmätunteja ja kehonhuoltona pilatesta. Paino ei heilahtanut muutamaan viikkoon yhtään alaspäin. Vasta noin viikko sitten, kun keho alkoi hikoilla ja tuntui kuin "käynnistyneen", kilojakin suli pois kerralla lähes kaksi. En osaa sanoa, näyttääkö uusi kehonkoostumusmittaus parannusta entiseen näin lyhyellä (noin kuukauden) aikavälillä - astun toiveikkaana puntariin kuitenkin :)

Kuntokeskuksessa on huomenna muutakin mukavaa toimintaa; ryhmätunteja, vapaa kuntosalin käyttö, jalka-analyysi... TÄSSÄ päivän ohjelmasta enempi. Kehonkoostumusanalyysejä tehdään klo. 9-15. Tarjous kannattaa hyödyntää, listahinta sille on 25€.


äänekoski kuntosali kuntokeskus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti