tiistai 3. helmikuuta 2015

Hengareita


Onnistuneiden kirpparikierrosten lieveilmiö on tasaisesti karttuva vaatevarasto. Vaikka nykyään olen jo aika valikoiva kirppistelijä - ja vaikka poimin melkeinpä vain ne parhaat ja klassikot - niitä tulee aina vaan lisää :) Puolustelen tilannetta sillä, että viiden naisen taloudessa kyllä aika aina laadukkaan vaatteen kaupitsee - mieli ja tyyli kuitenkin muuttuvat nuorilla naisilla. Moni vaate aiheuttaa sen ahaa-elämyksen vasta vuosien kuluttua - eli kellarilaatikkojemmojakin on aika kiitettävästi...

Käyttövaatevarastot on kuitenkin aina kiva saada suhteellisen organisoidusti esille. Tässä jokunen tarkanmarkan vinkki - meillä käytössäolevia systeemejä.

Veeran huoneessa vaatesäilytyksen lisätilaa saatiin oviseinän avohyllyköllä. Hengarikannakkeina Kodin Ykkösen poistopöydästä löytyneet hyllynkannattimet, hengarit Ikean Grundtal.
Linkissä tarkemmat "rakennusohjeet" tee-itse naisten projektina :)


Yleisilmeen ja tilatehokkuuden kannalta tykkään käyttää samassa komerossa tai tilassa yhdenmukaisia ripustimia. Tästä lähes kuution laatikollisesta iso kiitos City-Marketin henkilökunnalle. Pyysin, josko viitsisivät jemmata roskiin meneviä mustia paitahengareita - ja viitsiväthän he. Nyt on taas hengarijemmoja joksikin aikaa :)


70-luvun talossa vaatekaappien ovet olivat jo aikalailla aikaa nähneet ja saranat lopussa. Korvasin omassa makkarissa ovet kierrätyskeskuksesta löytyneillä verhoilla. Kiinnitys onnistui helposti kattoon asennetulla I-kiskolla. Sen metrihinta on noin euron luokkaa ja ripustimia löytyy aika yleisesti kierrätyskeskuksista.Lempin huoneeseen pientä lisätilaa saatiin oven yläpuolelle kiinnitetyllä kenkähyllyllä.

Lempin punasävyisen huoneen vaateripustimiksi olen keräillyt kierrätyksestä punaisia muovihengareita. Eiväthän ne näy kuin vaatekaapin ovea avatessa, mutta ovat kiva yksityiskohta :)
Muovihengareita sai aikoinaan ihan ilmaiseksikin. Nykyisin ne ovat maksullisia, mutta ihan kohtuudella, noin euron / 5kpl.

Linnean kaapissa on valkoiset hengarit ja Veeralla mustat.
Linnean huoneesta vielä vaatevinkki, johon tytöt tykästyivät: Vaatekaapin viereinen seinänpätkä päällystettiin peilillä. Seinäkohtaan ei voinut käytännössä laittaa mitään huonekalua, koska ovi ja vaatekaapin ovet olivat jo muutenkin ahtaasti samassa nurkassa. Isosta peilistä tykkää vaatteita peuhtova teini - samalla se tuo valoa ja tilaa pienehköön huoneeseen.

Lasiliikkeessä mittoihin leikatun peilin hinta oli hyvin kohtuullinen - kotiintuotuna, hiottuna ja listoineen noin 150€. Tavallista peiliä pitäisi saada noin 50€ neliöhintaan. Kannattaa hiukan vertailla ja kysäistä eri firmoilta. Toiset hiovat reunat kaupan päälle ja kuljetuskin onnistuu kohtuuhintaan.

Tuulikaapin seinälle kiinnitettiin laukkuhyllyksi Lack-seinähylly, jota tosin hiukan lyhennettiin toisesta päästä. Lack ei kestä kovin ihmeellisiä painoja, mutta laukkuhyllynä toimii.
Eipä tänään sen ihmeempiä -  chilit ovat itäneet ja sain ylläripostia lukijalta. Uunissa hautuu parhaillaan uutena kokeiluna makaroni-punajuuripataa. Jos vain onnistuu, niin laitan ohjetta huomenna teillekin :) Nyt lähden jumppailemaan. Ryhmätunnit ovat taas pitkästä aikaa tosi motivoivia - ja kiitos kuuluu tietysti upeille ohjaajille.

11 kommenttia:

 1. Ihanan järjestelmällistä! Meillä on tyttöjen vaatekomeroissa ikuinen, boheemi kaaos;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   MInä keräsin nämä värilliset muovihengarit tytöille jo kun olivat pieniä - jokaiselle omanvärisen setin. Eikä niitä olla vieläkään vaihdettu - muovihengarit ovat napakoita ja hyviä hengareita. Ne, joissa ei ole poikkitukea, olen pistänyt kiertoon. Ihan pienten lasten kevyillä vaatteilla toimivat, mutta vähän painavammilla painuvat lysyyn.

   Jos keräilee jotain määrättyä hengarilaatua, yleensä niitä saa pikkurahalla kirppareilla käytössäkin olevista. Jos löytää sopivia myytävien vaatteiden rekistä, kysäisee vaan, josko myisivät hengarin - tai parhaassa tapauksessa tekisivät vaihtokaupan johonkin muuhun hengarityyppiin :)

   Poista
 2. Kivan näköiset huoneet :) Kiinnitin huomiota Vuittonin laukkuihin, ovatko nekin kierrätyslöytöjä?

  -Anniina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivät ole:) t. Anonyymi

   Poista
  2. Hei vaan :)
   En ole löytänyt näillä leveysasteilla vielä yhtään Vuittonia kierrätyksestä. Mikä on tilanne isommissa kaupungeissa? Veera-tytär rakastui Vuittonin laukkuihin jo viisitoista kesäisenä. Hän on keräillyt jo aika hienon sarjan - ja kaikki maksanut grillimyyjän ja Cittarin työstä säästämillään rahoilla. Sen verran aiheesta, että monen Veeran ostoksen hinta on melkein tuplaantunut muutamassa vuodessa - eli hän on osannut olla meidän perheen viisain sijoittaja. Kaikista saisi nykyään käytettynäkin reilusti enemmän kuin mitä maksoi ostaessaan ne aikanaan :)

   Poista
 3. Nerokasta! tervingrid

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Ingrid pitkästä aikaa :) Mitä kuuluu sinun kevääseen?
   Tykkäsitkö hengareiden värilajittelusta vai Veeran avokaapista? :) Ei kuvassa tuo vaateseinä ehkä näytä niin kivalta kuin oikeasti on. Nyt kun Veera asuu muualla, se ei mutenkaan ole niin viimosen päälle järjestyksessä ja aseteltuna. Veera sen aina tuunailee käsilaukuilla sisustukseen sopivaksi - nyt minä olen jemmanut hyllyille omia talvikenkiä :P

   Poista
  2. Veeran huone, sävytetyt henkarit, ja sitten tuo eteisen käsilaukkuhylly :) Ja verhot ovien tilallekin oli kivan näköinen!

   Poista
  3. Piti vielä lisätä, että aika on mennyt opiskeluihin, en ole ehtinyt surffata enkä telkkaria katsella. Nyt olisi valmista taas vähäksi aikaa, kunnes jotain muuta?? Terv.i

   Poista
 4. Ihanaa!

  Olen luullut että olen ainut joka "värikoodaa" henkareita. Punajuurilaatikko ehdottomasti kokeiluun, kiitos ohjeesta!

  Santtu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Santtu :)
   Pienillä jutuilla saa jotain järjestyksen tuntua - varsinkin silloin kun lapset on pieniä ja huoneissa riittää tavaraa ja väriä :) Tai sitten vain helpotti omaa psyykeä vaikka huone olisi ollut mikä hullunmylly, niin edes hengaririvissä oli jotain tolkkua...

   Punajuurilaatikko meni ainakin meillä kaupaksi. Nopea ja helppo tapa käyttää punajuurta mutenkin. Ärsyttää vaan, ettei kaupoista enää löydy isoja juurespusseja. Ensi vuonna olen viisaampi ja jemmaan joulun aikaa tarjoussäkkejä muutaman kymmenen kiloa viileään autotalliin - siellä säilyivät ihan hyvänä viime vuonnakin monta kuukautta.

   Mukavaa viikonloppua sinulle :)

   Poista