keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Tästä tulikin hyvä päivä


Lempi-tytär puki aamusta kuuliaisesti kypäränsä ja polkaisi ennen kahdeksaa kohti koulua. Jo ensimmäisessä jäisessä mutkassa pyörä heitti lapsen vauhdilla nurin - ja eikun itkuharmituksen kanssa takaisin kotiin. Venähtänyttä kyynärpäätä ensiavustettiin jääpussilla - ja päätettiin että nyt on vapaapäivän paikka :)

Kyllä kuitenkin loppupeleissä kannatti se pyllähdys... Yllättävän vapaapäivän kunniaksi lähdettiin kaksin extempore kirpparikierrokselle. Reissu alkoi SPR-kirppikseltä - ja sieltä löytyikin Lempille heti alkuun kahdet kesäballerinat - kuin uudet Ecco ja Vagabond nahkakengät - yht 5€.
Ainakin meidän kulmien SPR on jo aloittanut kevätsesongin. Nyt kannattaakin käydä kurkkaamassa ensimmäiset kesäiset rekit ja poimia parhaat päältä.

Ja toinen vinkki - talvivaatteita on laitettu alerekkeihin - se onkin alennusten alennus kun kirppishinnatkin tingitään :) Kierrätyskeskuksesta löytyi hieno Joutsen untuvatakki kahdella eurolla. Ja villahousutkin - tytöt tykkäävät käyttää lyhytlahkeisia villiksiä balettitunneilla lonkkia lämmittämässä ihan läpi vuoden. Kierrätyksestä nämäkin - upeat villasukat eurolla.Mitäs muuta - Henri Lloyd paita, More & More kiva etnokuosinen paita, Repeat villa-kashmir neuletakki. Ja kesäksikin jotain: valkoiset Marella housut - ihanaa ohutta sileää puuvillaa - näistä taitaa tulla tulevan kesän suosikit.Kesäksi löysin myös jokusen altakasteluruukun, kierrätyksessä 0,50€/kpl - isompia käytän ulkona tomaattien ruukkukasvatukseen, pienempiä chilintaimille. Altakasteluruukut helpottavat huomattavasti vesisyöppöjen ruukkukasvien hoitoa.

Kirppistely ja kierrätys on ollut minulle jo vuosikymmeniä ihan arkitapa hankkia vaatetuksen ohella monta muutakin tarpeellista. Aina vaan kuitenkin jaksan ihmetellä että kierrätyskeskuksista voi tuosta vaan hakea kympillä (4€/kg) tekstiilikassillisen, jonka kauppahinta nousee satasiin. Pyöreästi laskien tämänkin päivän reilun kympin kenkä- ja vaateostokset (joista osa ei edes näy kuvissa) olisivat ovh-hinnoilla siinä tonnin kieppeillä.

Joulun aika on selkeästi ollut hiukan hiljaisempaa niin kirppareilla kuin kierrätyksessäkin. Nyt näyttäisi taas kevättä kohden vähän piristyvän. Johtuu tietysti siitäkin, että kesätuotteita on jemmattu läpi talven ja nyt ne pikkuhiljaa tuodaan esille.

Hyviä kevätkirppistelyjä sinullekin :)

Motivointilinkit:

Vagabond ballerinat Bootz 69€  Samat kengät SPR 2,80€
Ecco ballerinat - kevyempirakenteiset, mutta hiukan vastaavat Bootz 89,90€ SPR 2€
Repeat neuletakki villa-kashmir Zalando 204,70 - alennettu hinta. Kierrätyskeskus Repeat neuletakki 1€
Joutsen untuvatakki 346€ - alennettu hinta Retkiaitta. Sama? erivärinen Joutsen takki, kierrätyskeskus 2€
More & More pusero Zalando 64,95€. Vastaava, mutta hienompi ;) kierrätyskeskus 0,50€
Henri Lloyd t-paita Kekäle alennettu hinta 57,50 (ovh 115€). Vastaava kierrätyskeskus 0,50€

5 kommenttia:

 1. Wau mitä löytöjä! Minulla ja keskimmäisellä ( nti. 15 v.) on la. Kirppistourneepäivä. Toivottavasti löytyy yhtä kivoja juttuja.

  VastaaPoista
 2. Hei rouva Villa Kardemuma :)
  Olin kyllä enempi kuin iloinen Lempin puolesta. Aamuinen pyörähaveriharmitus unohtui siihen kun löydettiin nämä kahdet ballerinat heti ensimmäisestä paikasta :)
  Yleensä ottaen SPR ei ole ollenkaan paras paikka vaateostoksille. Hinnat ovat selkeästi kalliimmat kuin muilla kirppiksillä. Yleensä kurkistankin sieltä tarkemmin vain kirja- ja laukkuosastot. Sieltä löytyy toisinaan helmiä :)
  Kierrätyskeskuksissakin tavaraa on ollut mielestäni aiempaa vähemmän - yleinen taloustilanne lienee näkyy sielläkin.

  Kirppikset ovat aikalailla paikkakuntakohtaisia. Veera-tytär on tehnyt parhaat löytönsä Kuopiossa pöytäkirppikseltä, eikä tykästynyt SPR-kirppikseen tai kierrätyskauppaan ollenkaan...

  VastaaPoista
 3. Mukava tuo kilohinnoittelu. Samaan en ole törmännyt muualla Suomessa. Siinähän kierrätyskeskus säästää aika kun ei joka vaatetta tarvitse erikseen hinnoitella. Olisi ihan tervetullut tapa muuallekin! Tänään paikallisessa kierrätyskeskuksessa oli naisten käytetty, ei-mitään merkkiä oleva puuvillaneule 9€! Ihan uskomaton hinta. Tuohon hintaan saa jo uuden alennuksesta tai jostain halpistavaratalosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vaan :)
   Eikö tosiaan löydy vastaavaa muualta? Kyllä tekstiili on nykyään kierrätyksessä ja kirppareilla melkein jo "ongelmajätettä" - eli tarkoitan että on tuote, jota tulee tarjolle paljon enempi kuin mitä on kysyntää... Ylihinnoittelu on aika tavallista - ja myynnin kannalta ihan toivotonta touhua. Enpä itsekään viitsi selailla SPR-kirppisten vaaterekkejä juurikin ihan tolkuttoman hintatason takia. Kilohinnoittelu säästää henkilökunnan aikaa ja kaupitsee siinä sivussa ehkä vähän keskinkertaisempaakin tavaraa tarkoitukseen jos toiseen. Itsekin ostan usein jotain "muuten sopimatonta" tyttärille tuunattavaksi tai ihan vaan metsä- ja marjastusvaatteiksi.

   Poista
 4. Paremmat valikoimat täytyy sanoa, ei kyllä näillä kulmilla tuollaisia herkkuja löydy... terv.ingrid

  VastaaPoista