perjantai 27. helmikuuta 2015

Hiihtolomaviikon parhaat

Tässä lomaviikon ykköspiristäjät. Isosti kiitos sinulle tuntematon lukija, joka lähetit tämän yllätyspaketin . Vaihdantataloutta parhaimmillaan - teetä tomaatinsiemenistä :) Toivotaan nyt sormet ja varpaat ristissä onnistunutta tomaattisatoa, koska teelaadut olivat ihan hurmaavan hyviä :)

Hiihtolomaviikko meni pääosin keittiössä. Ollaan viiden naisen voimin tehtailtu useampaankin kertaan mm. vietnamilaisia riisirullia ja keventäjän gluteenittomia kasvishampurilaisia.Vietnamilaiset kesärullat ovat yksi meidän perheen suosikkiruokia. Näihin, jos johonkin suosittelen tutustumaan. Ylempi linkki on omaan, jo jonkun vuoden takaiseen postaukseeni aiheesta. TÄSSÄ vielä Lempi-tyttäreltäkin juttua näistä mainioista rullista, jotka ovat ihan täydellistä tarjottavaa isommallekin porukalle: edullinen, gluteeniton kasvisruoka, joka maistuu kaikille.

Laitan huomenissa tarkempaa ohjetta mm. näihin rasvattomiin vegaanillekin sopiviin linssipihveihin ja muihin ihaniin hampurilaisaterian höysteisiin.


Ja kaksi päivää meni kirppiksillä - viikon parhaiksi löydöiksi nostetaan vaikka nämä kaksi suloista Odd Molly paitaa - kierrätyskeskuksesta yht 1€.Ja yksi päivä hujahti Lempi-tyttären kanssa kellarin ompelunurkassa päivittämässä korjauspinoa - radio classic, kannullinen hyvää teetä ja monta repsottavaa nappia & purkautunutta saumaa. Puhkikuluneitten villasukkien varsista valmistui siksaksaumalla hetkessä ranteenlämmittimiä :)
Tämä oli ihan täydellisen hyvä lomaviikko :) Purjon ja sellerin taimet ovat jo nostaneet päätään. Tomaatteja vielä odottelen ja tänään loppuillan ohjelmassa basilikan kylvö. Oikein mukavaa viikonloppua sinullekin - olit sitten lopettelemassa tai aloittamassa talvilomaa :)

9 kommenttia:

 1. Hei ! Miten ihhhmeessä löydät Odd Mollyakin kierrätyksestä.
  Mutta itse asiaan. Laitoin sunnuntaina tomaatinsiemet multaan (kuten kuukalenteri/sinä neuvoi/t).
  Ja nyt siellä on jo ainakin kymmenen hentoa vartta noussut. Kiitos hyvistä siemenistä :-)
  Olen ihan ylpeä saavutuksestani. Tänä vuonna toivottavasti saan kypsiäkin tomaatteja. Viime kesänä tuli paljon vartta ja vihreitä tomaatteja - vain pari ehti kypsyä :-)
  Aurinkoisia kevätpäiviä toivoen ja toivottaen :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Marru :) Hentoja varsia täälläkin - ja monta kertaa päivässä pitää käydä niitä ihastelemassa :)
   Koulimisen kanssa en vielä pidä kiirettä. Odottelen seuraavaa nousevan kuun hedelmäpäivää. Ensi viikoksi luvattu aurinkoakin - kyllä taimipoikaset nauttivat :)

   Kyllä meille tulee hyvä tomaattivuosi - ja mukava kesä muutenkin - päätetään niin :)

   Poista
  2. Niin ja vielä kierrätyksestä. Eka kertaa löysin Odd Mollya minäkin. Ovat varmasti yleisesti ottaen aika harvinaisia vaatteita Keski-Suomen komeroissa?
   Sen verran jo totesin, että istuvuus on tosi hyvä. Ja arvaa mitä löysin toissapäivänä - toisen kerran elämässäni IceBug - kengät kahdella eurolla :) Tytär ne otti samantien :)

   Poista
 2. Kiitos sinulle , Johanna. Mahtavia löytöjä olet taas tehnyt kierrätyskeskuksesta. Minulla on yksi Odd Mollyn pusero, vanha mutta niin super hyvä pitää. Ps. Tomaatit tänään koulittu, toivottavasti tokenevat kasvamaan. T. Marjo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Marjo :)
   Kuten edelliseen kommentoin - ensimmäistä kertaa löysin Odd Mollya kierrätyksestä :)
   Ja tuntuvat kyllä istuvan tosi hyvin. Tytär jo toisen nappasi - ja taitaa mennä samaa tietä toinenkin :)
   Oletkin minua edellä tomaattien kanssa. Minä meinaan koulia vasta parin viikon kuluttua :)

   Poista
 3. Voi miten mukavan näköistä kun siellä laitetaan ruokaa yhdessä. Hienot löydöt kirppikseltä. Ja mikä hinta! Iloa alkavaan viikkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vaan :)
   Kiitos - kyllähän oli taas enemmän hulinaa kotona kun koko lauma pyöri paikalla reilun viikon verran.. Meillä tytöt on kaikki innokkaita kokkeja. Ei minun tarvitse paljon keittiössä käydäkään kun ovat paikalla :)

   Poista
 4. Tomaatin viljely käynnissä täälläkin, meinaavat vain kuolla kupsahtaa viim. Siinä vaiheessa kun ensimmäinen ''oikea'' lehti on ilmestynyt... Mistähän mahtaa johtua :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi harmitus... En ole vastaavaan törmännyt, mutta ainut mitä epäilen on liika märkyys? Onko istutusastiassa pohjareikää? Nosta astiat vaikka hetkeksi johonkin lämpimään paikkaan, juuret saavat lämpöä ja multa kuivahtaa.

   Poista