perjantai 21. helmikuuta 2014

Lasinen idätysastia

Idätysastia - tai yleensä sen puute on usein se ensimmäinen kynnys ottaa idätys arjen rutiiniksi. Minulla on ollut käytössä jo vuosia kaksi kirpparilta löytynyttä Friggs'in muoviastiaa. Niillä on paikka astiahyllyllä tiskialtaan vieressä.




Olen kuitenkin etsiskellyt kirppareilta lasisia idätysastioita tiskikaapin ritilälle: Siinä olisi tyhjää tilaa, lasinen astia on hygieenisempi kuin muovinen, eikä tiskialtaan päällä tarvita lautasta idätysastian alle. Ei ole tärpännyt...

iHerb'iltä olen tilaillut kaikenlaista kuivatavaraa ja ravinnelisiä jo vuosia. Vasta nyt huomasin, että sieltä löytyi asiallisen näköiset ja -hintaiset idätysastiatkin. Näyttäisi vaan valitettavasti siltä, että idätystarvikkeet ovat poistumassa iHerb'in valikoimista - tein tilauksen eilen ja monen tuotteen kohdalla myytiin "eioota".

TÄSSÄ linkissä Now foods noin kahden litran (huom. koko - yhden henkilön käyttöön turhankin iso?) lasinen idätysastia teräsritiläkannella hintaan 4.34€.

Samaa astiaa myydään eBay:ssä hintaan 12.87€ - eli aika hyvä on tuo iHerb'in diili.


Toinen mielenkiintoinen idätystuote iHerb'iltä on TÄMÄ - siemensekoitus sarviapilaa ja retiisiä idätykseen. 454g pussi hintaan 4.99€ - eli edullinen tämäkin. Minulle nämä siemenet ovat ihan uusia tuttavuuksia idätyksen saralla, mutta oikein kiinnostavia sellaisia. Molemmat mainitaan kirpakoiksi, eli ovat varmasti edukseen leivän päällä ja salaateissa.


Molemmat tuotteet ovat sen verran painavia, että ne eivät yhdessä mahdu kirjepakettilähetykseen. DHL paketti onkin nykyisin usemmiten käyttämäni iHerb'in postitustapa. Paino/postikulut ovat suhteessa aivan samat kuin kirjepaketissa, mutta lähetys on kirjattu.
Eli jos ulkomailta saapuvan lähetyksen perilletulo arveluttaa, niin DHL paketti tulee satavarmasti kotiovelle saakka - ja se on vakuutettu.
Plussana vielä sekin, että DHL hoitaa tullauksen automaattisesti. Kun lähetys saapuu Suomeen, DHL lähettää mahdollisesta tullimaksusta viestin sähköpostiin. Viestissä on suora linkki verkkopankkiin ja homma on sillä selvä. (Muutaman kympin tilauksissa minulle tulleet lisämaksut ovat olleet viiden-seitsemän euron luokkaa.)

Samaan pakettiin kannattaa tietysti kerätä muutakin mahdollista tarpeellista. Jos olet ensimmäistä kertaa iHerb -ostoksilla niin ainakin D-vitamiini ja Q10 ovat suositeltavia tuotteita.

Itse tartuin eilen myös näihin tarjouksiin:
Termosmuki 1.42€
Madre labs Astaxanthin seerumivoide 1.42€

Tätä teemukia olen suositellut jo aiemminkin - se on edelleen oma ja Veera-tyttärenkin suosikkimuki. Sen voi tilata Trials-osiosta vain kerran tarjoushinnalla 2.14€. Lasinen hyvin muotoiltu haudutusmuki on ihan täydellisesti käteen sopiva - suosittelen.




Aiempia postauksiani aiheesta löydät TÄÄLTÄ - tilausvinkkejä hyviksi havaitsemiini tuotteisiin, ja mitä kannattaa ottaa huomioon jos teet tilauksen ensimmäistä kertaa.
Koodilla QUJ081 ensitilaaja saa 10$ alennuksen. iHerb -bonussysteemistä lisätietoa täällä.

miten tilaan iherbiltä / iherb 2014 / iherb ja tullimaksut / dhl paketti / mitä kannattaa tilata iherbiltä / tarjoukset / iherb bonukset / alennuskoodi iherbille / 

7 kommenttia:

  1. Miten hoidat maksamisen?Voiko visa electronilla maksaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei.
      Olen itse maksanut Visa-luottokortilla, mutta äidilläni on Visa Electron ja hän tilaa sillä - eli pitäisi onnistua. En osaa sanoa, onko Electron -kortteja erilaisia. Meidän tytöillä on Electron -kortit, mutta en ole kokeillut onnistuuko tilaus esim. alaikäisen kortilla.

      Vitamiineja sieltä löytää tosi hyvin - valikoima on valtava ja aina joku hyvässä tarjouksessa.
      Luomulaatuinen kookosöljy on siellä tosi edullista - siihen löytyy linkki jostain aiemmasta iHerb -potauksestani. Kannattaa joskus kokeilla myös luomulaatuisia Frontier natural -kaakaonibsejä - ovat ihan parhaita.

      Jos tilaat ensimmäistä kertaa, muista valita mukaan myös joku ilmaisnäyte "Freebies" osiosta ja kopioida tilauslomakkeeseen alekoodi. Kannattaa selata aina myös "Specials" ja "Trials" osion alla olevat tarjoukset. "Best sellers" otsikonkin alta löytyy hyviä tuotevinkkejä.

      Jokunen vuosi sitten iHerb'illä oli vielä enemmän hyviä tarjouksia kuin nykyisin. Käyn yleensä kerran viikossa vilkaisemassa tilanteen ja tilauskynnys ylittyy kun joku ihan huippujuttu osuu kohdalle - keräilen samaan pakettiin sitten tilanteen mukaan kaikkea tarpeellista.

      Poista
  2. Tuhannet kiitokset taas hyvistä vinkeistä! Sinun inoittamana hankin minäkin lasisen idätysastian. Sain jopa tattaria itämään! :) Kuulolla ollaan! :)

    VastaaPoista
  3. Hei, minä olen käyttänyt idätykseen ihan tavallista lasipurkkia, purkin päälle pala "verkkomaista valoverhokangasta" tai vaikka ikkunoissa käytettävää hyönteisverkkoa, verkkokangas kumilenkillä kiinni purkin suun ympärille ja purkki alassuin tiskikaapin alahyllylle - toimii eikä maksa mitään.

    VastaaPoista
  4. ootko ikinä miettinyt mitään miksausta macarons-leivonnaisista? :) nehän on muutenkin gluteenittomia!

    VastaaPoista
  5. Mulla on muovinen idätysastia myös käytössä ostin sen kun kyllästyin lasipurkin, kumilenki ja harsokankaan kanssa pelaamiseen. En ole tyytyväinen muoviseen idätysastiaani kun siinä on liian isot reiät sinimailasen siemenille, ihan parhaita ituja. Retiisistä tulee tosi hyvän makuista itua. :)

    VastaaPoista
  6. Aurinkoista aamupäivää Johanna !
    Tulin ihan vartavasten kiittämään sinua tästä ihanasta inspiroivasta blogistasi .. KIITOS :-)
    Parhaillaan on uunissa kypsymässä tattaririeskat ... ja niin monenmoista muutakin mukavaa ja maistuvaa ohjetta ja inspistä olet meille tarjonnut. Muistathan taas muistutella meitä kun on aika istutusten ja sadonkorjuunkin ... meinaa muuten esim. ne nokkoset jäädä unholaan :)
    Uusia mukavia postauksiasi odotellen terveiset, hannele

    VastaaPoista